Seuraa meitä somessa:

Ducksin lento jatkuu entistä ylväämpänä

25.11.2018

Vantaa Ducksin suunta miesten Mestaruusliigassa näyttää kääntyneen täysin. Sunnuntaina vantaalaiset voittivat kaikki kolme erää Loimaalla. Muut sunnuntan voittajat olivat VaLePa, Savo Volley ja Etta.

Ducks oli armoton Loimaalla

Seitsemällä tappiolla kautensa aloittanut Vantaa Ducks otti sunnuntaina Loimaalla nyt neljännen voittonsa viiteen viimeiseen peliinsä. Kotijoukkue Hurrikaani jäi erävoitoitta kärsien kauden ensimmäisen kotitappionsa 0-3 (24-26, 23-25, 21-25). Voitto oli vantaalaisille kaikkien aikojen ensimmäinen Loimaalla ja kaikkiaankin vasta toinen 25:stä kohtaamisesta.

Ducksin libero Pasi Hyvärinen pelasi 200. liigaottelunsa.

Karl Kulaots (Ducksien paras):

- Lataus löytyi jostakin, vaikka kaikkia väsytti eilisen viisieräisen jälkeen. Mutta ei silti menetetty malttia, ja tulos oli tässä. Olemme alkaneet alkukauden konttaamisen jälkeen keskittyä omaan peliin eikä välitetä siitä, mitä naapuri verkon toisella puolen tekee. Tänään ottelu ratkesi torjunnan jälkeiseen puolustukseen, jossa olimme Hurrikaania parempia.

Eemeli Kouki, Hurrikaani:

- Pari tosi huonoa peliä meiltä peräkkäin. Kovasti kaikki yrittää. Siksi se on nyt ehkä niin väkinäistä. Meillä näyttäisi olevan meneillään se huono jakso, joka yleensä tulee kaikille joukkueille jossain vaiheessa kautta. Meillä tähtäin on kuitenkin keväässä. Ducksit löi palloa surutta. Kättä annettiin paikasta kuin paikasta. Treenisalilla ensi viikolla yritetään taas tsempata kaverit parempiin otteisiin.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja:

- Maltettiin pelata eikä höntyilty. Hyökkäyspelimme alkaa löytyä, ja ne tiukat erät, jotka alkukaudesta hävisimme, alkavat kääntyä meille. Tänään vastaanotto oli loistavaa, kun ottaa huomioon, että Hurrikaani on todella kova syöttöjoukkue omassa hallissaan. Väsymys taisi auttaa meitä. Ei jaksettu säntäillä, vaan pelattiin maltilla. Kulaots, Wallin ja Kyrölä hoitivat tonttinsa upeasti ja toivat virtaa tekemiseen.

Jussi Heino, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Treenaamattomuus alkaa näkyä. Viime viikonlopun jäljiltä ei olla päästy kunnolla harjoittelemaan. Ducks puolusti tänään hienosti ja vei meitä siinä pelissä kuin litran mittaa. Pieni aallonpohja on parhaillaan menossa vähän joka pelipaikalla. Näitä tulee välillä. Paras lääke on, että lähdetään taas pajalle töihin.

Hurrikaani Loimaa - Vantaa Ducks 0-3
24-26, 23-25, 21-25
Hurrikaani: Rumpunen 11/+7, Kouki 10/+7, Toiviainen 9/+5
Ducks: Külaots 13/+8, Vallin 9/+5, Kurölä 9/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Külaots Ducks
2 Vallin Ducks
1 Lankinen Ducks

PRO Libero
Mäntylä Hurrikaani

Ottelutilasto

Savo Volley jatkaa piikkipaikalla

Savo Volley osoitti, että sen paikka Mestaruusliigan piikkipaikalla ei ole tuurilla hankittu.

Kärkiottelussa Pielaveden liikuntatalolla Raision Loimu kaatui lopulta selvästi lukemin 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, 25-9).

Pitkältä erätauolta tullut sisuuntunut Loimu vei helposti kolmannen erän, mutta Savo Volley pääsi nopeasti omalle tasolleen ja vei neljännen suorastaan murskalukemin.

- Ensimmäiset erät olivat vähän tunnustelua. Kolmanteen erään tulimme huonosti ja Loimu tarttui tilaisuuteen, kuten arvasinkin. Neljäs erä osoitti, että pelaamme nyt hyvällä tasolla, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Ottelun ensimmäiset erät eivät olleet meiltä huonoa peliä, mutta neljäs erä on sellainen, että sellaisella pelillä ei voi pärjätä. Vastaanottomme oli parasta tällä kaudella, ja siihen olen tyytyväinen, sanoi puolestaan Loimun päävalmentaja Christoph Achten.

Kotijoukkueen passarina pelasi jälleen nuori Fedor Ivanov, joka palkittiin joukkueensa parhaana.

- Tällaisessa joukkueessa passin voi heittää huoletta kenelle vain, niin aina pallo kuolee, kehui Ivanov pelikavereitaan.

Vierasjoukkueen hakkuri, viime kaudella Kuopiossa pelannut Samuli Kaislasalo kiitteli puolestaan olosuhteita.

- Tällaisessa tapahtumassa on aina mukava pelata. Onnittelut voitosta Savo Volleylle.

Savo Volley - Raision Loimu 3-1
25-22, 25-17, 19-25, 25-9
Savo: Ojansivu 20/+12, Siltala 13/+3, Raadik 12/+6
Loimu: Lindberg 14/+1, Kaislasalo 12/-1, Guzman 9/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Ojansivu Savo
2 Kawaguchi Savo
1 Guzman Loimu

PRO Libero
Kawaguchi Savo

Ottelutilasto

Teemu Hassisen pelikuvat

Etta voitti Akaa-Volleyn toistamiseen

Lentopalloseura Etta voitti alkusyksystä Akaa-Volleyn kotonaan 3-1 ja otti sunnuntaina Akaassa kauden toisen voittonsa jännittävän taistelun jälkeen.

Kaksi ensimmäistä erää Akaa-Volley malttoi pelata valmentaja Oliver Lϋϋtseppin toivomalla tavalla. Palloa taottiin parkettiin vain hyvistä hyökkäyspaikoista. Heikommista tilanteista tyydyttiin pyörittämään pallo takaisin pelattavaksi. Tilastot sen kertovat. Kahden erän jälkeen joukkueella oli vain kolme hyökkäysvirhettä.

Myös Etta pelasi lähes virheettömästi. Mutta Akaa-Volley johti peliä pitkällä erätauolla 2-0. Syynä oli lähinnä tarkempi torjuntatyöskentely. Torjuntapisteet olivat kotijoukkueen hyväksi 8-2.

Kolmannesta erästä eteenpäin osat vaihtuivat. Etta puolusti tarkemmin ja torjuntatilastokin tasaantui. Kahden tasaväkisen joukkueen peli päättyi vieraille parin tunnin taistelun jälkeen 2-3 (25-21,25-22,21-25,24-26,11-15).

Ettan parhaana palkittu Eetu Pennanen (28/+22) kiitteli Akaan kotisalin tunnelmaa.

- Täällä on hieno tunnelma joka kerralla. Mukava pelata, kun yleisö elää matsissa mukana. Alussa meidän jatkopallohyökkäykset olivat heikkoja, mutta kun ne saatiin kuntoon, peli tasoittui ja kääntyi lopulta meille.

Akaa-Volleysta palkittiin ehkä hieman yllättäen Ville Heiskanen (10/+1). Syynä varmasti se, että laituri tekee koko ajan järkeviä ratkaisuja eikä hosu tiukassakaan paikassa. ja kaikkihan tietävät Heiskasen vastaanottotarkkuuden. Ettaa vastaan vastanottoprosentti oli 52 ja joka kolmas pallo nousi kuppiin.

Akaan keskitorjuja Shonari Hepburnin (kuvassa) tilastomerkinnät olivat kovat 16/+13. Huomion arvoista on myös se, että Sauli Sinkkonen ylitti Etta-pelissä 2000 liigapisteen rajapyykin.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa jätti kaikkien ihmetellessä ottelua edeltävän lehdistötilaisuuden väliin. Mutta ottelun jälkeen tyytyväinen Kuoksa luonnollisesti ilmestyi haastatteluun.

- Kaksi ensimmäistä erää olivat todella vaikeita meille. Emme saaneet millään otetta kotijoukkueen hyökkääjiin alussa. Pitkän erätauon jälkeen otteet varmentuivat ja oma tavaramerkkimme, torjunta-puolustuspelaaminen saatiin uomiinsa. Jollakin tavalla pitäisi vielä saada tuo hyökkäyspeli kulkemaan.

Oliver Lϋϋtsepp otti tappiosta syyn niskoilleen.

- Edelleen teemme liikaa virheitä ja peli ei ole kunnolla loppuun asti kontrollissa. Tänään homma toimi kaksi erää. Sen jälkeen kadotimme huolellisuuden. Oma vikani. Minun pitää saada iskostettua joukkueeseen aina vaan lisää kärsivällisyyttä.

- Saimme viikonlopusta neljä sarjapistettä. Mutta eihän se tyydytä, kun kuusi pinnaa oli niin lähellä. No tiistaina on jo seuraava peli Loimua vastaan. Nyt tämä tulos pitää vaan nollata ja antaa pelaajien palautua huomenna.

Parhaat pelaajat
Akaa-Volley Ville Heiskanen
Etta Eetu Pennanen

Akaa-Volley - Etta 2-3
25-21, 25-22, 21-25, 24-26, 11-15
Akaa: Mikkonen 23/+12, Hepburn 16/+13, Herrera 11/+1
Etta: Pennanen 28/+22, Jokela 25/+13, Ronkainen 14/-1

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen Etta
2 Hepburn Akaa
1 Jokela Etta

PRO Libero
Köykkä Akaa-Volley

Ottelutilasto

VaLePan varma vastaanotto voiton avaimena

VaLePa Sastamala Tampere otti sunnuntaina kaikki sarjapisteet Kokkolan Tiikereiden harmiksi erin 3-1 (25-17, 27-29, 25-19, 25-18).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Rekomaa, Suihkonen, Sundberg, Sivula, Alan L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Hone, Lahti, Kudrjashovs, Buivids, Breilin L

Ottelut Kokkolan Tiikereitä vastaan olivat takavuosina vuoden tärkeimpiä pelejä. Suuren urheilujuhlan tuntua oli tänäänkin Vexve Areenan illassa. Juhlaa illassa oli muutenkin, sillä OP Sastamalan toimitusjohtaja Jyrki Rantala siirtyy joulukuun alussa Keski-Pohjanmaan Osuuspankin toimitusjohtajaksi 12 Sastamala-vuoden jälkeen. VaLePan puheenjohtaja Jarmo Nieminen ja toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie muistivat Rantalaa ja toivottivat uuden toimitusjohtajan Janne Pohjolaisen tervetulleeksi myös VaLePan joukkoon.

Ottelun ensimmäinen erä oli pukkipaitojen hallintaa. VaLePa syötti ja vastaanotti erinomaisesti. Tiikereiden pistekunkku Buvids sortui virheisiin, erän saldo 1/-5. VaLePa sen sijaan pelasi tehokkaasti ja lähes virheettömästi, erän hyökkäysprosentit 68-44 VaLePalle.

Toinen erä etenkin varsin tasaisesti ihan loppumetreille asti, jopa jatkopalloille. Eiliseen tapaan Sivula ja Sundberg olivat vahvoja loppumetreillä. Se ei kuitenkaan riittänyt Tiikereille. Yleispelaaja Kudrjashovs takoi kahteen ensimmäiseen erään 75% hyökkäystehot ja vain kerran hänet onnistuttiin torjumaan. Vanha VaLePan kaataja Antti Leppälä oli elementissään erän ratkaisuhetkillä, kaksi hyökkäyspistettä ennen kuin erä päättyi Buvidisin tappotorjuntaan.

Kolmanteen erään asteli sisuuntunut kotijoukkue. Vastanotto toimi edelleen mainiosti ja Mikko Esko lisäsi keskipeliä ja piti vastustajan torjuntaa varpaillaan. Pukkipaitojen hyökkäyspeli nousi taas yli 60 prosentin (64%). Niko Suihkonen sai enemmän roolia hyökkäyspelissä ja kantoi vastuun hienosti. Kudrjashovs jatkoi edelleen erinomaista hyökkäyspeliä 6 passista 5 tuotti pisteen ilman virheitä. Myös hakkuri Buivids pääsi paremmin peliin mukaan.

Neljännessä erässä Suihkonen jakoi tehokasta pelaamista 3/+3 ja myös Urpo Sivula oli tehokas. Loistavasti pelanneelle Kudrjashovsille alkoi kovan kuorman alla tulla virheitä 4/-1. Leppälä jatkoi tehokasta keskipeliä.

VaLePan pelissä oli tänään paljon hienoja asioita tiistain CEV-cupin peliin. Hypärisyöttäjät Sundberg, Sivula ja Suihkonen onnistuivat kovissa syötöissään vähillä virheillä. Kova hypäri on kansainvälisissä peleissä vahva ase. Samoin joukkueen varma vastaanotto ilahdutti, koko pelin vastaanottoprosentti 62. Sundberg vastaanotti Tiikereiden syötöistä kaksi kolmasosaa ja kesti paineen hyvin. Hyvää on myös, että peli osoitti VaLePan pelaajamateriaalin laajuuden. Mikko Esko on vähintään yhtä hyvässä vedossa kuin viime kaudella, passien lisäksi hienoja puolustuksia. Keskimies Markus Kaurto hyökkäsi jälleen näyttävästi ja esitteli myös taitojaan puolustuspelaajana.

Tiikerit on vahvasti latvialaiskaksikon varassa. Antti Leppälä on pelitaitojensa lisäksi henkisesti tärkeä pelaaja joukkueelleen. Anton Välimaa on noussut nuorten lahjakkaiden passareiden joukkoon. Tiikerit yritti kovilla syötöillä horjuttaa pukkipaitoja, mutta sortui virheisiin, 18 virhettä on aivan liikaa, kun tuloksena on vain 2 ässää.

Antti Leppälä:

- VaLePalla on vaihtunut kuusikko jokaiseen peliin ja katsottiin hieman jokaista pelaajaa. Suorien virheiden määrä verrattuna vastustajaan on selkeästi suurempi. Passari hoitaa tonttinsa hyvin ja sillä pelillä voisimme pelin voittaa.

Niko Suihkonen:

- Hienoa on aina pelata ja olen päässyt jo parissa pelissä pelaamaan. Vastapuolella oli junnumaajoukkueen aikaisia pelaajia ja oli hieno päästä vanhoja pelikavereita vastaan pelaamaan.

Mikko Keski-Sipilä, Tiikereiden päävalmentaja:

- Kyllä aloittava kokoonpano oli suunnilleen sitä, mitä oletimmekin. Syöttövirheiden määrä oli liian suuri ja siltikään emme saaneet VaLePan vastaanottoa rikki. Suoria virheitä tehtiin liikaa, mutta pätkittäin pelattiin hyvin. Latvialaiskaksikko on meille tärkeitä ja isossa roolissa.

Radovan Gacic, VaLePan päävalmentaja:

- Vastustajan voi olla haastavaa valmistautua, koska pelaamme eri kuusikoilla. Mutta tämä on meille mahdollista ja antaa vaihtoehtoja peluuttamiseen. Vastaanotto on hyvällä tasolla ja puolustus sekä passit myös, mutta emme pysty välttämättä lopettamaan jatkopallohyökkäyksiä. Tässä meidän pitää kehittyä.

Parhaat pelaajat
VaLePa Suihkonen
Tiikerit Leppälä

VaLePa - Tiikerit 3-1
25-17, 27-29, 25-19, 25-18
VaLePa: Sivula 20/+14, Suihkonen 16/+9, Kaurto 11/+11
Tiikerit: Kudrjashovs 22/+13, Buivids 15/+1, Leppälä 11/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Kaurto VaLePa
1 Kudrjashovs Tiikerit

PRO Libero
Alan VaLePa

Ottelutilasto

Kuvat:
Christoffer Enckelman / Hurrikaani
Hannu Moilanen / VaLePa
Tapio Hartikainen / Savo

  Takaisin