Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley otti kolmannen voittonsa kuuteen päivään

18.11.2019

Team Lakkapää vieraili tällä kaudella ensimmäistä kertaa Akaassa Toijalan Monitoimihallissa. Isäntä Akaa-Volley otti tylysti täydet sarjapisteet numeroin 3 – 0 (25 – 16, 25 – 18, 29 – 27).

Team Lakkapää tuli Akaaseen vajaamiehisenä. Miikka Lemolan oikea käsi oli paketissa ja toinen passari Joel Juurinen on vielä toipilas varvasleikkauksen jäljiltä. Joukkueen valmentaja Henri Tuomi oli kuitenkin toiveikas ennen pelin alkua.

Ensimmäisessä erässä rovaniemeläisten vastaanotto petti pahasti ja kotijoukkue sai mellestää kentällä mielin määrin.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp piti molemmat kokeneet moukarinsa Joni Mikkosen ja Urpo Sivulan vaihtonurkkauksessa. Avauskuusikkoon hakkurin tontille päästettiin ensimmäisen kerran Aatu Pöllänen. Laidoilla hääräsivät Eetu Pennanen ja Enderwin Herrera.

Varusmies Pöllänen ei ujostellut, vaan antoi pallolle kättä oikein tosissaan. Hakkuri oli joukkueensa tehokkain (5/+3). Passari Akseli Lankinen jakoi vastuuta tasaisesti ja koko hyökkäyskalusto oli käytössä. Jo tuttuun tapaan keskipelaajat Panu Pitkänen ja Aleksi Kaatrasalo tappoivat jokaisen heille tarjotun pallon.

Toisessa erässä Lakkapää oli jo paremmin mukana. Pistepisteeltä joukkueiden välinen kuilu kuitenkin kasvoi ja loppulukemat olivat aika selkeät. Pöllänen jatkoi rohkeata peliään (6/+5).

Kolmas erä oli todellinen väriläiskä

Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volleyn ote herpaantui. Joukkueelle sattui useita virheitä sekä syöttöviivalla että hyökkäyksissä. Kun Lakkapää samaan aikaan onnistui lähes kaikessa ja verkkonauhakin asettui tilapäisesti rovaniemeläisten puolelle, tultiin lukemiin 7 – 15.

Lüütseppin oli pakko herätellä joukkuettaan ja Pennanen sai tehdä tilaa Nico Nurmesniemelle. Ottelu tasoittui, mutta Akaan kiri ei vielä alkanut, vaan Lakkapää vei erää pisteisiin 10 – 19. Nyt sai myös Lankinen tulla vaihtoon ja passariksi otettiin Mikko Kuusela.

Kuuselan passipeli alkoi purra ja koko joukkueeseen tarttui taisteluilme. Piste pisteeltä ero kapeni ja lopulta oltiin lukemissa 24-24. Loppu olikin sitten lentopalloviihdettä parhaimmillaan. 348-päinen yleisö sai nähtävää koko rahan edestä.

Akaa-Volleyn pelaajarosteri on tällä hetkellä todella tasokas. Vaikka Sivula ja Mikkonen huilasivat koko ottelun, pelin taso ei lakskenut. Nurmesniemikin nakutti tehot 3/+2, vaikka pelasi vain osan viimeistä erää. Pöllänen pääsi lukemiin 17/+10 ja keskipelaajat Pitkänen ja Kaatrasalo kirjauttivat 10/+7 ja 7/+5.

Lakkapään parhaana palkittiin ansaitusti hakkuri Regan Fathers (25/+13), joka kannatteli joukkueensa hyökkäyspeliä lähes yksistään.

Rovaniemeläispelaajista mediatilaisuuteen saapui Tuomas Hautala.

- Harmittaa tietenkin tuo kolmas erä. Kyllä noin reilu johto pitäisi pystyä pitämään.

Hautala vakuutti joukkueessa olevan heikosti sujuneesta syksystä huolimatta olevan hyvä henki.

- Ei tässä mitään hätää ole. Meillä on ollut ikäviä loukkaantumisia ja rosteri on aika kapea. Uskomme parempaan. Ei muuta kuin seuraavaa peliä kohti.

Kokenut Enderwin Herrera kirjautti lukemat 10/+5 ja palkittiin kotijoukkueen parhaana. Herrera kunnostautui paitsi laidassa niin myös syöttöviivalla ja hihahommissa.

- Pelasimme hyvin kaksi erää, mutta Lakkapää pääsi yllättämään kolmannen erän alussa. Saimme onneksi koottua itsemme ja tulimme onnistuneesti takaa tasoihin ja ohi.

Lakkapään valmentaja Henri Tuomi yritti kaikesta huolimatta pysyä positiivisena.

- Akaa-Volley oli vain niin paljon parempi, ettei meillä tänään ollut saumaa.

Oliver Lüütsepp kehui pelaajiaan auliisti:

- Tämä oli oikein hyvä peli meiltä. Aatu Pöllänen oli ensimmäistä kertaa hakkurina ja osoitti pystyvänsä vastuun kantamiseen. Aatu tekee hyvää duunia harjoituksissa ja ansaitsi pelipaikkansa. Kolmas erä oli mennä ohi, mutta onneksi vaihdot herättivät joukkueen taisteluun.

LähiTapiolan pisteet
3 Herrera Akaa
2 Pöllänen Akaa
1 Fathers Lakkapää

PROlibero
Köykkä Akaa

Ottelutilasto

  Takaisin