Ankkojen siivet kantavat yhä vahvemmin

08.02.2020

Vantaa Ducks yllätti jo toistamiseen Savo Volley, Hurmos otti tärkeän kotivoiton Loimusta ja VaLePa jatkoi vahvoja otteitaan puhtaalla vierasvoitolla Akaasta.

Vantaa Ducks huippuiskussa – Savo Volley kaatui toisen kerran viikon sisällä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi savolaisten ylpeyden Savo Volleyn ns. revanssiottelussa. Sunnuntaina Varkaudessa Ducks kaatoi viisieräisessä ottelussa savolaiset. Tänään Korson Lumo-hallissa oli jälleen tahtoa, energiaa ja itseluottamusta huokuva Vantaa Ducks iskussa. Kauden kolmessa kohtaamisessa voitot ovat nyt ankoille 2 – 1. Tänään voitto tuli jälleen erin 3 – 2 (23 – 25, 25 – 17, 22 – 25, 25 – 20, 16 – 14)

Joukkue on nostanut tasoaan ja on tätä menoa ehdoton kauden komeetta. Viimeinen neljästä joukkueiden kohtaamisesta pelataan lauantaina 7.3. klo 17.00 alkaen Lumon hornankattilassa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 548 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman – nostovoimaa vankalla kokemuksella jo vuodesta 1952.

Ensimmäinen erä alkoi ankkojen tahtiin. Tilanteessa 5 – 6 meni Savonsalmi syöttämään ja pian tilanne oli 5 – 10. Se riitti Juho Rajalalle, joka otti aikalisän. Lelu Ojansivu oli Savon ensimmäisen erän syömähammas. Ankat hakivat ja hakivat virettä ja Kankaanpään hevosenpotku oli kaataa savolaisen kentän pintaan. Tämä riitti Tuoviselle, joka otti aikalisän tilanteessa 16 – 19. Siltala tuli Cielavsin tilalle tilanteessa 17 – 19. Siltala torjuttiin seuraavassa pallossa. Strugar tasoitti tilanteen 21 – 21. Siltalan lyötyä torjunnan käsistä pisteen ja tilanteeksi 22 -24 otti Rajala aikalisän. Kankaanpään päätettyä komeasti pipe-hyökkäyksen ja tilanteessa 23 -24 otti Tuovinen aikalisän. Aikalisästä piste ja erä Tuoviselle, kun erä päättyi ankkojen syöttövirheeseen.

Toisessa erässä alkoi tapahtua Marko Määttäsen syöttövuorolla. Kankaanpään lyötyä kätensä tyhjäksi oli tilanne jo 8 – 5. Se riitti Tuoviselle, joka otti aikalisäsn. Siltala suli vaihtoon, kun Carmody otti hänen hihastaan ässän. Lehtosen zipattua Mikasan vastustajan parkettiin ja tilanteeksi 19 – 13 otti Tuovinen aikalisän. Marko Määttänen päättää erän lurupalloon ja erä komeasti ankoille 25 – 17 lukemin. Savo Volley ei ollut hereillä koko erää ja sortui moniin helppoihin virheisiin.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä alusta alkaen. Leitzken syöttövuorolla Savo Volley meni johtoon 9 – 10. Jere Heiskanen onnistui nelospaikasta ja tilanne 12 -14. Ankkojen tuplavaihto ei tuottanut tulosta ja tilanne 13 – 15. Carmody kaventaa 14 – 15. Väliahon syötettyä rättiin oli tilanne tasan 16 - 16. Aron vihellettyä pisteen Vantaa Ducksille tilanteeksi 20 – 19 ja Tuovinen otti aikalisän. Ojansivun kaapitettua Kankaanpään otti Rajala aikalisän tilanteessa 22 – 23. Savo Volleyn torjunta oli rautaa ja savolaisten torjuntaan päättyy erä 22 – 25.

Neljännessä erässä alkoi tapahtua Strugarin syöttövuorolla. Carmodyn megakaapituksen jälkeen Bojan syötti ässän ja tilanteessa 7 – 3 otti Tuovinen aikalisän. Ankat johtivat jo neljä pistettä, mutta Ojansivun syötöllä Savo Volley vyöryi jo pisteen päähän. Tämä tilanne 11 -10 riitti Rajalalle, joka otti aikalisän. Strugar sai onnenksi katkaistua lyönnillään putken ja tilanne 12 – 11. Tilanne aaltoili kuin tunnelma Sir Kippiksessä lauantai-iltana. Carmodyn syöttövuorolla alkoi tapahtua. Kankaanpää painoi vastapallon rataan ja tilanne 19 – 16. Siltala selvitti seuraavan pallon ja tilanne 19 – 17. Ankat johtivat jo 23 -19. Carmodyn hyökättyä pisteen ankoille eräpallo ja Strugar painaa ässän. Erä ankoille 25 – 20.

Viides erä alkoi tasaisissa merkeissä. Strugarin ässän jälkeen kuitenkin tilanne 5 – 3. Ojansivu leipoo nelosesta suksen ja tilanne 7 – 4. Tilanteessa 8 – 4 vieressäni istunut seuran puheenjohtaja Ari Koskenoja hymyili leveästi. Kankaanpää löi nelosesta pisteen ja tilanne jo 9 – 4. Carmodyn jäätyä torjuntaan otti Rajala aikalisän tilanteessa 9 – 7. Väliaho toi Savo Volleyn syöttövuorollaan tasoihin 9 – 9. Carmody vie ankat jälleen johtoon 10 – 9. Leitzke vie ässällään Savo Volleyn johtoon, joka riitti Rajalle ja hän otti aikalisän tilanteessa 10 – 11. Ojansivun syötettyä pitkäksi oli tilanne 12 – 12. Marko Määttänen vie ankat johtoon 13 – 12. Marko Määttänen päättää ottelun armottomaan Mikasan venttiiliä rääkkäävään lyöntiin ja erä Vantaa Ducksille. Erä 16 – 14. Ja koko ottelu komeasti jopa valtakunnan parasta lentopalloa pelaavalle Vantaa Ducksille erin 3 – 2.

Otteluisäntä Sjöman palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Tommy Carmodyn ja Savo Volleysta Olli-Pekka Ojansivun.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Bojan Strugar 31/+18, Tommy Carmody 16/+12, Toni Kankaanpää 16/+7
Savo Volley: Olli-Pekka Ojansivu 33/+25, Antti Siltala 13/0, Rodrigo Leitzke 11/+9

Keskipelaaja Tommy Carmody, Vantaa Ducks

”Meidän tiimin henki ja energia ovat hyvällä tasolla ja paranevat koko ajan. Vaikka välillä peli menee ala, niin me nousemme jälleen tappelemaan. Focus pysyy hyvin pelissä ja harjoittelu on sujunut hyvin. Oli hienoa päästä jälleen takaisin Mestaruusliigan pelaamaan ja koetan parantaa koko ajan”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kyllä mulla oli koko ottelun ajan hyvä fiilis tosta pelistä ja että se meille kääntyy. Peli oli tietyllä tavalla koko ajan hanskassa. Kun Savo sai vastaanoton kuntoon toisen erän jälkeen, niin jouduttiin oikein taistelemaan. Sanoin pelaajille pelin jälkeen, että on arvokas asia, että me pystymme kääntämään näitä pelejä. Kaikki joukkueet ei pysty siihen, mihin me pystymme. Meidän peli ei lamaantunut vaikeissa paikoissa. Tänään pystyttiin petraamaan meidän puolustuspeliä. Pasin peliin olen todellakin tosi tyytyväinen. Ihan huippu tyyppi. Hän on pelannut nyt neljä – viisi peliä todella kovalla tasolla”.

Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Savo Volley

”Ei todellakaan lämmitä kaksi LähiTapiolapistettä. Meillä on kokoonpanon kanssa vaikeuksia ja peli ei ole vielä asettanut kohdalleen. Tänään kaaduttiin yhteen rotatioon. Ja mulla oli aika bussijalat. Tuli itellekin välillä hölmäjä hommia. Juica on saanut hyvin porukan tappelemaan. Nyt kun Miro on poissa, niin meillä muilla pitää saada lisää rohkeutta. Meillä on paljon petrattavaa, kun joku lyö torjuntaan, niin ei saada sitä tarpeeksi hyvin kaivettua peliin”.

Valmentaja Jukka Tuovinen, Savo Volley

”Pelin ailahtelevuus ja kärsivällisyys omassa pelissä ehkä ratkaisivat tänään. Pelikuusikkoa on jouduttu muuttamaan. Aika ajoin tänään sitä kärsivällisyyttä nähtiin. Ducks oli myös tänään parempi puolustuspelaamisessa. Meillä jäi tänään kenttään sellaisia palloja, jotka olisi ollut pelattavissa. Ducksille onnea voitosta”.

3 Carmody Ducks
2 Ojansivu Savo
1 Määttänen Ducks

Ayzenberg Savo

Akaa-Volley ei kyennyt horjuttamaan VaLePaa

Lauantai-illan lähes seitsemän sadan (671) hengen katsomo Toijalan Monarilla joutui pettymään toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Suomen mestari viime kaudelta ja kuluvalla kaudella jo Cupin voittanut VaLePa ei horjunut kuin kahden ensimmäisen erän alussa. Täydet sarjapisteet lähtivät Satakuntaan lukemin 0-3 (20-25,19-25, 16-25).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää alkoivat kotijoukkueen hienoisessa vedossa. Molemmissa erissä Akaan miehistön otteet näyttivät siltä kuin vierailu hurrikaaniluolassa viikolla olisi opettanut joukkueelle puolustuspelaamisen mallia. VaLePa ei saanut palloa kuolemaan akaalaisparkettiin millään keinolla.

Ensimmäisessä erässä katsomoon saakka paistoi Enderwin Herreran hyvä pelihuumori. Yleispelaaja oli tuttuun tapaansa energiaa täynnä. Samoin hakkuri Urpo Sivula pelasi näyttävästi. Miehellä taisi olla näyttöhaluja edelliskauden joukkuettaan vastaan. Akaalaisittain erän tehokkain oli kuitenkin keskipelaaja Mart Naaber (4/+4) 100 prosentin hyökkäystehoilla.
ValePan hakkuri Mikko Oivanen teki ykköserässä viisi pistettä ja oli tuolla lukemalla erän ykkönen. VaLePa vei voiton tasaisuudellaan. Kun se sai kurottua Akaan johtoaseman kiinni, se laittoi saman tien vilkun päälle ja meni menojaan.
Toisessa erässä nähtiin jälleen kotijoukkueelta loistava alku. VaLePa pysyi kyydissä vain Akaa-Volleyn omien hyökkäysvirheiden ansiosta. Hyvä alku nyrjähti lopulta jälleen juuri hyökkäysten tehottomuuteen. Akaan vastaanotto kyllä pelitti kelvollisesti (50 %), mutta pallot kuolivat 14 pykälää köyhemmin kuin Sastamalan pelaajien työstäminä.

Kakkoseränkin tehopakkaus oli Oivanen taas viiden pisteensä kanssa. Kun Akaan paras pistenikkari oli kolmen pisteen Eetu Pennanen ja Sivulakin jouduttiin ottamaan vaihtoon, ei ole ihme, että vieraat veivät voiton.

Kolmas ja ratkaiseva erä lähti heti alusta kaatumaan sastamalalaisille. Oivanen jatkoi pistetehtailuaan – nyt seitsemän pisteen edestä. Ja kun hakkuri sai tukea tasaisesti jokaiselta pelipaikalta - Niko Suihkonen 4/+4, Olli Kunnari 4/+2, David Petterson 3/+2 ja Mikko Esko 2/+1) - Akaa-Volley oli aseeton. Akaalaisista plussalle ylsivät vain Panu Pitkänen keskeltä (3/+3) ja Sivula (2/+2), joka tuli kesken erän Aatu Pölläsen tilalle.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp vakuutti joukkueensa tietävän, miten VaLePaa vastaan pitää pelata.

- Meillä on juuri nyt vaikea hetki henkisesti. Tappiot tuntuvat luonnollisesti pahalta, mutta kausi jatkuu ja parannamme tästä vielä. Harjoituksissa pitää keskittyä nyt niihin toimiin, millä VaLePa kaatuu ensi viikolla Tampereella.

VaLePan peräsimessä oleva Janne Kangaskokko kiitteli pelin jälkeen keskipelaajiensa Pettersonin ja Mikko Karjarinnan työmoraalia.

- Keskipelaajat pelasivat hyvän matsin tänään. Liike oli ripeää ja oikea-aikaista. Myös syöttöpelimme oli kauden parasta tasoa. Enkä vastaanottoakaan voi moittia.

3 Pettersson VaLePa
2 Oivanen VaLePa
1 Herrera Akaa

Mutka VaLePa

Hurmos laittaa yhä vahvemmin lusikkansa pudotuspelisoppaan

Karelian Hurmos otti lauantaina todella arvokkaan 3-1 (25-23, 25-21, 23-25, 31-29) -kotivoiton Raision Loimusta ja laittoi taisteluun sijoista 6-9 lisää maustetta.

Kotonaan pari pistettä ottanut Vantaa Ducks on nyt 27 pisteessä kuudentena, Loimu kahden pisteen päässä ja Hurmos sekä Etta kolmen. Otteluita on Ducksilla jäljellä seitsemän, muilla 9-10.

Joel Laakso Raision Loimu:

- Aika vuoristorata fiilis jäi. Suttailtiin paikkoja ja aika paljon virheitä. Sellainen jäi fiilis.

- Ei ole näköjään löytynyt voittavaa kuusikkoa. Kolme yksi tulee turpaan. Ollaan etsitty uuta systeemiä ja treeniviikko oli hyvä. Mutta ei pystytty sitten pelissä toteuttamaan.

Ville - Erik Tarkiainen Karelian Hurmos:

- Olen samaa mieltä Joelin kanssa, että aika vuoristoratahommaa se on. Täytyy antaa loimun pojille aika propsit. Ne tulivat aika kovalla syötöllä. Siinä me hävittiin, vaikka voitettiin. Hävittiin syöttöruudussa. Vastaanoton kanssa oli ongelmaa.

- Meillä oli 17 torjuntaa, siihen pitää olla tyytyväinen

Päävalmentaja Vuorinen Raision Loimu:

- Ottelun alussa meidän vastaanotto-hyökkäys ei toiminut hyvien nostojen jälkeen Syöttö-torjuntapuolustus toimi. Tiedettiin mitä kaveri tekee. Sen jälkeen ottelun kuva kääntyi. Meidän vastaanotto- hyökkäys alkoi toimimaan, mutta meidän syöttö-torjuntapuolustus laski. Syöttö oli kolmannessa erässä tosi heikko niin sen takia se meni. Pikkuisen eri osa-alueet pettivät ottelun eri vaiheissa.

Päävalmentaja Aigars Birzulis Karelian Hurmos:

- Tottakai hyvä, hienoa voittaa, ollaan taas mukana pelissä. Ekassa erässä oli vaikeuksia syötössä. Sitten muutettiin syöttötaktiikkaa ja se rupesi toimimaan.