Seuraa meitä somessa:

Ennakko: Naisten lentisfinaaleissa klassikkopari

01.04.2019

Salolainen LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho muodostavat naisten lentopallon Mestaruusliigassa todellisen finaalien klassikkoparin. Kaksikko kohtaa neljännen kerran perättäin finaaleissa ja kaikkiaan jo kymmenen kerran 2000-luvulla.

Aiemmat mestaruudet ovat menneet hämeenlinnalaisten eduksia 6-3. Viime kaudella mestaruus meni Hämeenlinnaan, edellisellä Saloon ja sitä edellisellä kerralla Hämeenlinnaan. Viimeksi ilman jompaakumpaa joukkuetta on finaalisarja pelattu 1999, kun Euran Raiku löi finaaleissa Valkealan Kajon. Tuosta Raikun mestarijoukkueesta muuten Maria Tuominen on edelleen mukana liigapeleissä, pronssiotteluissa Oriveden Ponnistuksen paidassa.

Kyseisen vuoden jälkeen (1999) on vain yksi mestaruus mennyt Salon ja Hämeenlinnan ulkopuolelle, 2004 Pieksämäelle. Eli nyt mestaruus menee 15:nnen kerran perättäin joko Saloon tai Hämeenlinnaan.

Saloon mitali on 16:s ja Hämeenlinnaan 20:s. Finaalipaikat ovat puolestaan salolaisille 15-14 ja kullat Hämeenlinnalle 10-8. Finaalien otteluvoitot ovat tasan 20-20.

Lentiskerhon joukkueessa on neljä finaaleissa aiemmin esiintynyttä pelaajaa (joista toki Ronja Heikkiniemi loukkaantuneena) ja LP Viestissä peräti kymmenen. Mestareita löytyy kolme ja kahdeksan. Eniten finaalikokemusta on LP Viestin Hillaelina Hämäläisellä (7) ja Viktoriia Tuchashvilillä sekä Ronja Heikkiniemellä (4). Mestaruuksissa kärjessä ovat Hämäläinen (6) ja Tuchashvili (3).

Tämän kauden runkosarjassa maanantaina kolmesta voitosta ratkeavan finaalisarjan joukkueet kohtasivat kolmasti LP Viestin viedessä voitot 2-1. Peleistä tosin vain kolmas, Lentiskerho 3-1 -vierasvoitto Salossa 23.2. pelattiin lähes nykyisillä kokoonpanoilla.

Molemmat joukkueet saivat kaksi olennaista vahvistusta joulutauolta palatessa. LP Viesti sai riveihinsä yleispelaaja Lena Lymareva-Flinkin ja keskipelaaja Jenna Rosenthalin. Lentiskerhon asuun liittyivät yleispelaaja Salla Karhu ja hakkuri Maeva Orle.

Lemminkäinen uskoo kaikkien aikojen finaaleihin

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on ollut mukana jossakin roolissa salolaisten kaikissa finaaleissa.

- Kausi on mennyt todella hyvin ja runkosarjan saldo oli positiivinen yllätys, koska syksyllä oli hetken ykköspassari sivussa ja muutenkin mentiin aika pienellä pelaavalla kokoonpanolla mm. kahdella keskipelaajalla.

- Puolivälierät ja välierät olivat tällä kaudella kovemmat ja tasaisemmat kuin koskaan LP Viestin historiassa ja samoin oli myös Hämeenlinnalla. Se osoittaa, että tällä kaudella jo finaaliin pääsy on ollut kovan työn takana molemmilla joukkueilla, Lemminkäinen listaa.

Finaaleista 47-vuotias Lemminkäinen odottaa jopa kaikkien aikojen finaaleja ja se on paljon sanottu se.

- Uskoisin, että tulossa on myös kaikkien aikojen finaalit - joukkueet ovat todella tasaisia. Hämeenlinnalla on ollut kauden aikana, ja on vieläkin paljon loukkaantumisia, mutta totuus on että joukkue on vahvistunut huomattavasti. Loukkaantuneiden tilalle on tullut liigan paras keskitorjujakaksikko Green-Kalchenko, maajoukkueen seitsikkopelaaja Karhu ja huomattavasti kovempi hakkuri Orle, salolaiskäskijä analysoi vastustajan kokoonpanoa.

- Nykyisillä kokoonpanoilla Hämeenlinna on vienyt kaksi viimeistä peliä erin 6-1, joten meidän pitää pystyä huippusuoritukseen joka ottelussa ja erässä jos halutaan voittaa. Ottelut ovat kuitenkin olleet tasaisia ja nyt pitää vaan kääntää tasaiset erät meille.

Pentassuglia on ylpeä omiensa henkisestä kantista

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajaksi täksi kaudeksi noussut 24-vuotias Matteo Pentassuglia on nähnyt melkoisen myllerryksen joukkueen kokoonpanossa. Mestaruusliigan lisäksi Lentiskerho pelasi myös Mestarien liigan lohkovaiheessa saaden sieltä upeaa kokemusta.

- Todellakin, paljon erilaisia tunteita on tällä kaudella koettu. Tiemme on ollut täynnä vaikeita paikkoja, jotka olemme yhdessä pystyneet ratkomaan seurana ja joukkueena. Tämä on antanut meille paljon henkistä voimaa. Usein kauden oltua helppo, et tiedä miten vaikeuksiin suhtaudutaan.

- Olen onnellisessa asemassa, sillä joukkueessamme jokainen haluaa löytää rajansa ja yhä kovempia haasteita. Odotan kovaa finaalisarjaa. Jos fyysiset asiat antavat myötä, nähdään takuulla korkeatasoista naislentopalloilua, Pentassugliakin lupaa.

- Kuten viime ottelumme LP Viestiä vastaan osoitti, molemmilla joukkueilla on laittaa kentälle seitsemän kovaa pelaajaa ja lisäksi hyviä vaihtoehtoja penkiltä. Ja totta kai Salon ja Hämeenlinnan kohtaaminen finaaleissa on klassikko.

- Molemmat joukkueet ovat takuulla valmiita taistoon. Ja molemmat ansaitsevat paikkansa näissä peleissä, Hämeenlinnan valmentaja alleviivaa.

Naisten finaalisarja alkaa maanantaina Salossa ja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa sekä taas perjantaina Salossa. Tarvittaessa neljäs peli pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa ja viides keskiviikkona Salossa.

Pronssiotteluissa kohtaavat Pölkky Kuusamo ja Oriveden Ponnistus. Pronssit ratkeaa kahdesta voitosta. Ensimmäinen peli on vuorossa jo sunnuntaina Kuusamossa ja toinen tiistaina Orivedellä. Tarvittaessa pelataan vielä torstaina 4.4. Kuusamossa.

Ruutu näyttää kaikki mitalipelit. Lisäksi Yle tulee finaaleihin mukaan kolmannesta pelistä alkaen TV2:n lähetyksillä.

Finaalien tilastopaketin löydät täältä

Naisten Mestaruusliigan finaalit
1.4. 18:30 LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho, Salohalli (Ruutu)
3.4. 18:30 Hämeenlinnan Lentopallokerho - LP Viesti (Ruutu)
5.4. 18:15 LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho, Salohalli (Yle + Ruutu)
Tarvittaessa
7.4. 18:00 Hämeenlinnan Lentopallokerho - LP Viesti (Yle + Ruutu)
10.4. 18:15 LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho, Salohalli (Yle + Ruutu)

Naisten Mestaruusliigan pronssipelit
SU 31.3. 17:00 Pölkky Kuusamo - OrPo, Kuusamon liikuntakeskus (Ruutu)
TI 2.4. 18:30 OrPo - Pölkky Kuusamo, Oriveden liikuntahalli (Ruutu)
TO 4.4. 18:30 Pölkky Kuusamo - OrPo, Kuusamon liikuntakeskus (Ruutu)

  Takaisin