Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley väänsi kotivoiton VaLePasta kärkitaistossa - Savo Volleylle ja KyKy-Betsetille myös voitot

03.12.2023

Akaa-Volley säilytti paikkansa miesten liigakärjessä väännettyään tiukan voiton kotonaan VaLepasta. KyKy-Betset voitti pistejaon kotoaan Raision loimua vastaan ja Savo Volley jaksoi napata toisen voittonsa perättäisinä päivinä, nyt vieraissa TUTO Volleysta.

Akaa-Volley makeaan kotivoittoon

Akaa-Volley otti kotisalissaan makean 3 – 1 (25-19,31-29,23-25,32-30) voiton VaLePasta.

Pikkujoululauantai alkoi Akaassa miinusmerkkisesti. Lämpömittari näytti -8,8 ˚C ja sairastuvalla makasi kaksi Akaa-Volleylle tärkeää pelaajaa. Panu Pitkänen köhii jo toistamiseen lyhyessä ajassa ja Antti Taposen toipuminen ei ollut edennyt vielä riittävän pitkälle. Niinpä ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella tarvittiin farmiapua. Puhelin kouraan ja Lempo-Volleyn Aatu Pöllänen kuvitteellisen puhelinlangan toiseen päähän.

Onneksi Lempo-Volleyn seuraava oma peli osui sunnuntaille ja Aatu oli valmis haasteeseen.

Pöllänen ei suinkaan ole noviisi liigatasolla. Keskipelaajalla on takanaan neljä kautta ja 121 ottelua maan korkeimmalla sarjatasolla. Muutaman vuoden takaa miehen nimi löytyy myös Akaa-Volleyn listoilta, joten mihinkään aivan uuteen ja outoon tilanteeseen Kauhavan Wisan kasvattia ei kutsuttu.

Myös VaLePalla oli ongelmia keskialueella, sillä vahvaa alkukautta pelannut Jakob Ekman oli Janne Kangaskokon sanoin jätetty lievän flunssan kourissa kotiin.

Ottelun ensimmäistä erää sävyttivät VaLePan useat syöttövirheet ja toisaalta kotijoukkue ei tahtonut pysyä irti verkosta. Tasaväkisesti edettiin aina erän lopulle asti. Kun syöttöviivalle asettui ilkeitä leijoja lähettävä Akaan Petteri Tyynismaa, kotiyleisö sai hurrattavaa. Onnistunutta syöttövuoroa sävyttivät pari ässääkin ja äkkiä edettiin eräpallotilanteeseen. Viimeinen piste Akaa-Volleyn sarakkeeseen syntyi Mikko Eskon harvinaisesta käsittelyvirheestä.

Toista erää vieraat veivät muutaman pisteen etumatkalla koko ajan lähes loppuun saakka. Kumpikaan joukkue ei yltänyt varsinaisiin mainetekoihin. Pari näyttävää ykköshyökkäystä ja Akaa-Volleyn muutama ässäsyöttö toki saivat kansan hurraamaan ja pelaajat hymyilemään. Pozo Hernandezin ässällä kotijoukkue siirtyi ensimmäisen kerran pisteen johtoasemaan 19-18. Siitä lähdettiin ratkomaan erää tasaväkisesti piste pisteeltä. Molemmille tarjottiin mahdollisuutta päättää erä. Akaa-Volleyn kuudes eräpallo tuotti tuloksen, kun hienon erän pelannut Pozo Hernandez löi nelospaikalta pallon vieraiden torjunnan kautta katsomoon.

Myös kolmas erä lähti vierasvetoisesti lukemiin 3 – 6, mutta nyt isännät ryhdistäytyivät nopeammin ja ottivat seuraavat pisteet 6 – 1. Jälleen lähdettiin erää viemään tasaväkisesti ilman erityisiä kohokohtia, kunnes Akaan hakkuri Matěj Šmídl onnistui pariin otteeseen ja Kangaskokko kutsui ValePan kuusikon aikalisälle tilanteessa 16 – 13. Juttutuokio toi tulosta ja vieraat olivat jälleen pelissä mukana. Urpo Sivula ratkaisi erän kahdella perättäisellä ässäsyötöllään. Ne olivatkin VaLePan ensimmäiset ässät kolmeen erään.

Neljännen erän alku jatkoi kahden edellisen käsikirjoitusta. VaLePa hankkiutui kolmen pinnan johtoon 4 – 7, kunnes Akaa-Volley sai koneensa täyteen höyryyn. Jiri Leinosen näyttävä puolustus ja Gabriel Francan vähintään yhtä näyttävä hyökkäys veivät vieraat jälleen kolme pisteen johtoasemaan 7 – 10. Nyt tuo johto kesti pidempään, mutta koko ottelun varmin syöttäjä Akaan passari Lasse Jäntti toi omalla syöttövuorollaan kotijoukkueen tasoihin 15 – 15. VaLePa kävi vielä Sivulan ässällä johdossa 16 – 19 ja lisäksi Šmídlin verkkosyötöllä 19-22 ja Akaan kommunikaatiovirheellä 20 – 23. Olli Kunnarin taktinen silmä vei erän ratkaisun jälleen jatkopalloille. Viimeisten pallojen ajaksi passariksi siirtyi Jäntin tilalle Ilja Ivanov. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelun viimeinen piste syntyi Pozo Hernandezin pysäytettyä Sivulan kakkospaikan hyökkäyksen.

Šmídl hymyili leveästi ottelun jälkeen.

- Olipa mukava pelata VaLePaa vastaan. Toki olemme hieman väsyneitä matkustelun jälkeen (Serbian reissu viikolla), mutta tykkään pelata täällä ja yleisö on niin hienosti mukana, että sitä jaksaa.

Sivula olisi halunnut joukkueeltaan enemmän huolellisuutta.

- Olen sitä aina painottanut, että helpot pallot ne ratkaisevat tasaisia otteluita. Kun pallo tulee kahtasataa päin näköä, niin ei sitä yleensä saakaan puolustettua. Mutta helpot pitää pelata huolellisesti.

Kangaskokko korosti Akaa-Volleyn olleen terävämpi nimenomaan erien loppuhetkillä.

- Aloitettiin heikosti, mutta parannettiin loppua kohden. Erien lopuissa pitää olla tarkempi. Nyt Akaa-Volley otti tärkeitä torjuntoja ratkaisupalloissa.

Olli Kunnari:

- Hyvät fiilikset toki. Voittaminen on aina kivaa ja etenkin kotisalissa se maistuu. Pari kaveria oli sairaana ja kiitokset Pölläsen Aatulle hyvästä panoksesta tässä pelissä.

Akaa-Volley - VaLePa 3-1
25–19, 31–29, 23–25, 32–30
Koti:Smidl 26/+15, Pozo Herna 10/+4, Räsänen 9/+2
Vieras:Sivula 21/+14, Franca 11/+5, Leinonen 8/-1

MVP:t
Matěj Šmídl, Akaa-Volley
Urpo Sivula, VaLePa

PROlibero:
Louis Pineau, Akaa-Volley

Katsojia 616

Ottelukuvat

Ottelutilasto

KyKy-Betset otti Loimusta revanssin

KyKy-Betset on pikkuhiljaa erikoistumassa viisieräisten voittamiseen, sillä ennen lauantai-illan ottelua kolmesta viime pelistä voitot ovat tulleet viiden erän kautta. Loimu aloitti pirteästi, mutta lopussa KyKy-Betset onnistui kaivamaan flow -tilan päälle. Peli KyKy-Betsetille 3-2 (21-25, 25-19, 22-25, 25-20, 15-9)

KyKy-Betsetiltä muutoksena aikaisempiin Guntis Atars laittoi keskitorjujaksi Atro Bergin tilalle Aapo Huhtamäen, jonka ensimmäinen liigapeli oli nimenomaan Loimua vastaan kauden alussa.

Ensimmäinen erä etenee aina 12-12 asti tasaisesti, mutta Loimu repäisee ratkaisevan kolmen pisteen johdon keskitorjuja Felix Egharevban syöttövuorolla. Loimu oli ensimmäisessä erässä tehokas hyökkäyspäässä päättäen palloja 73% tehoilla. Erityisesti passari Tomi Saarinen oli verkolla hereillä, sillä kaikista kolmesta hyökkäyksestä hän teki pisteet. Loimulla vastaanotto myös toimi 50%, kun KyKy-Betsetin vastaava oli 42%. Syöttövirheitä nähtiin molemmin puolin kiitettävästi. KyKy-Betsetille niitä tuli kolme kappaletta ja Loimulle kuusi. Erä Loimulle 21-25.Loimu aloittaa toisen erän pirteästi ja ottaa alkuun kolmen pisteen johdon. Colin Lovejoyn syöttövuorolla Betonimiehet kampeavat tasoihin ja puolivälissä ottavat hiljalleen eroa Loimuun. Erän edetessä isäntien peli alkaa loksahtelemaan kohdilleen ja hyökkäyksessä alkaa tehoja löytymään. Toisessa erässä kyyjärveläisten hyökkäysprosentti olikin 61%. Samalla raisiolaiset sortuvat virheisiin hyökkäyspäässä. He tekivätkin erään kuusi suoraa hyökkäysvirhettä. KyKy-Betset onnistui hienosti erän lopussa ja Aapo Huhtamäki saa kunnian päättää erän keskeltä. Erä kyyjärveläisille 25-19.

Felix Egharevban syöttövuorolla raisiolaiset ottavat kolmen pisteen johdon heti erän alussa. KyKy-Betset pääsee pisteen päähän Aapo Huhtamäen syöttövuorolla osin myös Loimun hyökkäysvirheiden ansiosta. Iloa kuitenkin kesti vain hetken, sillä Loimu repii tämän jälkeen eroa tasaisesti jo kuuteen pisteeseen. Lopussa Betonimiehet pääsivät vielä kuromaan eroa pisteeseen 20-21, mutta tämän jälkeen Loimu pelasi vahvasti ja vei erän ansaitusti 22-25. Molemmat joukkueet teki neljä syöttövirhettä, mutta Loimu onnistui kuitenkin myös tekemään kolme ässää, KyKy-Betset ei yhtäkään.

KyKy-Betset ottaa tahtipuikon neljännessä. Erän alussa he saavat jo revittyä neljän pisteen johdon, mutta Loimu kuitenkin pääsee aina pisteen päähän. Kyyjärveläiset kuitenkin olivat päättäneet viedä erän viidenteen. Heidän vastaanottonsa toimi peräti 75% tarkkuudella, mikä on passarille melko ihannetilanne jo. Loimulta Fazli jäi melko yksin hyökkäyspäässä. Betonimiehiltä taas on nostettava keskitorjujien Colin Lovejoyn ja Huhtamäen panos, sillä neljään erään mennessä Lovejoyn tehot olivat 11/+10 ja Huhtamäen 9/+8. Betonimiehet veivät erän 25-20.

Viidennessä erässä KyKy-Betset ottaa nopeasti 4-0 johdon. Loimu oli vaihtanut Fazlin paikalle hakkuriksi Veeti Nikkisen, mutta erän edetessä Fazli vaihdettiin takaisin kentälle. KyKy-Betsetiltä vahvasti erässä esiintyi Renars Jansons, joka ei tehnyt erään yhtäkään virhettä ja takoi tehot 4/+4. Isoin ero viidennessä tuli hyökkäystehoissa. KyKy-Betset tappoi palloa 62% tehoilla, kun Loimulla ne jäi 35%. Betonimiehet myös puolustivat erässä hyvin, minkä jälkeen myös he onnistuivat ratkomaan palloja. Puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä he onnistuivatkin 67% tarkkuudella. Viides erä päättyi lopulta selkeähkösti 15-9.

Renars Jansons, KyKy-Betset:

- Peli tuntui tänään joukkueena hyvältä. Kaikki oli keskittyneitä ja sisällä pelissä. Se auttoi fiilikseen ja tunnelmaan joukkueen sisällä. Tällä viikolla olen keskittynyt syöttöön ja tänään onnistuin siinä. Joskus tulee pieniä kommunikaatiovirheitä Joelin (Laakso) kanssa, mutta puhutaan paljon ja yritetään korjata tilanteita.

Aapeli Kouki, Raision Loimu:

- Vaihtelevaa suorittamista tänään ja paljon tuli synkkiä hetkiä. Oli hyviä hetkiä, mutta tehtiin paljon virheitä myös. Peli olisi voinut mennä eri tavalla, jos oltaisiin virheitä otettu pois. Oma peli sujui tänään ihan hyvin, jonkin verran kuitenkin myös parannettavaa erityisesti vastaanotossa. Parannusta kuitenkin eiliseen. Joukkueena ehkä enemmän tänään mentaalipuolella hävittiin. Ei saisi luovuttaa liian herkästi ja kovempaa pitää taistella peleissä.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Tuntuu hyvältä voiton jälkeen. Jokaisella joukkueella omat vahvuudet ja heikkoudet. Torjunta-puolustus onnistui aika hyvin. Viime viikolla treenattiin paljon erilaisia kuvioita ja tarkoituksena ollut ottaa keskareita enemmän mukaan. Tosi tyytyväinen olen Laakson peliin. Hän pyörittää rohkeasti eikä peliä voi rakentaakaan pelkästään Jansonsin kautta. Alussa taktiikkana oli jättää Ali Fazlille rajaa auki ja lopussa hän alkoikin lyömään rajaan enemmän. Toki virheitä tuli myös. Tänään Loimun syöttö ei ollut parasta, sillä viimeksi he syöttivät kovaa kotisalissaan. Tämä helpotti myös meidän peliä ja rakentamista.

Kari Raatikainen, Loimu:

- Eilisen pelin jälkeen piti keskittyä enemmän omaan peliin eikä niinkään vastustajaan. Joitain perusjuttuja käytiin läpi. Keskihyökkäysten määrä yllätti eikä oltu valmiita siihen. Hyvä veto passarilta ja valmentajalta. Vuorotellen oli tunne, ettei jompikumpi joukkue halua pelata. Sitten, kun molemmille tuli voittamisen halu niin saatiin ihan tiukka peli. Paljon aaltoliikettä tuli. KyKy-Betset sai flow -tilan päälle ja lopussa Jansons hoiti pallot kenttään. 19 Syöttövirhettä alkaa olemaan meidän vakio, mikä on myös karmea määrä. Torjunta-puolustus meidän vahvimpia osa-alueita, mutta silti halutaan ratkoa peliä enemmän syöttöviivan takana.


Kyky-Betset - Raision Loimu 3-2
21–25, 25–19, 22–25, 25–20, 15–9
Koti:Jansons 23/+17, Lovejoy 11/+10, Sauss 10/-1
Vieras:Fazli 20/+6, Egharevba 13/+9, Rodriguez 10/-2

MVP:t
Renars Jansons, KyKy-Betset
Aapeli Kouki, Raision Loimu

PROLibero:
Joel Andersson, KyKy-Betset

Katsojia 271

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Savo Volley vei pikkujoulumittelön Kupittaalla

TUTO Volley – Savo Volley 1-3 (23-25, 17-25, 26-24, 16-25)

TUTO Volley aloitti lauantai-illan ottelun reippaasti, tilanteessa 1-5 Savo Volley oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään. Kotijoukkueen johdossa edettiin tilanteeseen 11-6 ja 14-10 tuntui jo siltä, että erää tarjotaan kotijoukkueelle. Mutta hakkuri Jokelan johdolla Savo Volley kiipesi väkisin rinnalle tilanteessa 17-17. Tilanteeksi tuli vielä 22-20 TUTO Volleylle. Valitettavan tutuksi tullut tilanne kääntyi vastustajalle muutamalla virheellä, mm. kaksi perättäistä syöttövirhettä vastaan Savon Siirilän ässäsyöttö ja vastapallonosto, niin erä oli siinä, Savolle 25-23.

Toinen erä alkoi tasaisesti mutta Savon raamikas torjunta alkoi tuottaa vaimennuksia ja suoria pisteitä. Kymmenen pistettä saavutettiin Savon johdolla 10-7. TUTO Volleyn virheiden avittamana Savo ylitti ensimmäisenä 20 pistettä. Erä päättyi Savon voittoon 25-17.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli sisuuntuneena. Merkittävä piristysruiske oli passarivaihto, Förstin tilalle tuli Oleksii Bulgyn. Tilanne eteni tasaisesti aina 20-20 tilanteeseen. Nyt kotijoukkueen kantti kesti Tommi Siirilän läpi ottelun hankalista syötöistä huolimatta ja kotijoukkueelle kirjattiin voitto erästä 26-24.


Neljäs erä alkoi Savon johdolla, 0-4 tilanteessa Niskakangas ottaa aikalisän. Tuota eroa ei TUTO Volley saanut enää kurottua kiinni, vaikka kävi vielä lähes iholla, vaan erä päättyi selkeisiin lukemiin Savolle 24-16.

Savo Volleyn onnistujia olivat Joonas Jokela 25 /+17, Siirilä 11/+7.

TUTO Volleyn parhaat pisteiden tekijät olivat Rastamo 21/ +8, ja Lauri Lehtonen pistein 10/+7.
Jacub Kovac palkittiin Savo Volleyn parhaana. TuTo Volleyn parhaana palkittiin päivän toisen ottelunsa pelannut Oleksii Bulgyn.Jani Niskakangas:

- Illan pelistä positiivinen asia oli Bulgynin sisääntulo joka vapautti koko joukkueen peliä.

Timo Tolvanen:

- Viikonvaihteen kuuden pisteen saldo on todella hieno asia. Kovac antoi energiaa puolustuksillaan. Jokela piti joukkuetta pinnalla. Nyt joukkue kestää vaikeat hetket, alkukaudella näin ei ollut. Huono alkukausi oli oikeastaan hyvä, kun jouduttiin käymään pohjamutia myöden asiat joukkueen kanssa. Nyt on uusi tilanne, kun joudutaan voittojen jälkeen käsittelemään tilannetta.

TUTO Volleyn seuraava ottelu pelataan heti maanantaina Kupittaalla, vastustajana silloin Akaa-Volley.

TUTO Volley - Savo Volley 1-3
23–25, 17–25, 26–24, 16–25
Koti:Rastamo 21/+8, Helenius 13/+1, Lehtonen 11/+8
Vieras:Jokela 25/+17, Michelau 13/+4, Siirilä 11/+8

MVP:t
TUTO Volley: Oleksii Bulgyn
Savo Volley: Jakub Kovac

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Katsojia 325

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin