Darzansin monsteri-ilta ei riittänyt Hurrikaanille voittoon - PerPo, Akaa-Volley ja Loimu lauantain voittajat

29.10.2022

Hurrikaani-Loimaan Kristers Darzansin huimat 44 pistettä nousivat lauantain miesten liigakierroksen ykkösjutuksi. Voittoon ei latvialaisen pajavasaran iltapuhde kuitenkaan joukkueelleen riittänyt, vaan Perungan Pojat saivat juhlia harvinaista voittoa Loimaalla.

Akaa-Volley voitti Kokkolassa ja eteni Suomen Cupin Final 4:iin

Kokkolassa nähtiin kolme aika identtistä erää. Jokaisessa Tiikerit aloitti hyvin, mutta vierasjoukkue Akaa-Volley nousi takaa ja vei ottelun suoraan kolmessa erässä. Erät 23-25, 19-25 ja 25-27.

Tiikereiden kotisaldo on edelleen pakkasella: kolme tappiota ja nolla erä voittoa. Ottelu oli myös cup-ottelu ja voitolla Akaa-Volley raivasi tiensä final4-lopputurnaukseen.

Tiikerit aloitti pirteästi. Rami Rekomaa iski 3-1 ja torjui yhdessä Teemu Lahden kanssa 4-3. Akaa teki muutamia virheitä ja kotijoukkue johti 7-4. Ali Fazlin johdolla Akaa nousi ohi, 16-13. Sen jälkeen Akaa oli koko ajan pisteen-pari edell. Fazlin virheellä Tiikerit tasoitti, 23-23. Sitä seurasi Rekomaan syöttövirhe ja viimeisen pisteen torjui ex-tiikeri Anton Välimaa.

Toisen erän alku oli ensin tasaista, mutta sitten Tiikerit karkasi johtoon: 7-3, 10-7 ja 14-11. Jälleen nousi Akaa rinnalle ja ohi. Erän loppupuoli oli täysin vieraiden hallintaa.

Kolmannessa erässä edettiin samaa rataa. Rekomaa teki 15-11 ja 16-12 ja Antti Leppälä 18-14. Greg Pettyn ässä, 16-18, sytytti vieraat ja Akaan nousu alkoi. Fazli teki vieraille pari tärkeää pistettä. Tasatilanteessa 23-23 iski Jere Mäkinen Tiikereille eräpallon.
Fazli Tasoitti ja Nico Nurmesniemi torjui vieraille 25-24. Tiikerit tasoitti, mutta sitä seurasi kotijoukkueen erän kymmenes (!) syöttövirhe. Akaan toinen ottelupallo toi ratkaisun.

Tiikereistä palkittiin Rami Rekomaa ja vieraista Anton Välimaa.

Anton Välimaa, Akaa-Volley:

-Viihdyttävä peli ja pitkiä palloralleja. Me tehtiin vähemmän virheitä. Niitä tuli paljon kolmannen alkuun, mutta sitten parannettiin. Aiemmissakin peleissä erän alut ovat olleet vaikeita, mutta myös niissä hyvin noustu. Omasta pelistä: ihan OK esitys. Säälistä palkitsivat (Anton nauraa).

Rami Rekomaa, Tiikerit:

-Meillä oli saumat pärjätä. Saatiin eriin hyvät alut, mutta ote karkasi. Kolmannessa erässä kymmenen syöttövirhettä. Kaveria autettiin liikaa.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

-Erittäin tyytyväinen. Viime vuonna vastaava peli hävittiin, eikä cup-huipentumaan päästy. Nyt meni toisinpäin. Hienoa, että heikkojen alkujen jälkeen ei leuka painunut rintaan, vaan hienosti noustiin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Samalla kaavalla mentiin kaikki kolme erää. Hyvin aloitettiin ja Akaa hiipi rinnalle. Pelissä oli pienet marginaalit. Tehtiin liikaa virheitä. Tällä pelillä olisi moni joukkue kaatunut.

Loimu jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Savo Volleyn

Raision Loimu venytti alkukauden voittoputkensa lauantaina jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti Savo Volleyn Kerttulan liikuntahallissa luvuin 3-1 (25-20, 25-22, 18-25, 25-20). Kolmannen erän tappio oli kauden ensimmäinen Loimulle kotisalissa.

Loimun voiton avaimia oli jälleen onnistumiset laajalla rintamalla sekä hyvä torjunta-puolustuspelaaminen. Savo Volley onnistui voittamassaan kolmannessa erässä hajottamaan Loimun vastaanottoa mikä näkyi tietysti myös hyökkäyspelaamisessa. Kolmannen erän hyökkäysprosentti olikin Loimulla noin puolet muita eriä heikompi.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle merkattiin 23 pistettä. Yleispelaajista Sebastian Pozo Henrnadez teki 15 ja Väinö Rahko 13 pistettä. Myös Savo Volleylta laiturit pääsivät kaksinumeroisiin saldoihin, kun hakkuri Veikka Lindqvist teki 15 ja yleispelaajat Michael Michelau 14 ja Andrus Raadik 13 pistettä.

Otteluisäntä Turku Energia palkitsi isänniltä parhaaksi passari Tomi Saarisen ja vierailta yleispelaaja Andrus Raadikin. Ottelun ProLibero oli Savo Volleyn Keisuke Matsuo.

Aleksei Zhbankov, Savo Volley:

- Ekat kaksi erää olisi tarvittu enemmän taisteluhenkeä. Kolmannessa parannettiin syöttö ja torjuntapelaamista mitkä oli huonoja alussa, mutta ei se vaan riittänyt tänään.

Väinö Rahko, Loimu:

- Kolme ihan hyvää erää meiltä. Vastaanotto vähän hajosi kolmannessa erässä ja hävittiin se siihen. Puolustettiin enemmän kuin vastustaja.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

- Eilisen jälkeen oli haastavaa tulla heti tänään sarjakärjen kotiluolaan. Kokonaisuutena ihan ok vääntö, mutta oltiin alussa perässä ja toinen erä suttatiin omilla virheillä. Syöttöpuolella oli luokatonta. Hävittiin just siihen missä meidän olisi pitänyt olla parempia, mutta kompastuttiin juuri siihen, eli Loimu puolusti paremmin. Halussa ja asenteessa puolustaa palloja oltiin tänään perässä.

Mika Rantanen, Loimu:

- Jouduttiin tekemään töitä tänään paljon. Ei saatu ilmaiseksi, vaan oli tiukka vääntö. Me jouduttiin aikamoiseen pommitukseen vastustajan syötön puolesta. Kolmas erä jouduttiin antamaan puhtaasti siihen, kun ei saatu heidän hyvää syöttöpeliä poikki. Marginaalit on pienet ja saatiin onneksi toi viimeinen erä käännettyä meille.

Kolmen tunnin jännitysnäytelmä kääntyi vieraille

Hurrikaani- Loimaa – Perungan Pojat, Rovaniemi 2-3 (26-28,25-20,25-27,25-22,10-15)

Hurrikaani- Loimaan ja Perungan Poikien historian 53. kohtaaminen tarjosi viiden erän verran jännitystä ja historiallisen vierasvoiton. Historialliseksi PerPon voiton tekee se, että ennen lauantai- illan vierasvoittoa, rovaniemeläiset eivät olleet 26 otteluun voittaneet Hurrikaania kertaakaan.

Ottelusta muodostui hakkurien kaksinkamppailu, jossa Hurrikaanin Kristers Dardzans (44pist. +27, 6 ässää, 4 torjuntaa) voitti yksittäisen taistelun Fredric Gustavssonista (25pist. +3, 5 ässää, 2 torjuntaa). Se, missä ruotsalaishakkuri oli latvialaista virkaveljeään parempi, oli viidennen erän onnistumiset tärkeillä hetkillä. Kun neljässä ensimmäisessä erässä Dardzans paukutti lähes yksinomaan Hurrikaanin hyökkäyspisteet, jakautui PerPolla hyökkäysvastuu hiukan tasaisemmin. Varsinkin Daniel Wetter osoitti olevansa keskipelaajana liigaan erinomainen vahvistus. Kanadalainen hyökkäsi aivan omista korkeuksista saldoten kaikkiaan 20 pistettä.

– Neljännessä ja viidennessä erässä meiltä loppui vastaanotto. Sen takia jouduimme pelaamaan hyökkäyksiä aika yksipuolisesti, Jussi Heino manasi.

Heino olisi toivonut, että joukkueen vastaanottopelaaminen olisi ollut paria pykälää parempaa, jolloin Dardzansin hyökkäysmäärä oli ollut inhimillisempi. Nyt kotijoukkueen hyökkäyspisteistä latvialainen teki 34 ja muu joukkue vain 26.

– Kyllä me jatkossa tarvitaan enemmän ratkaisijoita, Heino päätti.

Guntis Atarsin johdolla Loimaalle saapunut rovaniemeläisjoukkue töpeksi melkein itse voiton isännille. Joukkueen pelaaminen oli vaiheittain kelvollista, mutta usein joukkue sortui myös helppoihin virheisiin. Viidennessä erässä PerPo johti parhaimmillaan jo 12-5, mutta lopulta otteluvoitosta tuli jännittävä näytelmä, pitkälti vieraiden omien virheiden ansiosta. Loppumetreillä joukkueen pelasi Gustavsson, jonka viileät ja kokeneen pelaajan ratkaisut toivat kahden pisteen arvoisen voiton.

Kotijoukkueen yksi iso ongelma tänään oli tehoton syöttöpelaaminen. Tämän myönsi myös Heino. Sen lisäksi, kotijoukkueen nelospaikan hyökkääminen oli tehotonta. Nooa Marttilan ilta painui 14 pykälän verran miinukselle, ja lopulta miehen korvasi Adrián Petruf. Slovakialainen pääsi nyt ensimmäisen kerran kentällä uuden kotiyleisön eteen, ja alkujännityksen jälkeen mies paikkasi kelvollisesti Marttilan.

– Tiedettiin ennakkoon, että tulee paha peli. Eikä olla yhtään tyytyväisiä yhteen pisteeseen. Itse en ole koskaan saanut tällaista passimäärää, enkä myöskään koskaan tehnyt näin paljon pisteitä, Dardzans puhisi.

Vaikka pistemäärää ei tällä kaudella kukaan tule luultavasti rikkomaan, miestä ei oma saldo tyydyttänyt.

– Olisin voinut hyökätä tehokkaammin muutamissa tilanteissa.

Kotitappio oli toisaalta loimaalaisille yllätys. Viime viikonlopun vierasvoitto Akaassa antoi lupauksia paremmasta. Nyt pelaaminen otti takapakkia askeleen verran. Kun vastaanotto ei toiminut, ei Hurrikaani löytänyt lääkkeitä monipuolisempaan hyökkäyspelaamiseen.

- Olen tyytyväinen vieraspisteisiin ja vierasvoittoon, Atars kommentoi. Vieraiden päävalmentajan mukaan aikaisemmissa peleissä joukkue on tehnyt liikaa virheitä, tänäänkin niitä tuli vielä paljon, mutta joukkue on miehen sanojen mukaan menossa parempaan suuntaan. – Tänään jouduin välillä hiukan rauhoittelemaan joukkuetta.

Hurrikaanin seuraava peli on ensi keskiviikkona, kun Kokkolan Tiikerit saapuu Loimaalle. PerPo on tulessa jo sunnuntaina, kun se matkaa TUTO Volleyn vieraaksi Turkuun.

Hurrikaani Loimaa - PerPo 2-3
26–28, 25–20, 25–27, 25–22, 10–15
Koti:Dardzans 44/+27, Vanhanen 11/+4, Suomalaine 7/+3
Vieras:Gustavsson 25/+3, Wetter 20/+17, Shurdhi 15/+9