Seuraa meitä somessa:

Avo Keel tekee paluun Rovaniemelle

11.03.2022

Huimaa työtä virolaisen mieslentopallon suhteen tehnyt ja Suomessa melkoisena pelaajanakin muistettu Avo Keel on WoVo Rovaniemen naisten liigajoukkueen uusi päävalmentaja.

Woman Volleyn edustusjoukkue taistelee jatkosta Mestaruusliigassa tulevissa karsintaotteluissa ja luotto sarjapaikan säilyttämiseen on vahva. Seurassa on aloitettu uuteen kauteen valmistautuminen ja uudistuksia on luvassa.

”Edustusjoukkueen osalta tulimme risteyskohtaan ja mietimme pitkään miten tästä eteenpäin? Teemu Mäkikyrö on tehnyt kauan ansiokasta työtä naislentopalloilun ja WoVon eteen. Tämä ei ollut todellakaan helppo päätös. Arvostamme Teemun osaamista ja hänen antamaansa panosta suuresti. Nyt kuitenkin totesimme, että muutos on mahdollisuus uudistumiselle.

”Joukkueen pelitulokset eivät ole viime vuosina olleet odotetunlaisia. Se on tietysti todella monen asian summa. Tiedossamme on ollut liigajoukkueen kapeahkot taustavoimat ja rajallinen taloustilanne ja näillä on tietysti ollut oma vaikutuksensa tilanteeseen. ”Toteaa seuran puheenjohtaja Mari Jolanki.

Avo Keel on tuttu nimi rovaniemeläisille. 59-vuotias Keel on entinen virolainen ammattilaislentopalloilija, joka pelasi Rovaniemellä passarina Napapiirin Palloketuissa vuosina 1995-1999. Hän oli mukana nostamassa NaPan joukkueen liigaan ja voitti joukkueen kanssa pronssia vuonna 1999. Hänet muistetaan pelaajana, joka oli johtohahmo joukkueessaan ja erittäin pidetty henkilö. Hän sai omalla esimerkillään innostettua joukkueen huikeisiin suorituksiin.

Peliuran jälkeen Keel on niittänyt mainetta ja menestystä valmentajana. Virossa hän on valmentanut Tallinnan Selveriä ja Pärnu VK:ta useita vuosia. Baltian liigan sekä Viron liigan ja cupin mestaruuksia kyseiset joukkueet ovat juhlineet näiden vuosien aikana peräti 23 kertaa. Keel on valmentanut myös Viron miesten maajoukkuetta vuosina 2004-14 vieden naapurimme kahdesti EM-kisoihin. Tuoreimpana saavutuksena mainittakoon Latvian miesten maajoukkue, jonka Keel luotsasi 16. sijalle EM-kotikisoissa viime syksynä.

Valmentajana Keel rakastaa haasteita ja nyt hän ryhtyy valmentamaan naisia ensimmäisen kerran urallaan. Hän on kouluttautunut vuosien varrella mm. Italiassa, Venäjällä ja myös Suomen maajoukkueen kanssa Kuortaneella.

”On hieno tunne tulla tuttuihin ympyröihin vuosien jälkeen. WoVon yhteydenoton jälkeen jousi virittyi nopeasti ääriasentoon ja päätös oli helppo tehdä. Vierailu Lapin urheiluopiston urheiluakatemiassa vakuutti urheilullisten resurssien olevan Rovaniemellä huippuluokkaa mahdollistaen ammattimaisen harjoittelun. Uudet haasteet kiehtovat minua ja olen valmis
panostamaan joukkueeseen ja rovaniemeläiseen nais- ja tyttölentopalloon kaiken osaamiseni”. Toteaa uusi päävalmentaja Avo Keel.

”Avo Keelin saaminen Wovon päävalmentaksi on huikea juttu! Tämä antaa intoa ja energiaa koko liigan taustaryhmälle. Meillä on todella kovat odotukset tulevalle kaudelle”. Lisää seuran puheenjohtaja Mari Jolanki.

  Takaisin