Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volleyn hakkuritontille Ali Fazli Loimusta

18.05.2022

Miesten Mestaruusliigan pistepörssin voittanut iranilaishakkuri Ali Fazli siirtyy Raision Loimusta Akaa-Volleyn riveihin tulevalla kaudella.

Akaa-Volleyn tarina lentopallon Mestaruusliigassa hakee vertaistaan. Joukkue on joka vuosi edennyt eteenpäin kaikilla mittareilla mitattuna. Eikä menestys ole yhtenäkään vuonna jäänyt hakkurin tehoista kiinni.

Päättyneellä kaudella hakkurin vaativalla tontilla palloa takoi Urpo Sivula, yksi maamme kaikkien aikojen moukareista. Hänen jatkosuunnitelmansa ovat vielä avoinna.

- Katsellaan ja kuunnellaan. Mitään varmaa ei ensi talvesta vielä ole kertoa. Tai on sen verran, että ykkössarjassa meikäläistä ei tulla koskaan näkemään, vakuuttaa maajoukkueympyrät taakseen jättänyt pelimies.

Tulevalla kaudella Sivulan isot saappaat täyttää ehkä joillekin yllättäen iranilainen Ali Fazli. Todellinen pomppuihme edusti viimeksi Raision Loimua ja teki todella kovaa tulosta. Kun hakkuri ottaa paikkansa runkosarjan tilastojen kärjessä yhteensä 580 tehdyllä pisteellä, voisi luulla, ettei seuran vaihto tule kyseeseen.

Sopimus Akaa-Volleyn kanssa on yllätyksellinen siksi, että kauden jälkeen Loimun kotisivuilla julkaistiin uutinen, jonka mukaan Fazil tähtää seuraavaksi muualle Eurooppaan. Hakkuri on ollut tyytyväinen oloonsa Suomessa, mutta ei saavuttanut sopimusneuvotteluissa yhteisymmärrystä Loimun kanssa.

Joel Itänen siirtyy Lempo-Volleysta Akaaseen

Vasta 21-vuotias hakkurilupaus Joel Itänen nähtiin Akaa-Volleyn riveissä jo viime kaudella. Lempo-Volleyn kanssa tehty farmisopimus mahdollisti vierailut Mestaruusliigassa. Lempäälässä lähinnä yleispelaajan roolissa pelannut Itänen paikkasi Sivulaa pariin otteeseen. Tulevalla kaudella Nurmon Jymyn kasvatti edustaa Akaa-Volleyta.

- Tennis oli nuoruuteni ensimmäinen laji. Isäni Mika Itänen on aikoinaan ollut ihan hyvä kansallisen tason pelaaja ja sitä myötä tennis tuli myös minun elämääni. Vielä muutama vuosi sitten pelasin kesät tennistä ja talvet lentopalloa, kertoo 192-senttinen pelimies.

Kaiken kaikkiaan monipuolinen urheiluharrastus on hallinnut Itäsen nuoruutta. Tenniksen ja lentopallon lisäksi repertuaariin ovat kuuluneet salibandy ja koripallo.

Lentopalloilu on kuitenkin kulkenut mukana kaiken aikaa. C-juniori-ikään saakka ja miesten kakkossarjassakin Itänen edusti Seinäjoki-Lentistä.

- Valmentajamme Tapani Torppa antoi hyvät eväät lentopallon saloihin. Ykkössarjaan nousin ensin Nurmon Jymyyn, jossa oppaina olivat Pasi Luostarinen ja Slobodan Krljic. Viime kaudella edustin ykkösessä Lempo-Volleyta, kertaa Jokke-lempinimeä kantava opiskelija.

Tampereen yliopistossa historianopintojen kimpussa hääräävällä hakkurilla on Mestaruusliigan tilastoissa yksitoista tehtyä pistettä, joista yksi tuli suoraan syötöstä. Tulevalla kaudella nuori mies aikoo haastaa tosissaan korkealla töitä tekevän Fazilin.

Harri Mattila

  Takaisin