Seuraa meitä somessa:

ENNAKKO: Mestaruusliigakausi käyntiin seitsemän pelin viikonlopulla

28.09.2023

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2023-2024 käynnistyy viikonloppuna seitsemän pelin voimin. Lauantaina mitellään kolmessa miesten ja kolmenssa naisten ottelussa sekä sunnuntaina yhdessä miesten pelissä. Lauantaina miesten puolella liigapalloa on luvassa Raisiossa, Sastamalassa sekä Kokkolassa. Naiset pelaavat puolestaan Seinäjoella, Pihtiputaalla sekä Kuopiossa.

Makeimpana avauskierroksen miesten otteluista maistuu etukäteen viime kauden finaaliuusinta VaLePan ja Akaa-Volleyn kesken. Molemmat joukkueet ovat uudistuneet suuresti: Akaalla nähtäneen yksi viime kautinen pelaaja seitsikossa (Pitkänen), kun VaLePalla heitä on sentään neljä (Esko, Pennanen, Sivula, Ekman). Paljon uusia kasvoja siis luvassa liigalentiksen ystäville! Viimeisistä 12 joukkueiden kohtaamista Akaa on voittanut vain yhden. Kaikkiaan kohjtaamiset ovat liigassa 24-2 VaLePalle.

Raisiossa aloitetaan historiallinen 47:s liigakausi toisen kauden liigajoukkueen KyKy-Betsetin kohtaamisella. Ali Fazli palaa Raisioon, kuten olympiakarsintojen jälkeen Alexej Zhbankovkin. Uudet havistukset Felix Egharevba ja Tomas Rodriguez ovat vielä arvoituksia. Kyyjärvellä luotetaan ulkolaisten osalta kovaan latvialaiskolmikkoon: Aivars Petrusevis ja Romans Sauss ovat tutusti jo koviksi havaittuja, kun taas hakkuri Renars-Pauls Jansonsista huhutaan jopa liigan kovimpana pelimiehenä. KyKy ei vielä ole saanut joukkueiden kolmessa liigakohtaamisessa yhtään erää raisiolaisilta.

Kokkolassa Tiikerit on tutusti Mikko Keskisipilän huomassa rakentanut melko tutulle pohjalle, johon olennaisimmat lisäykset ovat hakkuri-passari -kaksikkona ”kotiin” palannut Oskari Keskinen ja Anton Välimaa. TUTO Volley puolestaan vahvistui Ducks-kaksikolla Lauri Lehtonen-Alek Rastamo ja omaa riveissään siis viime kauden torjuntatilaston kärkiduon Lehtonen-Tatu Vuorenmaa. TUTO Volley vei viime kauden kohtaamiset 2-1.

Hallitseva mestari Pölkky Kuusamo aloittaa kolmannen perättäisen mestaruuden jahtaamisen Seinäjoelta, jossa JymyVolley emännöi Sotiris Gkotsisin joukkoja. Patrik Ojaniemi otti nurmolaista joukkueen valmennukseen ja on koko liigan ainoa suomalainen tuloskasvalmentaja. Mielenkiintoisia uusia nimiä molempien joukkueiden riveissä. JymyVolley ei ole koskaan voittanut Pölkkyä liigassa 15:llä yrittämällään 2019-2023. Sarjapisteet ovat parista 43-2.

Uuden ulkolaiskvartetin kanssa matkaan lähtevä LiigaPloki saa vieraakseen myös isosti uusiutuneen ja Jukka Lehtosen valmentajakseen saaneen Arctic Volleyn. Rovaniemeläiset ovat voittaneet Pihtiputaalla viimeksi 2017.

Viime kauden välieräuusinnassa nähdään Kuopiossa Puijo Wolley ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Hämeenlinnahan nousi välierissä 0-2 tappiolta finaaleihin, joten Pekka Seppäsen joukkueella on takuulla velkoja maksettavana.

Sunnuntain ainoassa liigapelissä Karelian Hurmos avaa uuden päävalmentajansa Daryl Tayn johdolla kauden Vantaa Ducksin kanssa. Hurmos vei viime kaudella kaikki kolme joukkueiden liigakohtaamista nimiinsä. Japanissa olympiakarsinnoissa oleva Henrik Porkka puuttuu vieraiden riveistä.

Raatikaiselle 500 ottelua - Leppälälle 3000 pistettä?

Avausviikonloppuna juhlitaan Raision Loimun päävalmentajan Kari Raatikaisen uran 500. ottelua pääsarjatasolla päävalmentajana. Lue lisää täältä: https://mestaruusliiga.sivuviidakko.fi/uutiset/kari-raatikaiselle-lauantaina-500.-ottelu-paavalmentajana.html

Tasalukuja jahtaavat avausviikonloppuna myös Tiikereiden Antti Leppälä (2999 pistettä), Akaa-Volley Panu Pitkänen (987 pistettä) ja KyKy-Betsetin Aivars Petrusevics (197 ässäsyöttöä).

Kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu Urheilusta suorina lähetyksinä, monikameratuotantoina ja selostettuina www.ruutu.fi

Ensimmäinen liigaviikon ottelut

(klikkaamalla ottelua kotijoukkueiden otteluennakoihin)

LAUANTAI 30.9.
Raision Loimu- Kyky-Betset 17:00 Kerttulan liikuntahalli
VaLePa - Akaa-Volley 17:00 Vexve Areena
Tiikerit - TUTO Volley 17:00 Hollihaan liikuntahalli
JymyVolley - Pölkky Kuusamo 17:00 Seinäjoki Areena
LiigaPloki - Arctic Volley 17:00 Pihtipudas-sali
Puijo Wolley - Hämeenlinna 17:00 Studentian liikuntahalli

SUNNUNTAI 1.10.

Karelian Hurmos - Vantaa Ducks 17:00 Joensuun Urheilutalo

Teksti: Toni Flink

  Takaisin