Seuraa meitä somessa:

Emilia Nyström LiigaPlokiin

29.05.2014


Emilia Nyström palaa liigakentille.

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen beachvolley-pelaaja Emilia Nyström siirtyy kesän biitsikauden jälkeen lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan pihtiputaalaisen LiigaPlokin joukkueeseen.

Kaksoissisarensa Erikan kanssa maailmankiertueella pelannut 30-vuotias Emilia vaihtaa hiekkakentät sisäareenoihin. Muuramesta kotoisin oleva Nyström tuo joukkueeseen kokemusta varsinkin vastaanotto ja puolustuspelaamiseen. Myös hyökkäyksessä taitavalta pelaajalta löytyy monipuolisia ratkaisuja.

Emilian terveiset

- Kiva on palata taas monen vuoden jälkeen sisäkentille ja varsinkin Suomeen ja melkein kotipaikkakunnalle. Hienoa päästä edustamaan Keski-Suomen joukkuetta Mestaruusliigaan. Toivon LiigaPlokille menestyksekästä ja hauskaa kautta. Tulen ilolla tekemään hommia ja kehittämään itseäni pelaajana!

- Sisälentopallo on mukavaa vaihtelua beachvolleyn rinnalle talveksi. Saan pidettyä pallotatsia, fysiikkaa ja kilpailuviettiä korkealla. Lisäksi on kiva tehdä töitä joukkueessa isolla porukalla, kun biisissä on tottunut vain kahteen pelaajaan. Ensi talvena minulla on erilainen rooli. Koko takakenttää ei tarvitse puolustaa, kun kaverina on kolme tai neljä muuta pelaajaa! Toivon ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla, ainakin kaikkeni teen sen eteen!

- Biitsikausikin on lähtenyt mukavasti käyntiin. Kaksi pääsarjapaikkaa ja 17.sija Grand Slamista ja Openista. Lisäksi tuli jo kesän ensimmäinen mitali, pronssinen, viime viikolla Antalyan CEV Satellite turnauksesta. Viime viikonloppuna Emilia ja Erika sijoittuivat Prahan maailmankiertueen turnauksessa yhdeksänsiksi.

- Pihtiputaalla aloitan treenaamaan heti, kun biitsikausi on ohi. Tavoite olisi syyskuussa päästä parketille, totuttelemaan palloon, eri kokoiseen kenttään ja uusiin joukkuetovereihin.

- Nyt tsempataan siskon kanssa täysillä hiekalla ja valmistellaan itseämme olympiakarsintoja varten!

Pelaajaura

Emilia Nyström (s. 13.9.1983) on suomalainen beachvolley-ammattilainen, joka pelaa identtisen kaksoissisarensa Erika Nyströmin parina. 177-senttinen Emilia on sisaruksista nuorempi.

Nyströmit saavuttivat EM-pronssia Berliinissä vuonna 2010. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen aikuisten arvokisamitali lentopallossa.

Sisarukset ovat voittaneet lisäksi junioreiden ja nuorten Euroopan-mestaruuden. He ovat sijoittuneet beach volleyn maailmankiertueen osakilpailussa parhaimmillaan kolme kertaa viidenneksi. Lisäksi he ovat sijoittuneet kerran seitsemänneksi ja kolmetoista kertaa yhdeksänneksi.

Nyströmit ovat voittaneet naisten beach volleyn Suomen mestaruuden vuosina 2002, 2004, 2005, 2006, 2008 ja 2009. SM-hopeaa he saavuttivat vuosina 2000 ja 2001

Emilia on pelannut 92 mestaruusliigaottelua LiigaEurassa ja Pieksämäki Volleyssa. Lisäksi hän on pelannut 9 naisten maaottelua.

  Takaisin