Seuraa meitä somessa:

Etta osakeyhtiöksi - Pennanen ja Haapakoski palaavat Ouluun

01.06.2021

Lentopalloseura Ettalla oli tiistaina paljon kerrottavaa. Etta jatkaa toimintaansa osakeyhtiönsä, se kertoi kahdesta kovasta paluumuuttajasta, siirtymisestä pelaamaan uuteen Oulu-hallin laajennusosaan sekä naisten 1-sarjajoukkueen siirtymisestä nimiinsä

Lentopalloseura Etta uudistaa seurarakennettaan. Ettan taustayhtiö on laajentanut toimialaansa kattamaan jo ennestään lentopalloilun ja Pohjois-Suomen messutoiminnan lisäksi myös ravintolatoiminnan. Toiminta-alueen kasvaessa aiemmin rekisteröitynä yhdistyksenä toiminut Etta jatkaa toimintaansa osakeyhtiönä. Seuran päätoimiala eli lentopallo laajenee, ja alueen lentopallon sekä juniorityön kehittäminen säilyy edelleen seuran tärkeimpänä prioriteettina.

Ettan miesten liigajoukkue näki viime kaudesta tavallista enemmän poistumaa, mutta myös kahden tutun hopeamitalistin paluun joukkueeseen. Päävalmentajana jatkaa jo kahdettatoista peräkkäistä kautta Olli Kuoksa.

Viime kauden rungosta joukkueessa jatkavat yleispelaajat Janne Marttila, Jan Helenius ja Eemi Pöllänen, keskitorjuja Nuutti Niinivaara, sekä libero Miro Rasinperä.

Uusina pelaajina kokoonpanoon liittyy tulevaksi kaudeksi kaksi Ettan paidassa SM-hopeaa voittanutta pelaajaa, sekä yksi tulevaisuuden nimi.

Kahden Akaa-Volley -kauden jälkeen Ouluun palaavalla yleispelaaja Eetu Pennasella on vyöllään lisäksi Mestaruusliigan pistekilpailun voitto ja pistepörssin kakkossija vuodelta 2016, sekä todistetun hyviä kokemuksia Oulusta.

Toinen paluumuuttaja, Cup-mestaruudet sekä Kyproksella että Virossa ja myös Baltian liigan mestaruuden viimeisen kahden kauden aikana voittanut Niko Haapakoski liittyy myös joukkueen vahvuuteen. Vuoden 2016 liigan Läpimurtopelaaja on kotoisin Oulun naapurikunnasta Tyrnävältä, joten maajoukkuerinkiinkin kuuluva pelaaja palaa kotiseudulleen. Haapakoskea kirittämään joukkueeseen saapuu Rovaniemeltä Napapiirin Pallokettujen kasvatti, passari Janne Pyhäjärvi.

Joukkueella on nyt koossa hyvä runko, mutta joukkue etsii vielä hakkuria ja keskitorjujaa. Olli Kuoksan sekä pelaajien kommentit ovat luettavissa Ettan nettisivuilta.

Ettan tulevan kauden pelit tullaan pelaamaan Oulu-hallin uudessa laajennusosassa, josta myös Ettan tiedotustilaisuus lähetetiin Kalevan Live-lähetyksenä tiistaina 1.6.

Lisäksi Oulun Kiskon nimellä viime kaudet pelanneen naisten 1-sarjajoukkueen palaa Ettan nimen alle. Päävalmentaja Sami Tervosen avuksi valmennustiimiin liittyy miesten maajoukkueen apuvalmentaja Sami Kurttila.

  Takaisin