Seuraa meitä somessa:

Etta juhli voitokkaasti Anssi Hakalaa

02.03.2019

461 liigaottelun miestä Anssi Hakalaa juhlistettiin hänen komean uran viimeisessä runkosarjan ottelussa Ettan kotivoitolla tulevasta puolivälierävastustajasta Loimusta. VaLePa ja Savo Volley kuittasivat myös päätöspäivältä voitot.

Etta voittoon Anssi Hakalan viimeisessä runkosarjapelissä

Runkosarjan panoksettoman päätöskierroksen ottelussa Etta ja Loimu hakivat asetelmia tulevia pudotuspelejä ajatellen. Etta-ikoni Anssi Hakalan runkosarjajäähyväisiä oli paikalla todistamassa reilu 600 katsojaa. Itse ottelun Etta voitto lukemin 3-1 (25-19, 25-21, 23-25, 25-16)

Ettan avaus: L. Jylhä, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Väisänen. Liberona Hakala.

Loimun avaus: Saarinen, Rahko, Lindberg, Marquez, Guzman, K. Sihvonen. Liberona Vuorinen.

Ottelussa ei runkosarjan osalta ollut panosta, vaan keskityttiin hakemaan asemia keskiviikkona alkavia pudotuspelejä varten.

Loimu oli ottelussa hiukan siipirikkoisena, jonka huomasi kokoonpanosta kun muun muassa Tuomas Koppanen oli kotona huilaamassa. Loimun käskijä Christophe Achten peräänkuulutti kovaa otteluruuhkaa ja sitä, että pelaajat pitäisi saada kuntoon keskiviikkoon mennessä.

Ottelun ensimmäisessä, toisessa ja neljännessä erässä Etta oli tilastojen valossa Loimua jokaisella osa-alueella hiukan edellä voittaen erät selvähkösti.

Kolmannessa erässä Loimu pääsi erän puolessa välissä pelin päälle ja piti pintansa oululaisten hyvästä yrityksestä huolimatta.

Niin sanotusti merkityksetön voitto Ettalle 3-1, mutta pisteitä tärkeämpää lienee neljän päivän päästä alkaviin pudotuspeleihin hienoinen henkinen niskalenkki vastustajasta.

Ottelun parhaimpina palkittiin joukkeiden liberot: Ettan Anssi Hakala sekä Loimun Esko Vuorinen

Esko Vuorinen:

- Päälimmäisenä mielessä tuo kolmannen erän voitto. Täytyy muistaa ottaa siitä ne hyvät asiat mukaan, niin ollaan pudotuspeleissä sitten valmiita Ettaa vastaan.

Anssi Hakala:

- Hyvä fiilis, kun voitettiin ottelu. Yhtä erää lukuunottamatta hyvä ottelu, mutta pystytään varmasti pudotuspeleihin parantamaan omaa suorittamista. Totta kai on haikeat fiilikset, melkoinen tunneskaala käyty läpi tälle päivälle, kun pitkä ura nimenomaan tässä hallissa takana. Onneksi on pelejä vielä jäljellä.

Christophe Achten:

- Pelasimme eilen Rovaniemellä ja nyt sitten 21 tuntia myöhemmin tänään Oulussa, niin se on rankkaa saada pelikuntoisia pelaajia kentälle tässä ajassa. Pelejä on liikaa. Tästä lähdemme kotiin ja koitamme saada pelaajia kasaan tulevia pudotuspelejä ajatellen. Odotan hyviä pelejä.

Olli Kuoksa:

- Ei näitä pelejä ole kiva ilman panosta pelata. Ajatukset ovat keskiviikossa jo, ei sille voi mitään. Hyvä että voitettiin kuitenkin, niin ollaan keskiviikkona valmiita. Tänään jäi vähän piippuun ja pystymme varmasti parempaan keskiviikkona ja torstaina.

Etta Oulu - Raision Loimu
Etta: Jokela 23/+15, Ronkainen 15/+10, Pennanen 11/+4
Loimu: Marquez 18/+8, Lindberg 15/+10, Guzman 13/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Hakala, Etta
2 Jokela, Etta
1 Vuorinen, Loimu

PROlibero
Hakala, Etta

Ottelutilasto

VaLePa syöttö kellisti ankat

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-21, 25-21, 25-22)

Eilisen kirvelevän tappion jälkeen pukkipaidat lähtivät runkosarjan viimeiseen peliin. Ottelun lopputuloksella ei enää kummallekaan joukkueelle ollut merkitystä. Valmentaja Radovan Gacic halusi antaa paljon pelanneille runkopelaajille lepoaikaa. Hienoa oli saada Olli Kunnari takaisin peliin. Mielenkiintoista oli myös nähdä Ankkojen tuore hakkurivahvistus Green Rogers tositoimissa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Kaurto, Kunnari, Toimela, Greene, Alan L
Ducks: Lankinen, Nurminen, Vallin, Kyrölä, Kaunisto, Green Rpgers, Kankaanpää L

Ensimmäisen erän ratkaisu tuli erinomaisesti syöttäneen Mikko Karjarinnan syöttövuorolla. Toipilas Olli Kunnari teki ensimmäisen hyökkäyspisteensä kotijoukkueen eräpallosi. Erä päättyi Karjarinnan pisteeseen.

Toisessa erässä ankat veivät peliä 16-12. Sen jälkeen nousivat esiin pukkipaitojen tehomiehet Arvis Greene ja Ilari Toimela. He vastasivat pääosin loppuerän hyökkäyspisteistä. Olli Kunnari otti jälleen roolia tärkeimmällä ja päätti nelospaikan hyökkäyksellä erän.

Kolmannessa erässä VaLePa lähti karkumatkalle 11-4. Sen jälkeen Atte Kyrölä laittoi yksin VaLePan koville. Hän hyökkäsi nelos- ja kutospaikalta tehokkaasti. Kyrölän ässäsyötöllä Ducks nousi pisteen päähän 18-17. Olli Kunnarin hyökkäyksellä ja Arttu Lehtimäen ässällä VaLePa repi tarvittavan eron. Ottelu päättyi ansaitusti pelin MVP:n Greenen näyttävällä torjunnalla Kyrölästä.

Arttu Lehtimäen passit sopivat hyvin Arvis Greenelle, 22 hyökkäystä 15 pistettä, 4 torjuntaa ja 3 ässää, kokonaissaldo 22/+18. Ilari Toimela tuki hyvin pukkipaitojen laitahyökkäystä ja vastaanotto pysyi kuosissa. Mikko Karjarinnan aloitussyöttö on varsin tehokas, 6 ässää tänään. Karjarinta on pitkäksi mieheksi hyvä puolustuspelaaja. Kokonaisuudessaan VaLePan syöttösaldo oli erinomainen 12 ässää, 7 virhettä. Kotijoukkue oli hyökkäyksessä tehokkaampi ja teki vähemmän virheitä.

Vantaan pitkä yleispelaaja Juho Kaunisto pelasi hyvän pelin, vaikka 6 vastaanottovirhettä pudottaa kokonaisuutta. Atte Kyrölä oli näyttävä, mutta tarkka vastaanotto tuotti vaikeuksia, 5 ässän myötä Kyrölä oli Ducksin paras pistemies 16/+11.

Otteluisäntä Sasky parhaat pelaajat: VaLePa Greene, Ducks Kaunisto

VaLePa - Vantaa Ducks
VaLePa: Greene 22/+18, Toimela 14/+5, Karjarinta 8/+5
Ducks: Kyrölä 16/+11, Kaunisto 11/+3, Green Rogers 8/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Greene VaLePa
2 Toimela VaLePa
1 Karjarinta VaLePa

PROlibero
Alan, VaLePa

Ottelutilasto

Savo vei viimeiset kolme pistettä

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toisensa kohtaavat Akaa-Volley ja Savo Volley viihdyttivät akaalaisyleisöä koko rahan edestä runkosarjan päättäneessä kamppailussaan. Savo vei runkosarjan kolme viimeistä pistettä Kuopio-Siilinjärviakselille 1-3 (21-25,25-22,20-25,21-25).

- Kuopio-Siilinjärviakseli toimii meillä ihan hyvin pudotuspelien kannalta. Molemmat areenat ovat tuttuja ja tuntuvat kotisaleilta, vastasi Savon valmentaja Jukka Tuovinen kysymykseen kotipelien jatkuvasta siirtelystä

Kuten etukäteen ounasteltiin, molemmat aloittivat kamppailun kentällisillä, joista puuttui niin sanottua vakiokalustoa. Tuovinen antoi lepovuoron Kaatrasalolle, Sivulalle ja Ojansivulle. Akaa-Volleyn vaihtonurkkauksessa seisoivat Heiskanen, Lemola, Sinkkonen ja Juntura.

Akaan hakkuri Joni Mikkonen oli kehissä. Ja syykin ilmoitettiin etukäteen. Mikkosella oli mahdollisuus viedä Mestaruusliigan pistepörssin ykköspaikka Hurrikaani Loimaan Antti Ropposelta.

Mikkosen käsi oli kylmä vielä ensimmäisen erän ajan (5/+1), mutta lämpeni toiseen mukavasti. Pitkälle erätauolle lähdettäessä hakkurin saldo oli jo 16/+11, kolmannen erän päättyessä 20/+13 ja loppuvihellyksen kaikuessa Toijalan monitoimihallin seinillä 27/+18.

Savon parhaana palkittiin Miro Määttänen (18/+10).

- Mielestäni pelasimme tänään hyvällä energialla ja noudatimme omaa pelisuunnitelmaa. Vaikka kentällä oli outo kuusikko, se ei häirinnyt tekemistä. Ensi torstaina, kun on tosi kyseessä, peli on kuitenkin aivan toisenlainen, arveli Savoon Vantaalta muuttanut yleispelaaja.

Tuovinen säesti Määttäsen sanoja.

- Torstaina vasta alkavat tosipelit. Sellainen tuntuma on, että olemme niihin valmiit. Työt on harjoitusmielessä tehty. Nyt on kyse enää energiatason nostosta pudotuspeleihin.

Runkosarjan pistepörssin toisen kerran urallaan voittanut Mikkonen oli helpottunut.

- En ottanut paineita tilastoista. Mutta toki se ykköspaikka oli mielessä ja porukka on asiasta kuittaillut jo pidempään. Oli hienoa, että Lüütsepp järjesti nimenomaan Junturan passariksi h-hetkellä, sanaili selvästi tyytyväinen hakkuri.

- Ensi lauantaina historia on sitten ensimmäinen liigan pudotuspeli kotisalissa. Tupa on varmasti täynnä. On hienoa päästä kokemaan tuo hetki.

Myös Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli pelin jälkeen rennolla tuulella.

- Tänään tarjosimme yleisölle lähinnä näytösottleun. Pelaajilla oli normaalia enemmän vapauksia ja se toi tullessaan poikkeuksellisen paljon omia virheitä.

- Oli varmaankin joukkuehengelle hyvä, että Joni vei pistepörssin. Kuten Joni sanoi, meillä ei ole paineita torstaista. Ennakkosuosikki on verkon toisella puolella.

Akaa-Volley - Savo Volley 1-3
21-25, 25-22, 20-25, 21-25
Akaa: Mikkonen 27/+18, Herrera 11/0, Sinkkonen 9/+5
Savo: Määttänen 18/+10, Häyrinen 14/+4, Heiskanen 10/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Määttänen Savo
1 Sinkkonen Akaa

PROlibero
Köykkä, Akaa

Ottelutilasto

  Takaisin