Seuraa meitä somessa:

Dinamo Krasnodar osoitti tasonsa - HPK:n Europelit päätökseen

17.12.2014

Dinamo Krasnodar päätti HPK:n taipaleen naisten CEV Cupissa antamatta erääkään kahdessa ottelussa.

 Hyvin taistelleet hämeenlinnalaiset haastoivat ajoittain maailmantähtiä vilisseen venäläisjoukkueen kotikentällään Elenia Areenalla keskiviikkona. Erät olivat 0-3 (19-25,18-25 ja 12-25)

Pelissä muiden yläpuolelle kohosi Dinamon hakkuri Tatiana Kosheleva. Kosheleva paukutteli yli torjunnan hurjia iskujaan.

HPK paras erä oli ensimmäinen. HPK johti alussa erää jo 8-3 mutta sitten hurja aloitussyöttäjä Fe Garay paukutti putkeen kahdeksan pistettä ja tilanne oli vieraille 8-11. HPK kävi johdossa tilanteessa 16-15 mutta sitten tahtipuikkoa heilutti Dinamo.

Toinen erä oli vierasjoukkueen hallintaa alusta saakka. Erän puolivälin jälkeen HPK taisteli vielä loistavasti hyvillä aloitussyötöillä ja 18-20 tilanteessa odotettiin jo yllätystä. Dinamo kiristi turboruuvia ja voitti erän.
Kolmas erä oli jo selvästi Dinamon. Siinäkin HPK:lla oli hyviä hetkiä, mutta paremmalle ei voinut mitään.

HPK:n yhdysvaltalainen Lexi Erwin pelasi ensimmäisen ottelun kovan luokan ammattilaisia vastaan ihan hyvin.

- Olen ihan tyytyväinen otteluun ja sain hyvää kokemusta peliuralleni, summasi ottelua Lexi Erwin.

Dinamon kakkosvalmentaja Stanislav Salikov piti ottelua suurin piirtein samanlaisena kuin ensimmäinen oli Krasnodarissa.

- Visiitti Hämeenlinnaan antoi meille mahdollisuuden kokeilla erilaisia taktisia kuvioita. Parasta ottelussa oli voitto, sillä se vei meidät jatkoon CEV-cupissa.

Salikovilta kysyttiin myös mikä on huippuhakkuri Tatiana Koshelevan salaisuus.

- Ei pelaajassa mitään salaista ole. Hän on hyvin lahjakas urheilija ja tekee paljon töitä kuntonsa eteen, sanoi Stanislav Salikov.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano oli luonut hyvän taktiikan horjuttaakseen Dinamon ylivoimaa.

- Vain unelmissa moni suomalainen pelaaja saa meidän kaltaisen mahdollisuuden pelata huippupelaajia vastaan. Joukkue sai nyt arvokasta kokemusta, kokemusta sain itsekin. Meidän ainoa mahdollisuus oli pelata suurella riskillä ja siinä onnistuimme kohtuullisen hyvin. Kaikkien pelaajien asenne oli otteluun hyvä. Taisteltiin mutta vastustaja oli liian hyvä, totesi Bruno Napolitano.

- Sama asenne pidetään Suomen cupin ottelussa Saloa vastaan. Salo on meidän päävastustaja. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se työ mitä tehdään. Jos siinä menemme eteenpäin, niin olen tyytyväinen omaan työhöni, sanoi Bruno Napolitano.

Yleisöä Elenia Areenalla oli 1058 henkeä.​

  Takaisin