Ankat tarjosivat sakean käärmekeiton KyKy-Betsetille

07.04.2019

Lentopalloilun Mestaruusliigan karsintasarjassa Vantaa Ducks vankisti asemaansa sarjan kärjessä voittamalla vahvan esityksen päätteeksi Kyyjärven ylpeyden KyKy-Betsetin.

3 – 1 (25 – 21, 19 – 25, 25 – 19, 25 - 19).

Ankat hallitsivat Töölön Kisahallissa ottelua alusta lähtien toista erää lukuun ottamatta. Pelin päätteeksi erälukemat olivat selkeät 3 – 1 isäntäjoukkueen eduksi. Ankkahahmot olivat tänään koko joukkue, josta voi nostaa esiin Kalle Katteluksen lisäksi Toni Kankaanpään, joka rauhoitti pitkän tauon jälkeen ankkojen hyökkäyspelin. Yleisöä oli legendaarisen Töölön Kisahallin lauteilla 353 katsojaa. Kyyjärveltä oli tullut ainakin parikymmentä innokasta kannattajaa, jotka pitivät tunnelmaa yllä.

Ensimmäinen erä alkoi ankkojen hallinnalla. Tilanne oli nopeasti 8 – 4. Sitten KyKy-Betset tuli tasoihin. Kalle Katteluksen vahvalla hyökkäyksellä Ducks kuroi jälleen eroa. Tilanteessa 12 – 10 otti käärmekäskijä Kalliojärvi erän ensimmäisen aikalisän. Kyyjärveläisillä oli läpi erän ongelmia syöttönsä kanssa. Sitä he eivät millään saaneet ruutuun, vaan virheitä tuli yllättävän paljo. Hannu Kalliojärvi otti KyKy-Betsetin toisen aikalisän tilanteessa 22 – 19. Atte Kyrölä murskaa erän päätteeksi Mikasasta ilmat pois ja erä ankoille 25 – 21.

Toiseen erään KyKy-Betset tuli kuin tuli hännän alla. Aivars Petrusevicsin syöttövuorolla vieraat reuhtoivat johtoa. Tilanteessa 2 – 6 otti ankkakäskijä Ismo Tuominen aikalisän. Piste pisteeltä ankat tulivat iholle. Tilanteessa 11 – 12 otti Hannu Kalliojärvi erän ensimmäisen aikalisänsä. Lauri Jylhä lyö nelospaikalta ankkatorjunnasta maisemiin. Tämä riittää Tuomiselle, joka ottaa erän toisen aikalisänsä tilanteessa 13 – 16. Toni Kankaanpää tuli Kalle Katteluksen tilalle 17 – 21 tilanteessa. Erän lopussa ankat sortuivat virheisiin ja kun Mikko Väliaholla oli vielä vahva syöttövuoro, niin KyKy-Betset vei toisen erän lukemin 19 – 25.

Kolmas erä alkoi ankkanäytöksellä. Joukkue oli pukukopissa sisuuntunut ja Lassi Nurmisen vahvalla syöttövuorolla ankat etenivät kuin höyryjuna. Tilanteessa 7 – 2 otti Kalliojärvi erän ensimmäisen aikalisänsä. Vieraat tulivat välillä ankkojen iholle, mutta väkevällä asenteella Ducks otti 16 – 11 johdon. Tämä riitti Hannu Kalliojärvelle, joka otti erän toisen aikalisänsä. Toni Kankaanpää oli erässä pelipäällä ja Mikasa sai kyytiä nelospaikalta. Tilanteessa 24 – 19 otti ankkakäskijä Tuominen erän ensimmäisen aikalisän. Se riitti ja aikalisän jälkeen hakkuri Keskinen syötti verkkoon ja kolmas erä päättyi lukemiin 25 – 19.

Neljäs erä mentiin erän alussa lievästi ankkojen käskyvallan alla. Tilanteessa 15 – 13 otti Hannu Kalliojärvi erän ensimmäisen aikalisän. Toni Kankaanpää oli erän alun hahmo. Hänen mahtavat jujunsa löysivät jatkuvasti Kisahallin parkettilaudat. Aivars Petrusevics lyö suksilyönnillään ankkakäskijä Tuomisen paperit parkettiin. Tämä riittää Kalliojärvelle, joka ottaa tilanteessa 21 – 18 erän toisen aikalisänsä. Lassi Nurminen innostui erän lopussa torjuntatalkoisiin. Erä tuli lopulta helposti kotijoukkueelle pistein 25 – 19. Koko ottelu tuli ansaitusti erin 3 – 1 Vantaa Ducksille. Ankkojen syöttämä pelillinen käärmekeitto ja varmuus oli liikaa KyKy-Betsetille.

Vantaa Ducksin parhaana pelaajana palkittiin Kalle Kattelus ja KyKy-Betsetistä Oskari Keskisen.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Reynaldo Green Rogers 18/+8, Kalle Kattelus 16/+7, Toni Kankaanpää 12/+9
KyKy-Betset: Oskari Keskinen 16/+7, Lauri Jylhä 12/+6, Aivars Petrusevics 12/+2

Yleispelaaja Kalle Kattelus, Vantaa Ducks

”Voiton takana ei ollut ihmeitä. Me pelasimme hyvin. Olen saanut sitä mukaan lisää rohkeutta, kun olen päässyt pelaamaan”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Tason pitäminen kuukauden tauon jälkeen on kohtalaisen työn takana. Pitkällä tauolla haettiin ryhtiä pelaamiseen. Toisessa erässä tehtiin vihreitä, mutta näitä tapahtuu. Ero liiga- ja ykkössarjajoukkueen välillä on, että liigaporukalla varmuutta ja helpot pallot tapetaan suuremmalla todennäköisyydellä”.

Hakkuri Oskari Keskinen, KyKy-Betset

”Torjunta- ja puolustuspeli ratkaisivat. Teimme tosi paljon virheitä kaksi erää”.

Päävalmentaja Hannu Kalliojärvi, KyKy-Betset

”Kotijoukkue pelasi hyvin. Ei voinut paremmilleen mitään. Jos olisimme pelanneet kuin koton, niin tämä peli olisi ollut pulkassa. Hienoa pelata kuin oli näin paljon kannattajiamme paikalla. Ihan kuin olisimme pelanneet kotona”.