Seuraa meitä somessa:

Anastasia Boricheva OrPoon

27.05.2020

OrPo ja Anastasia Boricheva, 22-180, ovat tehneet sopimuksen ensi kaudeksi. OrPolla on nyt koossa vahva keskitorjujaosasto, sillä siihen kuuluvat myös Kaisa Nyman ja Netta Rekola.

Anastasia Boricheva on jo varsin kokenut liigapelaaja. Pieksämäellä sujui kaksi ensimmäistä kautta, sitten toiset kaksi LiigaPlokissa ja viime kausi LP Vampulassa.

Anastasia on kasvanut Vaasassa ja aloitti urheilun Kiiston ja Vasaman riveissä. Sieltä perhe muutti Pieksämäelle. Anastasia pelasi kauden Kuopion Puijo Volleyssa kakkossarjaa. Sitten avautui liigapaikka Pieksämäelle. Nyt alkaa jo kuudes liigakausi. Boricheva on hakenut opiskelupaikkoja trestonomi-, fysioterapeutti- ja Venäjän kielen opintoihin. Venäjää voisi opiskella Tampereella, joka sopisi parhaiten yhteen urheilun kanssa.

-Tavoitteeni ovat korkealla. Unelmani on päästä naisten maajoukkueeseen ja ulkomaille pelaamaan. Odotan mielenkiinnolla uusia haasteita ja mitä OrPossa kausi tuo minulle, kertoi Anastasia.

Boricheva on OrPon yhdestoista pelaaja. Vielä puuttuva kahdestoista pelaaja on hakkuri tai yleispelaaja.

Ava Leiniö OrPoon kehityspelaajana

OrPo teki kehityspelaajasopimuksen Ava Leiniön, 17-170, kanssa ensi kaudeksi. Hänen pelaajatonttinsa on libero/yleispelaaja. Hän on kymmenes sopimuksen tekijä OrPon kanssa.

Ava on Oriveden lukion lentopallolinjan oppilas. Viime kaudella hän pelasi OrPo:ssa naisten kakkossarjaa ja A-tytöissä. Nyt hän yhdistää nämä sektorit.

-Kouvolassa ei ollut sopivaa joukkuetta minulle. Matkustelin Helsinkiin Puma Volleyn ja Järvenpäähän Blues Volleyn peleihin ja harjoituksiin kummassakin yhden kauden. Matkat alkoivat kypsyttää, kertoi Ava.

-Pääsin viime syksynä Oriveden Lukion lentopallolinjalle. Asun täällä yksiössä, josta on lyhyt matka kouluun ja Liikuntahallille. Aluksi oli totuttelua pieneen paikkakuntaan, mutta minut otettiin hyvin vastaan. Täällä toimii kaikki kävelymatkan päässä. Nyt saamme Lukioon toiseksi ohjaajaksi liigajoukkueen kakkosvalmentajan Nikolaos Gkitzekosin, iloitsi Ava.

Leiniön perheessä on entuudestaan jo kaksi naisten SM-pronssia. Ne hankki Adan äiti, Arja-Leena, tyttönimellään Himanen, Korian Ponnen viimeisinä mestaruussarjavuosina 1990-luvun puolivälissä.



OrPon tiedote

  Takaisin