Seuraa meitä somessa:

Etta kaatoi Savo Volleyn tammikuun päätteeksi

30.01.2019

Lentopalloseura Ettan tammikuun kotiottelut tuli päätökseen hienolla voitolla fuusioseura Savo Volleystä. Loppulukemat kirjattiin Ettan eduksi 3-1 (25-18, 16-25, 25-18, 25-18) ja tärkeät kolme pistettä jäi Ouluun.

Ottelu alkoi Ettan kannalta yskähtelevästi, sillä SaVo karkasi jo 3-0-johtoon. Joukkue kokosi itsensä ja kuroi piste pisteeltä SaVon etumatkan kiinni. Loppuerä oli melkoista rallattelua, kun Etta kaivoi jopa seitsemän pisteen voiton.

Toinen erä oli tasaista puurtamista erän puolivälin paikoille. Savon kokenut kaarti – etunenässä Ojansivu ja Siltala – näytti kokemuksellaan, kuinka eriä käännetään henkilökohtaisella tasolla. Etta ei pystynyt parhaimpaansa, mutta Savon tähtikaksikko paketoi erän savolaisten eduksi.

Kolmas ja neljäs erä meni hyvin pitkälti samalla kaavalla: alussa pelattiin tasaisesti, mutta Ettan torjunta-puolustuspelaaminen näytti oivaa esimerkkiä sarjakolmoselle poimien vastustajan hyökkäykset äärimmäisen hyvin peliin tai torjuen ne kenttään. Etta otti kahteen viimeiseen erään peräti seitsemän torjuntaa, joka on oululaisille hyvä lukema aiempaan verraten. Viimeisten erien kuningas oli Markus Väisänen, joka merkautti koko ottelun tilastoon lukemat 10/+10.

Etta esitteli kentällä myös toisen polven liigapelaajan, yleispelaaja Markuss Cielavsin, joka teki myös hyökkäämällä uransa ensimmäisen liigapisteen.

Taichi Kawaguchi, SaVo:

- Onnittelut Ettalle voitosta. Teimme paljon tänään hyökkäysvirheitä ja luulen, että meidän vastaanotto ei riittänyt tänää. Pitää parantaa tulevaan.

Eetu Pennanen, Etta:

- Kolme meidän voittoerää olivat meidän hallintaa. Meidän leijasyöttö oli tänään todella hyvin, kuten Kawaguchi sanoin. Torjuntapeli oli todella huikeaa.

Jukka Tuovinen, Savo:

- Aika tyypillinen meidän välinen kamppailu. Ei pystytty pelaamaan sillä tavalla kuin olisi pitänyt. Kärsivällisyys puuttui hyökkäyspelistä. Kaveri syötti hyvin, muttei mekään huonoja sillä saralla oltu. Maltin ja kovuuden pitäisi pysyä hanskassa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Hieno tulos kovaa materiaalia vastaan. Pystyttiin tylsyttämään vastustaja meidän kulmakivillä. Me saatiin vastustajan vastaanottoa sekoitettua meidän syöttötaktiikan vaihdoilla. Meidän palloon koskeminen oli todella hyvää toista erää lukuunottomatta. Hienosti joukkue pelasi, täytyy olla tyytyväinen esitykseen.

Etta - Savo Volley 3-1
25-18, 16-25, 25-18, 25-18
Etta: Eetu Pennanen 17/+13, Antti Ronkainen 16/+7, Joonas Jokela 13/+7
SaVo: Olli-Pekka Ojansivu 21/+12, Antti Siltala 17/+10, Jukka Lehtonen 6/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen Etta
2 Ronkainen Etta
1 Ojansivu Savo

PROlibero
Jylhä Etta

Ottelutilasto

  Takaisin