Seuraa meitä somessa:

CUPENNAKKO: Ensikertalainen vastaan kestomenestyjä

16.01.2020

Naisten Suomen Cupin eli Finnish Teknikum Cupin finaalissa lauantaina Kauppi Sport Centerissä Tampereella kohtaavat 2000-luvun kestomenestyjä, 10-kertainen cupmestari LP Viesti ja finaalin ensikertalainen LiigaPloki.

Naisten loppuottelussa, LP Viesti (Salo) ja LiigaPloki (Pihtipudas) on erittäin mielenkiintoinen alkuasetelma. Meriiteiltään ehdottomasti kovin suomalainen lentopallojoukkue LP Viesti lähtee Suomen Cupin finaaliin jopa altavastaajana.

Hallitseva mestari LP Viesti on voittanut vuodesta 2009 lähtien yhdeksän Suomen mestaruutta. HPK on onnistunut kahdesti horjuttamaan salottarien valta-asemaa. LP Viesti pelaa tällä kaudella myös Mestarien liigassa. Suomen Cupissa Saloon on mennyt kymmenen mestaruutta ja finaalissa se on nyt 16:nnen kerran.

Tämän syksyn ehdoton yllättäjä naisten Mestaruusliigassa on ollut LiigaPloki. Joukkue pelasi syyskaudella pitkään sarjataulukon kärkipaikalla. Joukkueen kovuudesta kertoo, että se on pelannut kahdeksan viisieräistä peliä ja kääntänyt ne kaikki voitokseen. LiigaPloki on liigassa toisella tilalla. LiigaPloki on nyt cupfinaalissa ensimmäistä kertaa.

Kestomenestyjä LP Viesti on puolestaan vähän yllättäen vasta nelossijalla. Luvassa on kiihkeä ja tasokas kamppailu.

LiigaPloki on pienestä n. 4000 asukkaan Pihtiputaan kunnasta. Pihtiputaalla on tehty pitkään arvokasta lentopallotyötä. Martti Karjalainen ja Lentopalloliiton edesmennyt toimitusjohtaja Antti Heikkinen ovat olleet paikkakunnalla merkittäviä lentopallovaikuttajia.

Joukkueiden takana ovat osaavat, mutta kovin erilaiset valmentajat. LP Viestin pitkäaikainen päävalmentaja/urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen on ollut mukana kaikissa Viestin mestaruuksissa. Hän on ollut merkittävä tekijä LP Viestin menestystarinassa. Lemminkäisen tapa johtaa peliä on äärimmäisen rauhallinen.

LiigaPlokin italialainen Alessandro Lodi on puolestaan ehkä värikkäin valmentaja naisten Mestaruusliigassa. Varmaan osasyy joukkueen menestykseen on raudanluja ammattilainen joukkueen peräsimessä. Lodi oli kaksi edellistä kautta Japanissa miesten pääsarjassa valmentajana.

Joulukuussa LiigaPloki menetti Lentiskerho-pelissä kaksi kärkipelaajaa: EM-kisajoukkueesta Pihtiputaalle kotiutunut maajoukkueen yleispelaaja Salla Karhu loukkaantui ensin ja hänen pelikautensa on ohi. Samassa erässä loukkaantui joukkueen yleispelaaja Maddie Palmer. LiigaPloki ei kauaa aikaillut hankinnoissa. Vuoden vaihteessa Jaidyn Blanchfield liittyi yleispelaajana joukkueeseen. LiigaPloki hankki myös toisen kovan vahvistuksen, kun keskipelaaja Daniela Öhman siirtyi Keski-Suomeen Ranskan pääsarjasta. Joukkueen toinen keskipelaaja on kapteeni Elizabeth Field.

Hakkurit ovat Yasmine Madsen ja Tuuli Tuominen. LiigaPlokin peliä pyörittää passari Taylor Lindberg ja libero Sini Koljonen kaivaa pallot peliin takakentältä. Joukkueen kaikki viisi ulkomaalaispelaajaa ovat amerikkalaisia.

LP Viestin kokenut passari Viktoria Tuchasvili pelaa jo kuudetta kauttaan LP Viestissä. Joukkueen kovakätinen hakkuri kroatialainen Katarina Pilepic on salolaisten avainpelaajia. Kayla Haneline on keskipelaajien ehdotonta eliittiä, mutta on kärsinyt loukkaantumisesta. Joukkueen toisena keskitorjujana on EM-kisoissa loistanut Anna Czakan, joka tunnetaan muun pelaamisen ohella pahoista aloitussyötöistä. Viime peleissä toisena keskipelaajana on pääasiassa pelannut Nea Haatainen. Myös takakentälle on tarjolla suomalaisväriä, Eveliina Rautiainen on liigassa kokenut libero ja hänellä on plakkarissa kaksi kultaa HPK:n paidassa.

Yleispelaajiksi ovat tarjolla Viron EM-kisajoukkueesta tutut Anu Ennok ja Nette Peit. Ennok on pelannut Suomessa aiemmin kolme kautta ja Peit pelaa nyt toista kauttaan Suomessa.

Lippuja Finnish Teknikum Cupin finaalipeleihin voi ostaa ennakkoon netistä www.seat4.me ja pelipäivinä ovella on lippuja myynnissä. 

YLE näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

LP Viesti – LiigaPloki Kauppi Sports Center lauantaina 18.1.2020 klo 19.00.

Lentopallon Superviikonloppu Kauppi Sports Centerissä

Lauantain ohjelma
9.30-19.00 B-tyttöjen A- ja D-poolin turnaus. Pääasiassa pelataan Kaupin yläsalissa, mutta myös pääkentällä on pelejä klo 12.00-16.30.
19.00 Naisten Suomen Cupin finaali LP Viesti – LiigaPloki.
Aamupäivällä klo 10.00-12.00 on keskusseurojen kokoontuminen ja iltapäivällä klo 12.00-18.30 seurapäivä, joka keskittyy hyvän seuran hallintoon.

Sunnuntain ohjelma
12.00-16.30 F-ikäisten turnaus, 12.30-14.00 pääkentällä ja 12.30-16.30 yläsalissa.
15.00 Naisten 1-sarjan ottelu Kuortane – Rantaperkiön Isku.
18.15 Miesten Suomen Cupin finaali VaLePa – Savo Volley.
Aamupäivällä klo 10.00-12.30 on aluevalmentajien palaveri, klo 12.00-17.30 jatkuvat seurapäivät teemoinaan mm. vammojen ennaltaehkäisy, valmennuksen linjaus, sosiaalinen media jne. Mestaruusliigan seurat kokoontuvat klo 15.00-17.00.
B-tyttöjen ja F-juniorien peleihin sekä naisten 1-sarjan otteluun ei ole pääsymaksua. Suomen Cupin finaalit ovat maksullisia. Seurapäivät ja muut seuraihmisten tapaamiset on tarkoitettu vain niihin etukäteen kutsutuille ja ilmoittautuneille.

  Takaisin