Seuraa meitä somessa:

Cassie Baird ensimmäinen kolmesta LP-Vampulan ulkolaisvahvistuksesta

11.05.2021

LP-Vampula Huittinen on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen amerikkalaisen Cassidy ”Cassie” Bairdin kanssa. Baird on 25-vuotias 187-senttinen yleispelaaja, joka on kotimaansa lisäksi hankkinut pelikokemusta eurooppalaisilta kentiltä.

Hyökkäysulottuvuutta mukavat 310 cm omaava yleispelaaja pelasi viime kaudella Tsekin liigassa.

Baird on aloittanut lentopallon pelaamisen 9-vuotiaana, mutta harrasti siinä rinnalla koripalloa ja tennistä. 14-vuotiaana hän keskittyi lentopalloon ja aloitti myöhemmin opinnot Denverin yliopistossa. Denverin yliopistojoukkue saavutti konferenssin voiton Bairdin pelatessa joukkueessa.

Yhdysvalloista hän siirtyi pelaamaan Eurooppaan, ensin Sveitsin liigaan VBC Cheseauxin joukkueeseen kaudella 2018-2019, jolloin hän oli joukkueensa paras pisteiden tekijä. Sveitsistä hän siirtyi Portugaliin pelaten kauden Leixões Sport Clubissa. Viime kauden hän pelasi Tsekissä VK Královo Pole Brnossa.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie pitää Bairdia tärkeänä osana LP-Vampulan ensi kauden liigajoukkuetta.

-Cassie tuo kovakätisenä, älykkäänä hyökkääjänä vahvuutta laitahyökkäyksiin, minkä lisäksi odotamme häneltä varmuutta vastaanottopeliin sekä isoa uhkaa torjuntapeliimme. Lisäksi hän tuo kokemuksellaan johtajuutta sekä kovaa tasoa, jota hänelle on kertynyt kovien pelien ansiosta.

Baird ei ole LP-Vampulan ainoa ulkomaalaisvahvistus tulevalla kaudella, sillä Talvitie paljastaa, että joukkueeseen on tulossa vielä kaksi pelaajaa ulkomailta.

Cassidy Baird on kotoisin Indianapolisista. 187-senttinen yleispelaajan hyökkäysulottuvuus on 310 senttiä. Baird opiskeli Denverissä kansainvälistä liiketoimintaa pääaineinaan psykologia ja rahoitus. Hänen nuorempi siskonsa Caitie pelaa lentopalloa Stanfordin yliopistossa.

–Pidän lentopallosta, koska se on nopea ja jännittävä urheilulaji, joka voi toimia vain, jos joukkuetoverit pelaavat joukkueena ja voivat luottaa toisiinsa. Olen ollut kiinnostunut tulemaan Suomeen pelaamaan jo parin vuoden ajan ja nyt kun minulle avautui tilaisuus tulla osaksi pitkään liigassa pelannutta ja kehitystavoitteista LP-Vampulan joukkuetta, niin olen siitä todella innoissani. Haluan lisäksi tutustua Huittisiin, sen kulttuuriin ja ihmisiin. En malta odottaa, että pääsen liittymään joukkueeseen, sanoo Cassidy Baird. Hänen harrastuksiaan ovat matkustamisen lisäksi lukeminen, valokuvaaminen, pyöräily ja jooga.

  Takaisin