Seuraa meitä somessa:

Ankkakuulumisia: Vantaalaiset odottavat innokkaina sarjan jatkumista

18.01.2021

Vantaa Ducksin Mestaruusliigan kauteen tuli kahden kuukauden pelitauko olosuhteiden pakosta. Tässä kuulumisia seuran tiedotuksen välittämänä.

Motivaation ylläpitäminen on ollut pitkän pelitauon suurin haaste. Mutta pienellä muutoksella treeniohjelmaan ja hyvällä joukkuehengellä siitäkin on selvitty hyvin, kertoo joukkueen kapteeni, passari Joona Väänänen.

Joulukuussa monet Mestaruusliigan ottelut siirrettiin. Lentopalloliitto päätti myös, että kuluvan kauden liiga pelataan miesten osalta kaksinkertaisena, ei kolminkertaisena sarjana kuten alunperin suunniteltiin. “Kyllä siinä motivaatio vähän lopahti parin treenin verran,kun tieto sarjan supistumisesta tuli. Mutta sitten muutettiin treenejä vähäsen ja uudet treenit toivat uutta intoa, Väänänen sanoo.

Kapteeni näkee tilanteessa myönteistäkin. Kun salit ovat miltei kaikilta muilta suljettu, niin ankat pääsevät treenaamaan hyvin ja juuri silloin kun joukkueelle sopii. “Fiilis joukkueessa on yllättävänkin hyvä, tämä tilanne olisi voinut olla monilta osin paljon vaikeampi, Väänänen toteaa.

Mutta vaikka tunnelma on hyvä ja treenit sujuvat niin pelikentille ja tositoimiin on jo ikävä. Pelit ovat Väänäsen mielestä kaiken suola, ja ennen pitkää pelitaukoa Ducks oli hyvässä nosteessa. Usko joukkueeseen on pelien jatkuessa myös kova. Uusia tavoitteita joukkue ei ole asettanut, mutta pudotuspeleihin on tarkoitus mennä ja niissä niin pitkälle kuin rahkeet riittävät.

Vantaa Ducks ei ole lähtenyt lomauttamaan pelaajia tai valmentajia vaan toiminta on jatkunut koko pelitauon ajan. Tämä on kapteenin mukaan tärkeä asia motivaation kannalta. “Olemme iloisia tästä ja siitä, että olemme voineet harjoitella tauotta, hän sanoo.

Väänänen itse on passarina ottanut isoja askelia eteenpäin kuluvan kauden aikana. Hänet äänestettiin AJ tuotteiden syyskauden tähtiäänestyksessä liigan ykköstähdistöön ja kapteeni myöntää, että tämä lämmitti, vaikka hän muuten antaa koko joukkueelle tunnustusta. Alkukausi oli hänen mukaansa vähän tunnustelua, mutta kun huomasi pärjäävänsä niin itseluottamus kasvoi. “On helppo pelata kun joukkue on hyvä, hän kehuu.

AJ:n kakkostähdistöön äänestetty keskitorjuja Tommy Carmody toteaa hänkin, että juuri nyt pelaamisen suurin haaste on motivaation löytäminen. Hänestä Ducksin porukassa tehdään kuitenkin hyvää työtä ja kaikki tukevat toisiaan. “Meillä on nuori joukkue ja jatkuva harjoittelu on tarpeen, Carmody toteaa.

Omalta osaltaan Carmody ei näe mitään suurempia muutoksia arjessa, vaikka pelit ovatkin tauolla. Ammattiurheilijana hän harjoittelee aamuin ja illoin, eikä hän kaipaa kaupungille hurvittelemaan. Sitä kun hän ei harrasta muutenkaan. Carmody on Väänäsen tavoin tyytyväinen siihen, ettei lomautuksia ole joukkueelle tullut. Mutta liiga jatkuu epätasaisena, kun joukkueiden mahdollisuudet harjoitella ovat olleet kovin erilaiset, hän toteaa.

Kun pelit toivon mukaan keväällä jatkuvat ankoilla on Carmodyn mielestä mahdollisuudet mennä pitkälle. Joukkue on ehdottomasti pudotuspelikelpoinen, hän naurahtaa. Ja ennen pelitaukoa joukkueen peli oli hyvässä kuosissa.

“Suomeen ja Ducksiin jääminen oli tässä maailmantilanteessa hyvä päätös, tämä on minun osaltani toiminut hyvin, Carmody sanoo. Hän on myös tyytyväinen paikkaansa liigan kakkostähdistössä. Mukavaa kun fanit arvostavat, hän sanoo.

Tämän hetken tiedon mukaan Vantaa Ducks pelaa seuraavan ottelunsa 30. tammikuuta vieraissa Raision Loimua vastaan. Runkosarjan kotiottelut pelataan 20. ja 27. helmikuuta Ettaa ja VaLePaa vastaan Lumossa. Kevään otteluihin ankat lähtevät sarjan kuudennelta tilalta.

Otteluohjelmaan saattaa vielä tulla muutoksia, mutta se päivitetään siinä tapauksessa joukkueen kotisivulla.
Otteluohjelma löytyy linkin takaa: http://www.korsonveto.fi/vantaa-ducks/otteluohjelma/

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

  Takaisin