Seuraa meitä somessa:

Eemeli Kouki liittyy Loimun riveihin

10.01.2023

Raision Loimu saa jo keskiviikon otteluun Tiikereitä vastaan riveihinsä piristysruiskeen, kun joukkueen kokoonpanon liittyy kokenut entinen maajoukkuepelaaja ja Loimun oman juniorikoulun kasvatti yleispelaaja Eemeli Kouki (32-v, 194 cm).

Raision Loimu pelaa keskiviikkona erittäin tärkeän lentopallon Mestaruusliigan kotiottelun, kun raisiolaisten kanssa samoista sarjasijoituksista kamppaileva Kokkolan Tiikerit saapuu Kerttulaan vierailulle.  Koukin myötä oman juniorikoulun kautta Mestaruusliigajoukkueeseen nousseiden pelaajien määrä nousee jo kymmeneen.

Loimun yleispelaajaosasto on ollut vajaa syksystä alkaen, jolloin dominikaaniyleispelaaja Wilfrido Hernandez ei päässytkään matkustamaan Suomen lupa-ongelmien vuoksi. Loimu on mennyt alkukauden kolmella yleispelaajalla, mutta nyt peli- ja harjoitusvahvuuteen saadaan neljäskin yleispelaaja.

- Syksy meni itsellä aika pitkälti koulu- ja muutamat työhommat edellä, joten aikaa ei jäänyt oikein muuhun kuin fysiikan tekemiseen ja ylläpitämiseen. Kun hommat rauhoittuivat ennen joulua, aloin hiljalleen käydä treeneissä myös sitä silmällä pitäen, jos vielä ehtisi hyppäämään mukaan loppukaudeksi johonkin. Loimu valikoitui hyväksi vaihtoehdoksi, kun Mika Rantanen kyseli treeneihin jo syksyllä ja olimme jutelleet Aapelin kanssa, että olisi mahtavaa pelata samassa joukkueessa ensimmäistä kertaa, kommentoi innokkaana Mestaruusliigaan palaava Kouki.

Loimussa lentopallo-oppinsa saanut Kouki debytoi oranssissa paidassa Mestaruusliigassa vuonna 2008. Tämän jälkeen hänelle on kertynyt mittava määrä lentopallokokemusta niin kotimaissa kuin ulkomaidenkin kentillä. Kotimaan pääsarjassa hän on edustanut Loimun lisäksi Lakkapäätä, Hurrikaania ja TUTO Volleyta. Ulkomaan pääsarjakokemusta on kertynyt Romaniasta, jossa hän edusti Steua Bukarestia kaudella 2017-2018. Maaotteluita hän on pelannut 36 kappaletta.

- Joukkueella on mennyt kausi todella mukavasti ja haluan osaltani tuoda laajuutta ja kokemusta sekä toivon mukaan myös menestystä loppukaudelle. Ajatuksissa on myös aina ollut jossain kohtaa paluu juurille omaan kasvattajaseuraan yli 10 vuoden tauon jälkeen, hymyili Kouki ympyrän sulkeutuessa.

  Takaisin