Seuraa meitä somessa:

Alatalo palaa Pölkky Kuusamon päävalmentajaksi

15.04.2020

Pölkky Kuusamon uudeksi päävalmentajaksi tulee Tuomas Alatalo, jonka sopimuksen pituus on 1 + 1 vuotta. Alatalo valmensi edelliskauden Rovaniemellä WoVon päävalmentajana ja sitä ennen Kuusamossa kolme ja puoli kautta. Pölkky Kuusamossa Alatalon valmennuksessa paras menestys oli Suomen Cupin hopea parin vuoden takaa.

"Hienoa palata Kuusamoon. Kun 2015 tulin tänne ensimmäisen kerran, niin aloimme ottaa askelia kohti ammattimaisempaa organisaatiota. Nyt seuralle on kasvanut hyvä maine. Tiedetään että Kuusamossa on hyvä olla ja keskittyä lentopalloon. Viime kauden runkosarja oli Pölkyltä erinomainen. Haluamme joukkueena tarjota yleisölle voittavaa ja räväkkää lentopalloa tulevallakin kaudella", kertoi ajatuksistaan tuore päävalmentaja Alatalo.

Pölkky Kuusamon pääsponsoreina jatkavat kaksivuotisella sopimuksella Pölkky Oy ja Kuusamon Hirsitalot Oy. Pölkky Kuusamo kiittää manageri Harri Määttää ansiokkaasta ja suuresta panoksesta lentopallon eteen tehdystä työstä. Harri Määttä ilmoitti parisen viikkoa sitten keskittyvänsä jatkossa yritystensä hoitamiseen. Samoin Pölkky Kuusamo kiittää viimekauden päävalmentajaa Timo Tolvasta mainiosta valmennustyöstä ja joukkueen vimeisestä historialliseen runkosarjan voittoon. Halukkuutta valmentajasopimuksen jatkoon olisi ollut, mutta tällä kertaa sopimuksen tekemisen aikataulut eivät menneet yksiin. Seura halusi valmentajakysymyksen ratkaistavaksi nopeammalla aikataululla.

Kari Miettunen, talousjohtaja Pölkky Oy, on tyytyväinen tähänastiseen yhteistyöhön lentopallojoukkueen ja seuran kanssa.

"Lentopallo on ollut oikea ja sopiva laji maan korkeimmalla sarjatasolla. Hienosti on tullut onnistumisia, hyviä pelejä ja runsaasti katsojia pelejä seuraamassa. Seuraavaksi tavoitteemme on, että saamme Kuusamoon CEV-cup pelejä ja sitä työtä teemme nyt seuran kanssa", toteaa Miettunen.

Pölkky Kuusamolla on neuvottelut käynnissä useiden kotimaisten pelaajien kesken ja lisää sopimuksia on odotettavissa jo lähiaikoina. "Kiinnostus Kuusamoa kohtaan on ollut pelaajien keskuudessa mainiota", toteaa Kuusamon Pallo-Karhujen puheenjohtaja Mika Määttä, joka neuvottelee omien tehtäviensä ohella sopimusasioista yhdessä Tarmo Ronkaisen kanssa. Pelaajia on kartoitettu myös ulkomailta, mutta heidän tilannetta tarkastellaan vasta myöhemmin.

Mika Määttä korostaa yhteistyön ja yhdessä tekemisen tärkeyttä, jotta lentopalloa voidaan Kuusamossa pelata liigatasolla vastaisuudessakin. "Kaikki toimijat ja tukijat olisi saatava mukaan, isommalla tai vähän pienemmällä panoksella", edellyttää Määttä.

PaKan lentopallo ry:n puheenjohtaja Tarmo Ronkainen on myös varsin tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen. "Hienolta näyttää. Vajaa kaksi viikkoa on tehty töitä ja olemme saaneet valmentajakysymyksen ratkaistua, sekä pelaajasopimustilanteen hyvälle mallille. Lähiaikoina julkistetaan uusia pelaajasopimuksia. Yhteistyö Pölkyn kanssa on toiminut mainiosti", kiittää Ronkainen. Töitä tehdään myös uusien sponsoreiden saamiseksi.

Pölkky Kuusamon on tehnyt yksivuotiset pelaajasopimukset neljän pelaajan kanssa: Milka Koskenkorva, Venla Huurne, Jenna Mustonen jatkavat sekä uutena pelaajana Ella Autere.

Milka koskenkorva palasi edelliskaudeksi kasvattajaseuraansa Kuusamoon ja pelasi erinomaisen kauden olieberona. Milka kertoo jatkavansa pelaamista Kuusamossa odottavaisin ja innokkain mielin. "Hienoa jäädä kasvattajaseuraan pelaamaan ja jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäätiin. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään", mietiskelee Milka.

Passari Venla Huurneella alkaa jo viides kausi Kuusamossa. Viime kausi oli Venlalla ehkä paras tähän astisista Kuusamossa pelatuista. Passari esitti kylmähermoisia otteita tiukoissakin paikoissa ja Venlan johdolla kotisalissa kaatui myös sarjaan suosikkina lähtenyt LP Kangasala, jolta Pölkky riisti runkosarjan voiton mainiolla loppukirillään. Venla toteaa alkavasta kaudesta näin: "Innolla odotan seuraavaa kautta Kuusamossa. Toivottavasti pääsemme pian salillekin treenaamaan ja syksyllä tositoimiin!"

Jenna Mustonen on nuoresta iästään huolimatta kovan luokan yleispelaaja, mutta hän on kärsinyt kahtena edelliskautena pahoista loukkaantumisista. "Hyvillä mielillä kohti tulevaa kautta. Mukava jäädä tänne Kuusamoon pelaamaan. Toivottavasti tulee tiukkoja pelejä sekä paljon yleisöä, jotta saataisiin hyvä tunnelma halliin", toivottaa Jenna terveisinä myös katsojille.

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä Kuusamoon matkaa Kuopiosta keskitorjuja Ella Autere, joka pelasi viime kaudella liigaa Puijo Wolleyn riveissä keräten 215 pistettä joista 60 torjuntaa. Ella on 188 cm pituinen ja syntynyt vuonna 2000, joten hän on erittäin potenitaalinen ja kehityskykyinen pelaaja. "Erittäin innoissani ja hyvillä mielin olen tulossa Pölkkyyn! Mukava vaihtaa maisemaa kahden Kuopio kauden jälkeen Kuusamoon. Uskon että Pölkyllä on antaa uusia avaimia omaan pelaamiseen ja tavoitteena on kehittää itseä taas askelia eteenpäin uralla", kertoo Ella hyvinkin innostuneena.

  Takaisin