Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volleylle jälleen tärkeä voitto

25.01.2019

Vantaa Ducks kypsyi ankkakeitoksi Akaa-Volleyn käsittelyssä. Toisin kuin niin monesti syyskaudella, akaalaiset osaavat nyt pelata erät loppuun saakka. Toijalan Monitoimihallin 396 henkinen yleisö sai siitä oivan todisteen perjantai-illassa.

Ainoastaan ensimmäisessä erässä Ducks sai aikaiseksi pelottavan loppukirin. Akaa-Volleyn onneksi tuossakin erässä hakkuri Joni Mikkonen sai aikaiseksi neljän pisteen syöttöputken juuri ennen ratkaisupalloja. Kun Sauli Sinkkonen vielä säesti ässäsyötöllä, Akaan etumatka riitti ja ankkojen kiri jäi lyhyeksi.

Toista erää Ducks vei puoliväliin saakka ja tuon erän menetyksestä valmentaja Ismo Tuominen olikin pahoillaan.

- Akaa oli tänään meitä tehokkaampi puolustuspallojen jälkeisissä hyökkäyksissä. Saimme kuta kuinkin yhtä monta puolustusta, mutta meidän jatkohyökkäykset olivat tehottomia. Akaan kokeneet laiturit osaavat päättää jatkopalloja varmuudella.

Ducksin tilastosta löytyy yhdeksän syöttövirhettä enemmän kuin Akaa-Volleyn papereista.

- Täällä on pakko syöttää hieman riskilläkin. Akaan keskihyökkäys on tehokas ja passitempo laidoille niin nopea, että kuppinostohin ei saisi joukkuetta päästää, todisti Tuominen.

Ducksin pukukopin ovi on kauden mittaan käynyt tiuhaan.

- Nyt mennään jo kolmannella hakkurilla. Luonnollisesti se hieman rikkoo kuvioita. Mutta tällaista tämä on. Maailmalla pelaajat tienaavat paremmin ja on ymmärrettävää, että lähtöhalut ovat kovat, kun tarjouksia tulee, totesi Tuominen kaikkien tiedossa olevan tosiasian.

Hieman Akaa-Volleyn kotikatsomoa jännitti kolmannen erän alkaessa. Se kun on niin usein lentopallo-ottelussa niin vaikea johdossa olevalle joukkueelle. Mutta jännitys häiveni melko nopeasti erän kuluessa. Pelin taso hieman notkahti viimeisessä, mutta onneksi molemmilla oli samanlaisia vaikeuksia.

Akaa-Volleyn passari Ville Juntura oli luonnollisesti pelin jälkeen tyytyväinen.

- Ei oikein löydy heikkoa kohtaa meidän pelistä tänään. Kaikki osa-alueet toimivat vähintäänkin kohtuullisesti.

Oliver Lüütsepp kiitteli pelaajia heti ottelun jälkeen ja jatkoi kehuja lehditötilaisuudessa.

- Puolustuksen jälkeiset hyökkäykset olivat tärkeässä roolissa tänään. Teimme niissä vähemmän virheitä. Kolme pinnaa oli tärkeä ottaa ja se aiheutti luonnollisesti paineita. Olen tyytyväinen, että kestimme ne.

Parhaat pelaajat
Akaa-Volley Ville Heiskanen (10/+7)
Vantaa Ducks Toni kankaanpää

Akaa-Volley - Vantaa Ducks 3-0
25-23,25-19,25-19
Akaa: Mikkonen 15/+10, Heiskanen 10/+7, Herrera 7/0
Ducks: Kankaanpää 11/+4, Vallin 9/+5, Lehtonen 8/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Akaa
2 Mikkonen Akaa
1 Sinkkonen Akaa

PROlibero
Hyvärinen, Ducks

Ottelutilasto

  Takaisin