Seuraa meitä somessa:

Eetu Pennanen jatkaa Akaa-Volleyssa

26.04.2020

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2018-19 päättyi monien asiantuntijoidenkin mielestä yllättävästi. Oululainen Etta saavutti SM-hopeaa. Yksi menestyksen avainhahmoja oli Eetu Pennanen. Päättyneellä kaudella taitava yleispelaaja edusti Akaa-Volleyta ja on nyt sopinut jatkavansa Akaassa myös jatkossa.

- Päädyimme seuran kanssa yksivuotiseen jatkosopimukseen. Jäi kovasti nälkää, kun tämän kevään pudotuspelit jäivät kokonaan ohjelmasta, tunnusti Oulusta tavoitettu Pennanen.

Ouluun miehen oli vienyt siellä opiskeleva tyttöystävä.

- Vielä emme tiedä, minne lopulta asetumme. Akaaseen olen kuitenkin hyvin kotiutunut. Tuntuu, että pienen paikkakunnan kaikki ihmiset ovat joukkueemme tukena, kehaisi itselleen putkiasentajan ammatin hankkinut Pennanen.

Lentopallo on vienyt intohimoista harjoittelijaa niin, että putkimiehen töihin maajoukkueessakin nähty Pennanen on ehtinyt vain kahtena kesänä. Edessä olevan kesän mies työskentelee TT Terästuote Oy:ssä metallitöissä.

Mikä sitten tekee vain 183 -senttisestä Pennasesta niin hyvän lentopalloilijan?

- Eetu vain yksinkertaisesti osaa pelata. Hän ei välttämättä ole kaikkein tehokkain ratkaisija, mutta sortuu harvoin virheisiin. Hyökkäykset ovat erittäin monipuolisia. Vastustajan on vaikea lukea, mitä tuleman pitää, analysoi Pennasen otteita junioriajoista seurannut Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Lahti ei taida tuntea tilastoja kovinkaan hyvin. Pennanen oli nimittäin kaudella 2015-16 liigan pistepörssin kakkonen. Tehoja siis löytyy. Ja halu kehittyä edelleen on kova.

Uuteen kauteen valmistautuminen käynnissä

Akaa-Volley oli hyvässä vireessä ennen pudotuspelejä. Kausi päättyi ikävästi kesken, mutta pelaajat eivät lannistuneet. Uusi kausi tuo tullessaan uudet haasteet, joihin Pennanen valmistautuu huolella.

- Ura on koko ajan ollut nousujohteinen ja uskon vielä kehittyväni. Harjoittelu tulevaa kautta varten on käynnissä. Kevään ajan olen rakentanut kestävyyttä lähinnä juoksemalla, kertoi syyskuussa 28 vuotta täyttävä Pennanen.

Toukokuun alusta Akaa-Volleyn sopimuspelaajat aloittavat monipuolisen fysiikkaharjoittelun Niko Rouvalin laatimien ohjeiden mukaan. Joukkuetreenit käynnistyvät, kunhan koronaepidemia hellittää.

- Eetulle on mukava tehdä ohjelmia. Mies on armoton treenaaja. Tekisi mieleni sanoa, että melkein sähköjänis. Lisäksi hän on varmasti Oliverin mieleinen joukkuepelaaja, arvioi Rouvali.

Tuohon arvioon on helppo yhtyä. Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp korostaa usein kärsivällisyyttä ja virheiden välttämistä. Pennanen jos kuka sopii noihin raameihin.

- Olen urani aikana saanut olla usean valmentajan opissa. Eniten kehityin pelaajana ehkä East-Volleyssa Vodek Sadalskin aikana. Ettassa Olli Kuoksan komennossa mentiin hienosti joukkueena eteenpäin. Lüütsepp on paljon keskusteleva valmentaja. On hyvä, että pelaajien kokemukset ja mielipiteet painavat, kun suunnitelmia tehdään, kiitteli Pennanen.

Pennasella oli lopuksi terveiset akaalaiselle lentopalloyleisölle.

- Pysytelkää kotosalla koronakriisin ajan. Jaksatte sitten tulla Monarille, kun kausi alkaa syksyllä.

Akaa-Volleyn sopimustilanne
Passari Mikko Kuusela
Yleispelaajat Teemu Kuusela, Nico Nurmesniemi, Eetu Pennanen
Keskari Panu Pitkänen
Hakkurit Aatu Pöllänen ja Urpo Sivula
Libero Voitto Köykkä

  Takaisin