Seuraa meitä somessa:

ENNAKKO: Miesten Mestaruusliiga polkaistaan käyntiin lauantaina

25.09.2014

Miesten Mestaruusliiga polkaistaan käyntiin lauantaina ja avausviikonloppuna pelataan yhteensä kymmenen ottelua.

Mestaruusliigassa nähdään miesten osalta kaksi uutta joukkuetta LEKA Volley Kuopiosta ja LiigaSärkät Kalajoelta. Kuopio palaa jälleen liigapaikkakunnaksi, kun taas Kalajoella liigaa pelataan ensimmäistä kertaa.

Lauantai 27.9

Lauantaina Mestaruusliigaa pelataan Loimaalla, Raisiossa, Kuopiossa sekä Vantaalla.

Hurrikaani – VaLePa

Heti kärkeen nähdään huippuottelu, kun puolustava mestari Vammalan Lentopallo matkustaa Hurrikaanin vieraaksi Loimaalle. VaLePa vei viime kaudella joukkueiden väliset kohtaamiset nimiinsä 3-0.

Viime kauden kolmonen Hurrikaani-Loimaa on kokenut melkoisen uudistuksen. Tällä kaudella joukkueessa nähdään myös pitkään kaivattua omaa nuoriso-osastoa. Mielenkiintoa joukkueeseen omalta osaltaan tuo Suomen pelikentille palannut keskitorjuja Matti Oivanen. Passeja Hurrikaaneihin siirtyi jakamaan Kalle Määttä.

VaLePan pelaajarinki on sen sijaan pysynyt mestaruuskaudesta samana. Uutena kasvona nähdään Yhdysvaltalainen keskitorjuja Matthew Pollock. Olli Kunnari on loistavassa iskussa, eikä hänen merkitystään joukkueelle voi korostaa tarpeeksi.

Verkolla nähdään kovaa kamppailua keskitorjujien välillä, kun 208-senttinen Pollock saa vastaansa maajoukkuetorjuja Oivasen.

Joukkueet tulevat toisilleen tutuksi avausviikonloppuna, sillä ne kohtaavat uudelleen heti sunnuntaina VaLePan ollessa isäntänä.

Loimu – Isku

Raision Loimu saa avausottelussa vieraakseen Rantaperkiön Iskun. Viime kauden keskinäiset kohtaamiset Loimu vei nimiinsä suvereenisti 3-0.

Loimun yleispelaajaosasto on mielenkiintoinen, kun Rumpusen veljekset Ossi ja Tomi pelaavat jälleen yhdessä Tomin palatessa kasvattajaseuraansa. Loimun ulkomaalaisosastoon kuuluu uusi Yhdysvaltalaistrio. Keskitorjujina nähdään fyysinen Kyle Masterson sekä Tiikereistä tuttu Joe Klein. Hakkurin roolin ottaa Spencer Rowe. Passarin tontille Loimuun siirtyi maajoukkueessakin nähty Ville Juntura.

Isku sai joukkoonsa lisää nuorta energiaa. Yleispelaajiksi siirtyivät Ossi Mäkinen sekä Jan Helenius ja hakkuriksi Samuli Kaisasalo. Kokemusta Iskulta löytyy jo entuudestaan. Yleispelaaja Tuomas Tihinen ohjaa nuorta joukkuetta esimerkillään ja hänen roolillaan on joukkueelle erittäin suuri merkitys.

Yleispelaajien kesken nähdään taisto Rumpusen veljekset vastaan kokenut Tuomas Tihinen ja nuori Jan Helenius.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti sunnuntaina pelattavassa ottelussa Iskun isännöidessä kamppailua.

LEKA Volley – Sampo

Kuopiossa pelataan jälleen Mestaruusliigaa, kun LEKA Volley aloittaa liigataipaleensa paikallisvastustaja Pielaveden Sampoa vastaan.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala palasi ulkomaan kiertueeltaan jälleen kotimaahan ja otti uuden seuran komentoonsa. Pielavedeltä siirtyneet kokeneet pelimiehet Tatu Säisä ja Timo Tolvanen kohtaavat entisen seuransa kahdesti liigan avausviikonloppuna. Hakkuriksi kuopiolaiset saivat Yhdysvaltalaisen Kristopher Johnsonin.

Pielaveden Sammon kokoonpano on muuttunut kovasti. Uusia pelaajia on haalittu muun muassa Loimaalta, kun edelliskauden Hurrikaaneissa pelannut kolmikko Aleksi Kössi, Antti Poikela sekä Aleksi Kaatrasalo siirtyivät Sammon riveihin. Sammon liberoksi siirtyi Hakalan veljessarjan nuorin jäsen Juhani Hakala.

Vastakkain ovat kovien valmentajien joukkueet. Ulkomailta kotimaahan valmentamaan palanneen Lauri Hakalan täysin uusi joukkue kohtaa kokeneen Jukka Tuovisen Sammon.

Sampo isännöi paikallisottelun toista osaa sunnuntaina.

KoVe – Riento

Joensuun Riento oli viime kaudella Korson Vetoa hieman vahvempi vieden keskinäiset kohtaamiset 2-1. Mestaruusliigan lopullisissa sijoituksissa Riento oli yhdeksäs ja KoVe kymmenes.

KoVen päävalmentana toimii ulkomailta palannut Petri Sainio. KoVe sai passarin tontille jälleen pelikokemusta, kun Sainion houkuttelema Arto Hanni tekee paluun liigaan. Korsossa nähdään myös mielenkiintoinen superlupaus Miro Määttänen, joka on kolmen lajin Suomen mestari ja maajoukkueurheilija.

Riento lähtee liikkeelle kotimaisten pelaajien voimin. Uusina kotimaisina vahvistuksina nähdään passarin tontille siirtynyt Tuomas Karjalainen sekä viime kaudella KoVessa pelannut keskitorjuja Farouq Hedhili.

Passarien välillä nähdään kokeneen ja nuoren passarin taisto. Liigaan palannut KoVen Arto Hanni saa vastaansa Riennon Tuomas Tikan.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Joensuussa.

Sunnuntai 28.9

Miesten Mestaruusliigan avausviikonloppu jatkuu sunnuntaina kuudella ottelulla.

Tiikerit – LiigaSärkät

Viime kauden kakkonen Kokkolan Tiikerit aloittaa urakkansa sunnuntaina kotiyleisön edessä, kun vastaan asettuu tuore liigajoukkue LiigaSärkät.

Tiikereiden kokoonpano on yksi Mestaruusliigan mielenkiintoisimmista. Joukkueesta löytyy hyvä sekoitus nuoruutta sekä kokemusta. Uutta energiaa joukkueeseen tuovat nuoret Antti Ropponen sekä Jylhän veljekset Lasse ja Lauri.

Uusina miehinä Tiikereissä nähdään myös ulkomailta palannut kokenut yleispelaaja Matti Hietanen sekä Pasi Hyvärinen, joka on yksi suomen kovimmista liberoista. Molemmat ovat tuttuja kasvoja myös maajoukkueen puolelta.

Tiikereiltä ei nälkää puutu, kun toissa kauden mestaruus vaihtui viime kaudella hopeaan. Päävalmentaja Tommi Tiilikaiselle kauden teema on selkeä – poika kotiin.

LiigaSärkkien valmistautuminen Mestaruusliigaan on päävalmentaja Shailen Ramdoon mukaan sujunut odotettua paremmin. Lyhyessä ajassa on tapahtunut paljon muutoksia ja joukkue on haalinut mukaan myös ulkomaalaisvahvistuksia. LiigaSärkkiä vahvistavat hakkuri Jelle Hilarius (NED), yleispelaaja Srdjan Nadadzin (USA) sekä keskitorjujaksi tullut Danilo Carvalho (BRA).

Hakkurien välillä käydään kova kamppailu, jossa vastakkain ovat Tiikereiden Lelu Ojansivu sekä LiigaSärkkien alankomaalaisvahvistus Jelle Hilarius.

Etta – Team Lakkapää

Etta ja Lakkapää avaavat kautensa sunnuntaina Oulussa. Etta oli viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa Lakkapäätä vahvempi otteluin 2-1.

Etta sai riveihinsä kauan jahdatun yhdysvaltalaisen yleispelaajan Joshua Walkerin. Pohjois-Amerikasta saapui myös keskitorjujavahvistus Rusty Lavajan liityttyä Ettan miehistöön. Tällä kaudella Ettassa nähdään myös maajoukkuekokemusta omaava Loimusta siirtynyt libero Juho Rajala.

Team Lakkapäässä nähdään mielenkiintoinen australialainen parivaljakko, kun rivejä täydentävät passari Arshdeep Dosanjh sekä libero Luke Perry. Australian maajoukkueliberon Perryn matkaan tuli mutkia passin vanhenemisen myötä, joten miestä ei vielä liiga-avauksessa nähdä. Perryllä on edessään myös nuorten maajoukkueturnaus, joten hänen saapumisajankohdastaan ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Joukkueet olivat vastakkain perinteisen Lohenkutu-turnauksen finaalissa, jonka Etta voitti puhtaasti erin 3-0. Hakkureiden taistossa Ettan Ville Sorvoja saa vastaansa Lakkapään tuoreen hakkurin Joseph Smalzerin.

Seuraavat liigataipaleensa lauantaina avanneet joukkueet kohtaavat toisensa myös sunnuntaina:

VaLePa – Hurrikaanit
Isku – Loimu
Sampo – LEKA Volley
Riento – KoVe

Teksti: Katri Kastarinen

  Takaisin