Seuraa meitä somessa:

Etta ja Savo Volley välieriin - Loimun ja Akaan kausi päätökseen

11.03.2019

Enää yksi miesten Mestaruusliigan välieräjoukkue on selvittämättä, kun Etta sekä Savo Volley ottivat maanantaina kolmannet puolivälierien otteluvoittonsa ja samalla välieräpaikat. Raision Loimun ja Akaa-Volleyn kaudet päättyivät 1-3 -otteluvoitoin.

Viimeinen keskeneräinen pari on VaLePa Sastamala - Kokkolan Tiikerit, joka on tilanteessa 2-1. Neljäs peli pelataan tiistaina Sastamalassa. Jos VaLePa voittaa parin välierät ovat Hurrikaani - Etta ja VaLePa - Savo. Jos taas Tiikerit pudottaa VaLePan, ovat välierät Hurrikaani - Tiikerit ja Savo - Etta

Savo Volley eteni nopean kaavan mukaan Mestaruusliigan välieriin. Hyvin taistellut Akaa Volley otti kolmessa pelissä yhteensä kaksi erävoittoa.

Kolmannen otteluvoiton Savo volley otti Kuopio-hallissa lukemin 3-1 (25-20, 25-22, 20-25, 25-19. Ottelun ratkaisu nähtiin eräällä tavalla toisessa erässä. Vierasjoukkue oli niskan päällä koko erän, ja johti erän puolivälissä jo kolmella pisteellä 16-19.

Savo Volley kuitenkin rutisti rinnalle. Tasatilanteessa 22-22 syöttöviivan taakse asteli Lelu Ojansivu, joka ei tunnetusti häkelly, vaikka joutuu kovassa paikassa syöttämään. Tällä kertaa tuloksena oli kaksi ässää, joihin Akaan pyristely loppui.

Vierasjoukkue vei pitkän erätauon jälkeisen erän, mutta neljännessä kotijoukkue oli jälleen omalla tasollaan. Ottelun päätti entisen savolaispelaajan Enderwin Herreran epäonnistuminen nelospaikan lyönnissä.

- Olen tyytyväinen siihen, että homma saatiin ratkaistua kolmessa pelissä, sanoi kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Tuovinen, joka sai näin joukkueelleen vajaan viikon aikaa valmistautua välierätaistoihin. Välierävastustaja ei vielä maanantai-iltana ollut selvillä.

- Akaa Volley teki tästä hyvän sarjan. Ensimmäinen peli oli kenties hyvätasoisin, toisessa me suorastaan tyrmäsimme Akaan ja täällä kolmannessa onnistuimme voittamaan, vaikka peli ei niin hyvällä tasolla ollutkaan.

- Tästä on hyvä lähteä välieräsarjaan.

Vastustajan valmentaja Oliver Lüütsepp antoi tunnustusta vastustajalle.

- Savo Volley pelasi erittäin hyvin, ja ansaitsi ehdottomasti välieräpaikkansa.

- Vaikka kautemme loppui nyt, lopetimme sen hyvällä tavalla ja voin olla tyytyväinen myös omaan joukkueeseni.

Akaa Volleyn paras pistemies oli totutusti hakkuri Joni Mikkonen, joka keräsi lukemat 20/+10.

- Tyhjä olo on näin kauden loputtua. Yritimme ihan oikeasti haastaa Savo Volleyn. Ensimmäisessä pelissä pelasimme hyvin, mutta Savo Volley pelasi vielä hieman paremmin. Savo Volley oli jatkuvasti meitä hieman edellä.

Mikkonen kertoi, että joukkue pääsi kauden tavoitteseensa.

- Ajattelimme ennen kauden alkua, että jos olemme runkosarjassa viides-kuudes, vältämme kaksi parasta joukkuetta puolivälierässä. Olimme kuudes, mutta emme silti päässeet helpolla puolivälierässä.

- Kauden aikana meillä oli paljon 3-2-tappioita, mutta toisaalta otimme paljon pisteitä myös kärkijoukkueilta. Siinä mielessä voimme olla kauteemme tyytyväisiä.

Savo Volley – Akaa-Volley 3-1
25-20, 25-22, 20-25, 25-19
Savo: Raadik 22/+10, Ojansivu 15/+7, Kaatrasalo 10/+7
Akaa: Mikkonen 20/+10, Sinkkonen 13/+10, Herrera 13/+8

Ottelutilasto

Etta katkaisi putkensa ja selvitti tiensä Mestaruusliigan välieriin kukistamalla Loimun neljännessä puolivälieräottelussa Raisiossa luvuin 1-3 (25-18, 19-25, 17-25, 14-25). Ottelun avauserän Loimu vei vielä nimiinsä, mutta toisesta erästä alkaen Ettan tehokas torjunta- ja puolustuspelaaminen sekä tylsistyttivät Loimun terän eikä isännät pystyneet enää haastamaan vieraitaan. Kenttäpelin lisäksi ottelun ehdoton ykköstähti oli hurjat tehot takonut Ettan hakkuri Joonas Jokela.

Ottelun herra ja hidalgo oli illan komeimman pistesaaliinkin kerännyt Jokela, jolle kirjattiin hurjat 30 pistettä tehoin +27. Ettan muista pelaajista Antti Ronkainen teki 17 ja Eetu Pennanen 12 pistettä. Loimun puolelta yleispelaajat Ossi Rumpunen ja Viktor Lindberg tekivät 14 pistettä mieheen ja hakkuri Bomba Marquez 12.

Eetu Pennanen, Etta

- Vaikea puida pelillisiä asioita. Itekin 10 vuotta tahkonnut liigaa ja aina puolivälierissä pudonnut ulos tai liigakarsintoja tahkonnut. Ylpeä pitää olla tästä joukkueesta ja kasvutarinasta. Kolme vuotta pysynyt runko ja nyt tuli pieni palkinto. Tänään ensimmäinen erä meni vielä eilisen hurmoksessa ja odotettiin vähän. Loimu ei antanut mitään ilmaiseksi, hyvin taistelivat.

Ossi Rumpunen, Loimu

- Kaksi rotaatiota koko sarjassa missä hävittiin paljon. Näissä kahdessa kotipelissä olisi pitänyt pystyä paremmin rikkomaan Ettan vastaanotto. Ettalta löytyi enemmän laitureita paikkaamaan toisiaan ja jokaisella oli vuorollaan hyvä peli.

Olli Kuoksa, Etta-

Haluan kiittää Loimua. Sarja oli tiukka ja reilu. Pidän tästä urheiluhengestä. Loimu pelasi hyvin ja pisti meidät ahtaalle. Meidän torjunta- puolustus jauhaa aika hienosti ja sitten kun me pystytään hyökkäämään tuollaisilla tehoilla, niin Loimu oli ahtaalla.

Christophe Achten, Loimu

- Etta ansaitsi sarjan voiton. Tämän päivän pelissä en voi syyttää pelaajiani. He antoivat kaikkensa ja yrittivät loppuun asti. Minusta hävisimme tämän sarjan Oulun toisessa ottelussa. He olivat silloin epävarmoja, mutta nousivat voittoon ja saivat paljon positiivista energiaa. Meillä oli läpi kauden loukkaantumisia ja siirtoja ja se kaatoi meidät lopulta.

Etta - Loimu 1-3
25-18, 19-25, 17-25, 14-25
Etta: Rumpunen 14/+8, Lindberg 14/+6, Marquez 12/+4
Loimu: Jokela 30/+27, Ronkainen 17/+10, Pennanen 12/+8

Ottelutilasto

Tuomas Pelton ottelukuvat


Kuva:
Tapio Hartikainen / Savo
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin