Seuraa meitä somessa:

ENNAKKO: Miesten 4. finaali keskiviikkona Oulussa – mestaruus katkolla VaLePalle

16.04.2019

Mestaruusliigan 4. finaaliottelu kamppaillaan Lentopalloseura Ettan ja VaLePa Sastamala Tampereen välillä keskiviikkona 17.4. Kastellin monitoimitalolla kello 18.15 alkaen. Hallitseva mestari VaLePa johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0.

Kotijoukkue Ettan peli on ollut nousujohteista läpi koko finaalisarjan. Edellinen finaaliottelu Tampereella päättyi tiukan taistelun jälkeen VaLePan 3-1- voittoon. Ottelu oli varsinainen trilleri, minkä tasaisuutta kuvaa hyvin joukkueiden pisteet. VaLePa teki ottelussa 94 pistettä ja Etta puolestaan 91.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa vakuutti Ylen TV-haastattelussa ottelun jälkeen, että joukkueet ovat tasaväkisiä ja sarjan kääntäminen alkaa tästä. Nuoren kotijoukkueen peli onkin parantunut ottelu ottelulta ja kokenut sastamalalaisryhmä saa esittää huippuotteita, mikäli aikoo keskiviikkona voiton Oulusta ottaa.

Oulussa on vietetty varsinaista lentopallobuumia tänä keväänä. Välieräsarja Hurrikaani-Loimaata vastaan urheilutalolla sekä finaalisarjan ensimmäinen ottelu Kastellissa ovat koonneet katsomot täyteen ja tunnelma on ollut loistava.

Ettan riveistä varsinkin yleispelaaja Antti Ronkainen on ollut finaalisarjassa huikeassa iskussa. Tulitukea hyökkäykseen antavat toinen yleispelaaja Eetu Pennanen sekä hakkuri Joonas Jokela. Keskitorjujakolmikko Markus Väisänen, Ville Kaksonen ja Nuutti Niinivaara ovat hoitaneet keskitorjujan paikalla roolinsa. Passari Niko Haapakoski ja libero Anssi Hakala ovat myös pelanneet hyvät pudotuspelit. Ettan joukkuetta ja pudotuspelikevättä kuvaa hyvin kuuluisa sanonta ”joukkue on yksilöitään suurempi”. Vaihtokulmauksesta on löytynyt tulitukea etenkin syöttöruutuun Juuso Kontion ja Markuss Cielavsin toimesta.

Valepan nimilistalta löytyy liuta Suomen maajoukkueesta tuttuja nimiä. Mikko Esko, Olli Kunnari, Urpo Sivula, Tommi Siirilä ja Markus Kaurto ovat kuuluneet vuosia maajoukkueen vakiokasvoihin. Oulunsalolaislähtöinen Niko Suihkonen on murtautunut pelaavaan seitsikkoon ja on esittänyt hyviä otteita pudotuspeleissä.

Ettalegenda Anssi Hakalan pelaajaura päättyy tähän kauteen. Nähdäänkö keskiviikkona Kastellissa Hakalan uran viimeinen ottelu? Etta-leirissä on vakaa luotto, että ottelusarjaa lähdetään kääntämään peli kerrallaan kohti seitsemättä finaaliottelua.

Etta

  Takaisin