Seuraa meitä somessa:

Arttu Keränen valmensi LP Kangasalan Cup-mestariksi

30.01.2021

LP Kangasala juhlii lentopallon Finnish Teknikum Cupin mestaruutta 2020. Loppuottelussa Tampereen Kauppi Sports Centerissä kaatui LP Viesti 3-0 (26-24, 25-14, 25-20).

LP Kangasala piti suosikkiasemansa ja saavutti näin Suomen cupin mestaruuden kahdeksan vuoden tauon jälkeen Se on seuralle kaikkiaan kolmas. Valmentaja Arttu Keränen saavutti ensimmäisen suuren voittonsa.

- Voittaminen alkoi tuntua ihan realistiselta alkukauden hyvän menestyksen jälkeen, ja pystyimme melkein koko viikonlopun ajan tasaiseen esitykseen, Keränen sanoi.

- Tämä tuo luottavaisen olon loppukauteenkin, vaikka vielä pitää ihan varmasti tästäkin parantaa. Tietyllä tavalla cupin voittaminen on aina kauden välitavoite.

Laitapelaaminen oli finaalissa ratkaisevasti vastustajaa parempaa ja joukkueen tekeminen pysyi tiiviinä läpi ottelun. Ronja Heikkiniemi oli koko viikonlopun ajan hienossa vireessä. Finaalissa joukkueen parhaaksi pisteiden tekijäksi nousi Jody Larson, jolla oli alla pari vaisumpaa peliä.

Salla Karhu teki tutun tasaista työtä, passari Katja Kylmäaho luotti oikeisiin pelaajiin ja libero Tiiamari Sievänen ryömi pallon perään puolustuksissa varsin uhrautuvasti. Keskipelaamisen uhka jäi vielä osittain hyödyntämättä.

- Olen hyvässä asemassa, kun saan olla tällaisessa seurassa. Aika moni liigavalmentaja on joutunut olemaan ilman menestystä paljon pidempään. Se, että paiskimme töitä saman staffin kanssa kuin viime vuonna, tuo selkeät roolit ja vähentää kaikkien työmäärää. Voitto on ansaittu palkinto koko seuran väelle, Keränen sanoi.

Salla Karhu sai finaalin jälkeen tehtäväksi analysoida valmentajaansa julkisesti.

- Rauhoittava, luottavainen, kun katsoo sinne penkille päin, niin ei kentälläkään tarvitse panikoida. Tietysti tekniikan opettaminen ja taktiikan rakentaminen ovat hallussa, joukkueen Karhu luonnehti.

LP Viesti joutui viime vuotiseen tapaan finaalissa häviäväksi osapuoleksi. Valmentaja Tomi Lemminkäinen joutui etsimään toimivaa kokoonpanoa ja kaipasi joukkueeltaan joka osa-alueelle laadukkaampaa tekemistä.

- Otettiin sen mikä meille kuului. Pystyimme matkalla voittamaan Hämeenlinnan, Oriveden ja Plokin, mutta Kangasala oli liikaa. Saimme alussa heidän laitahyökkääjiensä tehot alhaisiksi, mutta olimme itse myös liian tehottomia.

LP Kangasala: Jody Larson 16/+11, Ronja Heikkiniemi 15/+11, Salla Karhu 13/+10.
LP Viesti: Arita Ternava 11/+10, Anna Czakan 9/+5, Anniek Siebring 6/+5

Kultaa LP Kangasala: Jody Larson USA, Roosa Heikkiniemi, Katja Kylmäaho, Roosa Laakkonen, Tiiamari Sievänen, Jemina Jäärni, Emmi Jalonen, Emma Mutka, Karoliina Friberg, Salla Karhu, Ronja Heikkiniemi, Taija Tikka. Päävalmentaja Arttu Keränen.

Hopeaa LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili UKR, Anniek Siebring NED, Noora Kosonen, Anna Syrjälä, Netta Laaksonen, Anna Czakan, Arita Ternava, Iina Andrikopoulou, Teija Vuorenmaa, Saana Virtanen, Nea Haatainen, Linnea Kuusela, Ada Vikstedt. Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.
...

  Takaisin