Seuraa meitä somessa:

ENNAKKO: Karelian Hurmoksen miehillä mahdollisuus varmistaa paikka kahden parhaan joukkoon

11.04.2019

Mestaruusliigakarsintojen finaaliviikonloppu huipentuu Joensuun Urheilutalolla tulevana viikonloppuna. Isäntäjoukkue Karelian Hurmos kohtaa lauantaina runkosarjan nelossijaan päättäneen Kyyjärven Kyky-Betsetin ja sunnuntaina vastaan astelee liigapaikan jo varmistanut Vantaa Ducks.

Kauden tavoitteeseen eli liigakarsintoihin yltänyt Hurmos on sarjan hännillä yhdellä pisteellä, Kykyllä kolme pistettä ja Ducks kärjessä kahdeksalla pisteellä. Hurmoksella on ainoana joukkueena kaksi peliä pelaamatta, kun muilla on vain yksi ottelu jäljellä.
Lähtökohdat viikonlopulle ovat selkeät. Hurmoksen on voitettava lauantaina lukemin 3-0 tai 3-1 liigapaikan anomisen varmistuessa. Voittolukemat 3-2 jättää panoksia sunnuntain kamppailuun, jolloin Hurmoksen on saatava enemmän kuin yksi piste.

-Ymmärrämme viikonlopun merkityksen erittäin hyvin joukkueen sisällä. Se tuo paljon vastuuta, mutta emme halua sen sotkevan peliä, tuumii päävalmentaja Aigars Birzulis.

Kauden toinen tavoite on nousta liigaan vuoden takaisen pettymyksen jälkeen. Runkosarjassa Hurmos poistui Kykyä vastaan kentiltä voittajana. Liigakarsinnan ensimmäisenä viikonloppuna Kyky onnistui voittamaan Hurmoksen miehet kotikentällään suoraan 3-0, kun Teemu Silventoinen ja Fred Musoni eivät olleet pelikuntoisia.

-Kyky on tällä hetkellä vastustajana erittäin varteenotettava, jonka osoittaa heidän voitot LeKistä, Iskusta sekä meistä. Heillä ei ole paljon heikkoja kohtia, joten on vaikea taistella heitä vastaan, jatkaa Birzulis pohdintaa kauden tärkeästä päätöksestä.

Lauantaina kaikki paukut on jätettävä lentopallokentälle tavoitteiden saamiseksi.

-Meidän tehtävänä on näyttää parasta suorituskykyä, joka johtaa parhaaseen lopputulokseen. Tulossa on mielenkiintoinen viikonloppu ja se vaatii hieman onnea. Emme ole ainoita, jotka taistelevat voitosta, miettii Birzulis vastustajistaan.

Viime viikonloppuna Hurmos pääsi pelaamaan koko rosterillaan Vantaa Ducksia vastaan poikkeuksellisesti Töölön Kisahallissa järjestetyssä ottelussa. Pääkaupunkiseudulta kotiin viemisinä tuli elintärkeä piste, joka voi ratkaista 1-sarjan mestaruuden kohtalon lauantaina. Tason nousu Kykyn ja Ducksin otteluiden välillä oli huomattava.

-Emme ole vielä miettineet ankkajoukkuetta, koska lauantain jälkeen tiedämme tilanteen. Sunnuntaina on tarkoitus jatkaa hyvää pelaamista, Birzulis kertoo.

Kaksi parasta joukkuetta saa mahdollisuuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2019-2020.

  Takaisin