Ducks uusi liigapaikan - Naisten liigakarsintojen ratkaisu ensi viikonloppuun

07.04.2019

Vantaa Ducks uusi sarjapaikkansa miesten Mestaruusliigassa kukistettuaan Karelian hurmoksen Töölön Kisahallissa sunnuntaina 3-2. Liigakarsinnan kakkosen paikan ratkovat ensi viikonloppuna Joensuussa Hurmos ja KyKy-Betset.

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Pohjois-Karjalan ylpeyden Karelian Hurmoksen Töölön Kisahallissa. Ankat tekivät sen mitä tarvittiin Mestaruusliigan karsintasarjan voittamiseksi. Ducks voitti ottelun 3 – 2 ja nousi sarjan kärkeen kahdeksaan pisteeseen. Sillä joukkue varmisti kärkipaikan ja mahdollisuuden hakea liigalisenssiä kaudelle 2019 – 2020. Hurmos sai tärkeän pisteen ja voittamalla ensi viikonloppuna KyKy-Betsetin joukkue varmistaa oikeuden hakea liigalisenssiä. Mikäli KyKy-Betset voittaa Hurmoksen se ottaa karsintasarjan toisen sijan. Yleisöä oli legendaarisen Kisahallin lauteilla 317 katsojaa.
Ensimmäinen erä alkoi varovaisella tunnustelulla ja monella syöttövirheellä. Tasaisissa merkeissä kuitenkin mentiin. Hurmos otti pikkuisen eroa Louhelan vahvoilla lyönneillä ja johti parhaimmillaan 9 – 12. Piste pisteeltä ero kasvoi ja tilanteessa 11 – 15 otti ankkakäskijä Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä. Vallinin ässällä ankat kaventavat 13 – 15. Hurmoksen hyökkäysvirheellä Ducks käy jo pisteen päässä 14 – 15. Sitten pohjoiskarjalaiset nykäisevät jälleen kolmen pisteen eron 16 – 19. Ankkojen betoniseinällä tullaan iholle, 18 – 19. Tuominen ottaa erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 20. Louhelan kovalla pommilla Hurmos johtoon, 18 – 21. Hurmoskäskijä Aigars Birzulis ottaa erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 23. Louhelan kahdella hyökkäyksellä Hurmos vie erän 21 – 25.

Toisen erän alku meni ankkojen johtaessa. Louhelan lyötyä pitkäksi ankat johtivat 6 – 4. Reynaldo Green Rogersin pommin jälkeen, otti Hurmoskäskijä erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 7. Ankat saivat puhdin päälle ja johtivat jo 16 – 11. Reynaldon kellosta käsiin lyönnin jälkeen otti Birzulis erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 12. Hurmos viritteli Louhelan syöttövuorolla kirivaihdetta. Tilanteessa 23 – 19 otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä. Hurmoksen syöttövirheen jälkeen erä ankoille pistein 25 – 20.

Kolmannessa erässä Kalle Katteluksen tilalle tuli Atte Kyrölä ja Hurmoksessa Mikko Räsäsen tilalle Jeff Sprayberry. Atte Kyrölän kakkospaikan lyönti vie ankat 7 – 9 johtoon. Kankaanpään tappotorjunta kasvattaa eron 10 – 7. Hurmoksen torjunta vie vieraat johtoon, 12 – 13, ja Tuominen ottaa aikalisän. Sprayberry piristi Hurmoksen hyökkäystä ja hän vie vieraat 14 – 16 johtoon. Ankat käyvät välillä iholla, mutta kun Kyrölä jää Hurmoksen torjuntaan, niin Tuominen ottaa erän toisen aikalisänsä 16 – 19 tilanteessa. Kankaanpään torjuu Louhelan ja tilanne, 18 – 19. Reynaldon syötettyä ässän ottaa Hurmoskäskijä aikalisän tilanteessa 21 – 21. Vallinin torjunnalla ankat johtoon 22 – 21. Vallinin torjuttua kentän pisimpänä miehenä ottaa Birzulis aikalisän tilanteessa 24 – 22. Reynaldo lyö erän päätteeksi Mikasan soikeaksi ja erä Vantaa Ducksille pistein 25 – 22. Erän voitto merkitsi, että tästä ottelusta tulee ainakin yksi sarjapiste.

Neljänteen erään passariksi tuli Joona Väänänen ja Kyrölän tilalle Juho Kaunisto. Hurmos kävi erän alussa jo 1 – 5 johdossa. Vallinin pateri kavensi tilanteen 4 – 7. Joona Väänäsen saatua pienen tällin tuli Akseli Lankinen takaisin kentälle. Tilanteessa 4 – 10 otti Tuominen aikalisän. Pohjois-Karjalassa hyvin viihtyvä Musoni vei vieraat johtoon 7 – 14. Tilanteessa 10 – 17 otti Tuominen erän toisen aikalisän. Hurmoksen hurmos jatkui ja Sprayberry tuli onnistuneesti kuutospaikalta, 12 – 17. Erän lopulla hakkurihirmu Karl Külaots tuli Reynaldon tilalle. Nurminen kavensi 17 – 20. Külaots painaa Mikasan rataan, 18 – 21. Suomalaisen ässällä erä vieraille 20 – 25.

Viidennen erän alussa Hurmos nykäisi pienen erän, 2 – 4. Louhelan pommin jälkeen otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3 – 6. Kankaanpää kavensi nelospaikalta torjunnan sormista 7 – 8. Tilanteessa 8 – 8 saa Hurmoksen passari Karjalainen keltaisen kortin. Reynaldo vie ankat johtoon 8 – 9 ja Hurmoskäskijä otti aikalisän. Kankaanpään onnistuneen jujun jälkeen otti Birzulis aikalisän tilanteessa 11 – 8. Nurminen päätti erän 15 – 11 ja koko ottelu ankoille 3 – 2.

Vantaa Ducksin parhaana pelaajana palkittiin Toni Kankaanpää ja Karelian Hurmoksesta Ville Louhela.

Passari Akseli Lankinen, Vantaa Ducks

”Ei ollut helppo ottelu. Hurmos tuli kovaa. Mutta pisteet saatiin. Tietyllä tavalla haastava peli, kun ei olla pelattu maaliskuussa juurikaan. Toisaalta tultiin levänneenä. Kausi ollut vaikea, mutta oli hyvä päättää kotona voittoon. En ole miettinyt vielä ensi kautta”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Tehtävä suoritettu. Kolmekymmentä pistettä keskeltä on hyvä saavutus”.

Hakkuri Ville Louhela, Karelian Hurmos

”Kaksijakoinen fiilis. Saatiin piste ja nyt riittää, että KyKy-Betset voitetaan. Tyytyväinen, että pelattiin paremmin kuin Kyyjärveä vastaan viimeksi. Ei hävittyä huonouttamme, vaan Ducks teki pisteensä. Liigaan lähdetään, jos saadaan tarvittavat pisteet”

Naisten liigakarsintojen ratkaisu ensi viikonloppuun

WoVo Rovaniemi voitti molemmat kotipelinsä naisten liigakarsinnoissa viikonloppuna ja tarrasi kiinni sarjasopimuksen uusimiseen. Ratkaisut nähdään kuitenkin vasta ensi viikonloppuna Kuopiossa pelattavissa otteluissa.

Sunnuntaina WoVo kaatoi alkuvaikeuksien jälkeen Puijo Wolleyn 3-1.

Yleisöä: 200

Parhaat pelaajat:

WoVo: Viivi Pyhäjärvi
PuWo: Anna Kaisa Kerminen

Huomiot: WoVo nousi voitollaan liigakarsintasarjan kärkeen ohi Karelian Hurmoksen. Puijo Wolley jatkaa viimeiseen karsintaviikonloppuun sarjan hänniltä kahden pisteen takaa Hurmokseen nähden. Karsintojen viimeiset pelit pelataan ensi viikonloppuna Kuopiossa.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

-Hyvin meni muuten, paitsi ensimmäisen erän osalta, se oli meille aikalailla tyypillinen. Kolme erää kuitenkin voitettiin ja voitto tuli, niin aika paljon vapautuneemmalta tuntuu tällä hetkellä olo ja pelaaminen yleensäkin.

Anna Kaisa Kerminen, PuWo:

-Koko ajan oltiin vähän takaa-ajoasemassa, eikä meidän peli lähtenyt oikein käyntiin. Kaveri oli parempi jokaisella osa-alueella. Meidän olisi pitänyt uskaltaa hyökätä kovemmin, nyt vähän nössöiltiin tuolla kentällä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Avauserässä meidän selkä suoristui vastaanotoissa ja peli sitä myöten karkasi käsistä, mutta onneksi muuten kaikki sujui. Hyökkäyspeli oli tänään kauden parasta, eikä siihen vaikuta oliko vastassa 1-sarjan joukkue vai liigaporukka. Plussan puolelle jäätiin joukkueena 42, mikä on kova suoritus. Ei voi olla kuin tyytyväinen ja ylpeä noista tytöistä.

Elina Salomäki, PuWo:

-Anskun käyttämä termi ”nössöiltiin” oli varmasti ihan totta. Siitä kertoo sekin, että meidän piti laittaa toinen libero etukentälle, joka uskalsi ensimmäisenä pelaajana lyödä kovaa. Vastustaja oli torjunnassa meitä vahvempi ja meidän virhemäärä oli valtava. Silloin kaverin on helpompi pelata ja he pelasivatkin todella hyvin. Tämä oli hyvä opinto ensi viikkoon, lupaan, että WoVolla ei tule olemaan näin helppoa Kuopiossa.

WoVo Rovaniemi 6p 2-1 (6-5)
Karelian Hurmos 4p 1-2 (6-6)