Seuraa meitä somessa:

Esko Vuorinen palaa Loimun paitaan

21.04.2022

Vantaa Ducksissa kaksi edellistä kautta pelannut libero Esko Vuorinen palaa Raision Loimun paitaan. Vuorinen on aiemmin pelannut Loimussa kaudet 17-20.

Raision Loimun valmistautuminen syksyllä alkavaan uuteen lentopallon Mestaruusliiga-kauteen on hyvällä mallilla. Tuoreimman sopimuksen myötä Loimulla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta ja yhdeksäs on jo niin lähellä, että siitä päästäneen tiedottamaan vielä ennen vappuaaton aattoa, jolloin Loimun kannattajat, talkoolaiset ja edustusjoukkueen edustajat suuntaavat Silja Linen kyydissä Itämeren aalloille viime kauden päättävälle Loimu-risteilylle.

Vallitsevan sopimustilanteen tekee harvinaiseksi koko Mestaruusliiga, ja moni muunkin kotimainen palloilusarja, huomioiden se, että kaikki kahdeksan sopimuspelaajaa ovat ponnistaneet liigakentille Loimun oman juniorikoulun kautta ja ovat edelleen pelaajina kehityskaariensa alkupäässä. Seitsemän aiempaa omaa kasvattia edustivat oranssi-paitoja jo viime kaudella ja viimeisin sopimuspelaaja on paluumuuttaja.

Tuorein pelaajasopimus täydentää siis joukkueen libero-osaston, johon Aatu Kulmala saa rinnalleen Vantaa Ducksissa parin kauden ajan ex-loimulibero Juho Rajalan opissa edelleen kehittyneen Esko Vuorisen (24 v, 183 cm), jonka tuore sopimus on mallia 1 + 1 kautta. Vuorinen oli jo aiemmin Loimu-paitaa kantaessaan erinomainen puolustava libero ja kahden Ducks-kauden aikana hänen vastaanottonsakin on kehittynyt entisestään, joten häneltä on lupaa odottaa nousua aivan liigan kärkiliberoiden joukkoon, jos häntä ei sinne vielä sitten ole jo laskettu.

- Totta kai on hienoa palata kotikunnalle pelaamaan. Olen jo innoissani ensi kaudesta. Viime kaudella sen verran mitä katselin Loimun pelejä ja pelasin heitä vastaan, niin pystyn sanomaan, että siinä on kaikki pelaajat ottaneet askeleita eteenpäin. Toiset tietenkin vielä isompia kuin toiset, mutta on huikeeta nähdä että on kehitytty. Valmentaja on tietenkin uusi minulle, mutta mitä vähän olen jutellut muiden pelaajien kanssa, ja nähnyt hänen toimintaansa peleissä, niin olen saanut erittäin pätevän kuvan kaverista ja odotan innolla sitä mitä kaikkea häneltä pääsee oppimaan, kommentoi Esko Vuorinen paluuta juurilleen.

Viime joulukuussa pätkätöihin Loimuun saapunut Kyle Dagostino harjoittelee parhaillaan USA:n maajoukkueen valmennuskeskuksessa ja valmistautuu kevään ja kesän maajoukkuetehtäviin. Ensi kaudelle hän hakee pelipaikkaa Euroopan kärkisarjoista.

  Takaisin