Seuraa meitä somessa:

Andrikopoulou Vuoden Läpimurtopelaaja naisten Mestaruusliigassa

29.04.2019

LP-Vampulan hakkurina päättyneen lentopallokauden loistanut Iina Andrikopoulou on valittu naisten Mestaruusliigan kauden Läpimurtopelaajaksi.

20-vuotias Andrikopoulou pelasi ensimmäisen liigaottelunsakin vasta kauden 2018-2019 avauksessa eli hänen läpimurtonsa kotimaiseen lentopalloeliittiin oli totaalinen.

Harjavallasta lähtöisin oleva ja Nakkilan Patereista LP-Vampulaan tullut Andrikopoulou oli heti debyyttikaudellaan koko liigan runkosarjan kolmanneksi paras suomalainen pistenainen tehtyään 255 pistettä eli 10,8 pistettä ottelua kohden. Ässätilastossa Anrikopoulou oli koko liigan nelonen ja paras suomalainen 43:lla ässäsyötöllä.

Andrikopoulou sai kaikkiaan 1991 annetusta äänestä Läpimurtopelaajan äänestyksessä 32% (651 kappaletta).

- Koko kausi on ollut minulle yhtä yllätystä. En osannut odottaa 1-sarjasta liigaan tullessa edes peliaikaa, joten olihan kausi todella kiva ja hieno, Andrikopoulou tiivistää.

Läpimurtopelaaja kehuu Darko Dobreskovin valmennusta kauden aikana, mutta myös valmentajan osoittamaan luottamusta tulokkaaseen.

- Darko luotti minuun ja se auttoi totta kai myös kehityksessäni. Treenasimme hyvin osaavassa valmennuksessa ja seurakin tuki hienosti. Kyllä tästä palkinnosta pitää onnitella heitäkin suuresti.

Pelillisesti Andrikopoulou näki suurimman harppauksen tapahtuneen hänen aloitussyötössään, josta muodostuikin yksi liigan parhaista aseista.

- Muutenkin näkisin pelisilmäni kehittyneen - liigassa pelaaminen tekee sitä ihan eri tavalla, kuin 1- tai 2-sarjassa pelaaminen.

- Tätä minä haluan, nyt mennään täysillä, totesi Andrikopoulou ajatelleensa ennen ensimmäistä liigakauttaan. Ja näin todellakin teki. Viiden vuoden takaisin paluu lentopallon pariin siskon innoittamana ei ole kaduttanut.

- Ei kertaakaan, Andrikopoulou vastaan sukkelasti.

Kauden Läpimurtopelaajat valitaan ensimmäisen kerran tällä kaudella yleisöäänestyksen perusteella. Aiemmin valinnoista on vastannut asiantuntijaraati kolmen edellisen kauden aikana. Tätä ennen valittiin kauden tulokas 1989-2015. Edelliskausien Läpimurtopelaajaksi naisten Mestaruusliigassa valittiiin Suvi Kokkonen (2018), Ronja Heikkiniemi (2017) ja Piia Korhonen (2016).

Äänestyksen niukka kakkonen oli Hämeenlinnan Lentopallokerhon Emmi Riikilä, joka sai 29% äänistä (581). Kolmanneksi sijoittui Pölkky Kuusamon Veera Hämäläinen 14% (279) äänisaaliilla.

Andrikopoulou palkitaan Kultaisen liigan otteluiden yhteydessä Tampereella syntymäpäivänään 25.5.

Miesten Läpimurtopelaajan äänestys käydään alkaneella viikolla.

  Takaisin