Etta syötti välierät tasoihin - VaLePa murskaava kotonaan

17.03.2019

Etta tasoitti komean syöttöpelinsä ja hakkuri Joonas Jokelan huiman hyökkäyspelin pohjustamana miesten väliieräsarjan voitot Loimaalla tasoihin 1-1:een runkosarjan voittaneen Hurrikaanin kanssa. VaLePa Sastamala Tampere puolestaan aloitti toisen välieräsarjan vaikeuksitta puhtaalla 3-0 -voitolla Savo Volleysta.

Etta kotikentälle voitto taskussa

Etta aiheutti sunnuntaina Hurrikaani-Loimaalle vasta sen toisen kotitappion tällä kaudella, kun se vei toisen välierän voiton värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-3 (20-25, 21-25, 35-33, 23-25).

Peli oli jo viidesti katkolla Ettalle kolmannessa erässä, mutta Hurrikaani hoiteli vielä erän seitsemännellä eräpallollaan kottin 35-33 Matti Oivasen hyökkäyksellä.

Neljänteen erään lähdettiin Hurrikaanin 2-0 -johdossa kolmannen erän jälkipolttoina tulleiden kahden oululaisten punaisen kortin myötä. Etta kaivoi itsensä johtoon ensimmäisen kerran 19-20 -numeroissa ja hoiteli tällä kertaa erän ja ottelun loppuun kolmannella ottelupallollaan. Viimeistä palloakin päristeltiin vielä pitkään sen päättymisen jälkeen, mutta tuomio pelin päättymisestä verkkolinjan ylitykseen jäi voimaan.

Joonas Jokela (Ettan paras):

- Ei paina jaloissa, vaikka passeja tulikin kahteen päivään yli 80. Mahtava meininki, kun yleisö on noin hienosti mukana. Ei me välttämättä kaveria parempia olla missään, mutta tänään kääntyi meille. Näissä peleissä miehet mitataan toisin kuin lokakuun peleissä.

Antti Ropponen (Hurrikaanin paras):

- Ihan perusplayoffs-vääntöä. Meidän torjuntapuolustus oli tänään tosi huonoa. Kyllä meidän pitää parantaa reippaasti. Kaikki on täysin pääkopasta kiinni. Meidän pitää pystyä ensi viikolla vastaamaan Ettan peliin.

Olli Kuoksa:

- Toukokuusta asti on treenattu. Siksi jaksetaan painaa. Pystyttiin tuhoamaan Hurrikaanin vastaanotto täysin. Ei sen jälkeen meidän puolustusta pysty voittamaan.

Jussi Heino:

- Oltiin koko peli köysissä Ettan syöttöjen kanssa. Oma vastaanotto petti pahasti. Sen on parannuttava, mutta niin se saatu ennenkin kuntoon huonon pelin jälkeen. Ei tarvita edelleenkään mitään hokkuspokkustemppuja.

VaLePa vahvasti ja tehokkaasti välierävoittoon

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25-22, 25-13, 25-17)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Alan L
Savo Volley: Ivanov, Lehtonen, Kaatrasalo, Raadik, Siltala, Ojansivu, Kawaguchi L

Joukkueiden alkuasetelmat otteluun olivat erilaiset. VaLePa taisteli erinomaisesti pelannutta Kokkolan Tiikereiden kanssa tiukan ottelusarjan, jossa pukkipaidat joutuivat kaivamaan kaikki taktiset, tekniset ja fyysiset sekä ennen kaikkea henkiset voimavarat 3-2 voiton saavuttamiseksi viimeisestä pelistä. Savo Volley selvitti Akaa Volleyta vastaan otteluvoitoin 3-0 varmalla pelaamisella.

Ensimmäinen erä oli todella tasaista pelaamista. Hyvä ystäväni, tilastomies Arto Weckman ehti jo todeta, että onpas tiukkaa, piste pisteeltä. Sundbergin syöttövuorolla ero repesi, 2 ässäsyöttöä ja Savon hyökkäysvirhe. Ojansivun kahdella ässällä Savo Volley nousi vielä tasoihin. Siirilän torjunnalla 21-20. Siirilän pahojen syöttöjen jälkeen tulivat Suihkosen ja Sundbergin peräkkäiset tappotorjunnat. Siltalan taitavalla nelospaikan ratkaisulla kavennus, mutta Sundbergin hyökkäys päätti erän.

Toinen erä eteni VaLePan johdossa. Lopullinen ero tuli Siirilän etukenttävuorolla, jolloin hän nappasi lyhyellä aikaa 3 torjuntaa ja vei uskon savolaishyökkääjiltä. Tilanne oli jo 14-6. Pukkipaidat saivat painetta Savon vastaanottajille ja joukkueen hyökkäyspeli tylstyi. Loppuerä oli kotijoukkueen riemukulkua. Suihkosen ässäsyöttö päätti erän. Syöttö kuvasi koko VaLePan peliä – lujaa rennosti. Heiskanen ja Penttinen tulivat vaihdosta yrittämään muutosta.

Kolmanteen erään Heiskanen jäi yleispelaajaksi ja Savonsalmi keskimieheksi. Se ei auttanut. VaLePa jatkoi teemaa rohkeasti vähillä virheillä ja eteni vääjäämättä kohti otteluvoittoa. Erä ja ottelu päättyi oikeutetusti Tommi Siirilän keskihyökkäykseen.

Todella kokonaisvaltaisesti ehjä esitys kaikilla osa-alueilla. Nyt on kyllä pakko kehua kaikki VaLePan pelaajat. Hyvästä vastaanotosta vastasivat Alan 50%, Sundberg 62% ja Nikula 43%. Tämä pohjusti Eskolle hienon mahdollisuuden käyttää koko hyökkäysarsenaalia. Hän pyöritti erinomaisesti peliä, sillä passijakauma oli erittäin tasainen ja hyökkääjille avautui erinomaisia hyökkäyspaikkoja. Tämä näkyi hyökkäystehoissa. Laitahyökkääjien tehot Sivula 62%, Sundberg 59% ja Suihkonen 64%. Kun keskipelaajat hyökkäsivät tehokkaasti ei voittajasta jäänyt epäselvyttä. Keskihyökkäysten määrä meni VaLePalle 21-8 ja niistä tehdyt pisteet 15-1. Kiitokset on syytä antaa myös valmennuskaksikko Gacic – Kangaskokolle onnistuneesta taktiikasta. Myös torjunnat VaLePalle 11-4, Siirilä 5, Suihkonen 4 ja Kaurto 2

Savo Volleysta otteluisäntä KR-Airshaft Keijo Rantamäki palkitsi ansiosta parhaana Olli-Pekka Ojansivu, ei suoraa hyökkäysvirhettä ja 2 taidokasta ässää. Antti Siltala osoitti, että taidot ovat tallella.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Siilinjärvellä tiistaina 19.3.

Lelu Ojansivu:

- Ei ollut meiltä samanlaista, mitä nähtiin Akaa Volleytä vastaan. Emme nauttineet pelaamisesta. Tässä on niin kokeneita äijiä, että yli menemisestä ei ollut kyse.

Tommi Siirilä:

- Hyvä peli meiltä ja onnistuimme joka osa-alueella. Tyytyväisiä olemme tähän matsiin, mutta sarja on vasta alussa. Tiikereitä vastaan pelattu tiukka sarja varmasti auttaa meitä.

Jukka Tuovinen:

- Ensimmäinen erä oli meille mahdollisuus. Olimme tänään epätasainen miehistö. Viimeiseen erään laitoimme nuorempaa verta. Parannamme seuraavaan kotipeliin.