Seuraa meitä somessa:

Etta tasoitti - Hurrikaanille toinen ja Savolle avausvoitto

07.03.2019

Miesten puolivälierien toinen pelipäivä toi Ettalle Loimua vastaan tasoituksen 1-1:een, Savo Volleylle avausvoiton Akaa Volleyta vastaan ja Hurrikaanille jo välieräpaikan katkolle Team Lakkapäätä vastaan sunnuntaiksi.

Savo Volley löi alkutahdit voitokkaasti

Savo Volley otti ensimmäisen kiinnityksen Mestaruusliigan välieräpaikkaan, kun se voitti kotisalissaan Siilinjärvellä Akaa Volleyn lukemin 3-1 (28-26, 25-22, 20-25, 25-21).

Kohtaaminen oli laadukasta lentopalloa, jossa esitettiin varsinkin ottelun alkupuolella melkoista lyönti-iloittelua ja huimia puolustuspalloja. Ottelu eteni kotijoukkueen hallinnassa lukuun ottamatta kolmannen erän alkua.

- Olimme valmiita ja hyvin latautuneita, kiitteli kotijoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen omiaan.

- Tiesimme, millainen vastus on tulossa, ja ettei mitään saa ilmaiseksi. Olimme valmiita heti ensimmäisistä palloista alkaen.

Tuovinen peluutti ottelussa lähes koko pelaaja-arsenaaliaan. Ottelun aloittivat Antti Siltala ja Miro Määttänen yleispelaajina, Lelu Ojansivu hakkurina, Fedor Ivanov passarina, Aleksi Kaatrasalo ja Severi Savonsalmi keskipelaajina ja Taichi Kawaguchi liberona.

Kolmannen erän loppupuolella nähtiin tuplavaihto, kun Petteri Penttinen tuli passaamaan ja Eetu Häyrinen hakkuriksi. Neljänteen erään Severi Savonsalmi sai antaa tilaa Jukka Lehtoselle ja Antti Siltala Andrus Raadikille.

- On hyvä merkki joukkueesta, että koko arsenaaliin voi luottaa. Ketään ei otettu kentältä pois heikkouden takia, oli vain tilanteita, missä tarvittiin vielä parempaa, perusteli Tuovinen vaihtojaan.

Kotijoukkueen kovimmat pommit esitteli Miro Määttänen.

- Ihan kiva tunne oli pelata, kun lyönti kulkee. Koko joukkueella oli hyvä asenne, kommentoi Määttänen suorituksiaan.

Vieraiden valmentaja Oliver Lüütsepp oli luottavainen, että seuraavassa kohtaamisessa kotisalissa nähdään paremmin pelaava Akaa Volley.

- Pienet asiat kun saamme hieman parempaan kuntoon ja siihen lisätään kotisalin etu, olen varma, että taistelemme voitosta, sanoi Lüütsepp.

- Tänään saimme kotijoukkueen hakkuripelin ja ykköstemmon hyvin kuriin, mutta muilta osastoilta tuli sitten takkiin, harmitteli Lüütsepp.

Ottelusarja jatkuu jo kahden päivän kuluttua Akaalla, ja seuraava taisto käydään maanantaina Kuopio-hallissa..

Välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Savo Volley - Akaa Volley 3-1
28-26, 25-22, 20-25, 25-21
Savo: Määttänen 18/+10, Siltala 15/+10, Raadik 10/+5
Akaa: Mikkonen 20/+11, Sinkkonen 14/+11, Hepburn 12/+8
Savo Volley johtaa 1-0.

Ottelutilasto

Tulevat:
La 9.3. 17:00 Akaa-Volley – Savo Volley, Toijalan Monitoimihalli RUUTU
Ma 11.3. 18:30 Savo Volley – Akaa-Volley, Kuopio-halli RUUTU
Tarvittaessa
Ke 13.3. 18:30 Akaa-Volley – Savo Volley, Toijalan Monitoimihalli
To 15.3. 18:30 Savo Volley – Akaa-Volley, Ahmon koulu Siilinjärvi

Lakkapää laittoi hanttiin - Hurrikaanin voittoputkelle jatkoa

Hurrikaani-Loimaa siirtyi 2-0 -johtoon puolivälieräsarjassa Team Lakkapäätä vastaan, mutta joutui tekemään selvästi enemmän töitä kuin eilisessä avauspelissä. Team Lakkapää laittoi kaksi ensimmäistä erää hyvin hanttiin, mutta kahdessa viimeisessä kotijoukkue oli erinomainen. Näin Rovaniemelle matkataan sunnuntaiksi loimaalaisten omaten mahdollisuuden napata jo välieräpaikka itselleen.

Antti Ropponen (Hurrikaanin paras):

- Lakkapää tuli vihaisesti tähän peliin. Varsinkin torjuntapeli oli hyvää. Meiltäkään ei ihan fiksuimpia lyöntejä pelin alussa. Tänään täytyi tehdä kentällä paljon enemmän duunia kuin eilen.

Jani Sippola (Lakkapään paras):

- Paljon oli pelissämme hyvää kahdessa ensimmäisessä erässä. Henkinen valmistautuminen onnistui tänään, eilen jännitettiin liikaa. Pelattiin kultavaskoolimeiningillä. En tiedä, mitä tapahtui pitkän erätauon jälkeen. Alkoi tulla vastaanottovirheitä helpoissakin palloissa, sitä myöten tunnelma kuoli muutenkin. Sunnuntaina lähdetään haastamaan. Varsinkin nuorille pelaajillemme kotiluola tekee hyvää.

Henri Tuomi:

- Hurrikaani paransi vähän kolmanteen erään. Kahteen erään teimme yhteensä kaksi hyökkäysvirhettä. Kahteen seuraavaan kymmenen. Silloin ottelu muuttui pojat vastaan miehet –peliksi. Kaksi erää oli tänään hyvää. Jatketaan niiden erien kurinalaisuudesta sunnuntaina.

Jussi Heino:

- Kaksi erää oltiin liikkeellä pehmeällä jalalla. Lopuissa erissä päästiin kymmenen senttiä korkeammalle, ja se avasi pelimme emmekä enää lyöneet torjuntaan. Rane antoi raikkaasti kättä hyvistä paikoista. Huljutellaan jalat auki sunnuntaita varten ja jatketaan samaan malliin.

Hurrikaani - Lakkapää 3-1
25-22, 24-26, 25-12, 25-14
Hurrikaani: Ropponen 23/+15, Rumpunen 16/+11, Toiviainen 14/+6
Lakkapää: Marttila 13/+4, Mäkinen 11/-1, Hautala 8/+6
Hurrikaani johtaa 2-0

Ottelutilasto

Ottelukuvat (Juuso Riponiemi)

Tulevat:
Su 10.3. 17:00 Team Lakkapää - Hurrikaani, Lapin urheiluopisto
Tarvittaessa
Ma 11.3. 18:30 Team Lakkapää - Hurrikaani, Team Lakkapää - Hurrikaani, Lapin urheiluopisto
To 14.3. 18:30 Hurrikaani - Team Lakkapää, Loimaan liikuntahalli

Etta sai apinan selästään ja tasoitti ottelusarjan

Puolivälierät jatkuivat Ettan ja Loimun välillä Oulun Urheilutalolla, jossa kotijoukkue Etta sai peräti kolme vuotta kestäneen
voittamattomien pudotuspeliotteluidensa sarjan poikki voittaen raisiolaiset neljässä erässä 3-1 (22-25, 25-21, 25-22, 25-18).

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Kaksonen, Väisänen. Liberona Hakala.
Valepan avaus: K. Vuorinen, Rumpunen, Lindberg, Marquez, Guzman, Koppanen. Liberona E. Vuorinen.

Jo ensimmäisessä erässä pelin taso nousi viihdyttäväksi. Ensimmäisen kymmenen pallon aikana nähtiin muutama pidempi palloralli, kuin eilen koko ottelun aikana. Erä mentiin tasatahtiin, alkuerää hallitsi Etta, mutta puolen välin jälkeen erän kuskin paikan nappasi Loimu. Etta ei saanut eroa kiinni, vaan Loimu päätti erän torjuntaan ja voitti avauserän 22-25.

Toisessa erässä sama meno jatkui. Alkuerän tasaisuuden jälkeen Etta repäisi kaulan ja Loimun päävalmentaja Christophe Achten otti aikalisän Ettan johtaessa 14-11. Aikalisä tehosi ja Olli Kuoksa otti aikalisän, kun eroa oli Ettan hyväksi enää yksi piste (16-15). Tämän jälkeen Loimu käväisikin johdossa, mutta Etta nousi ohi. Loimu käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 22-20. Etta piti pintansa ja erä 25-21.

Kolmannessa erässä Loimu sai alussa enemmän otetta peliin ja sai parin sideoutin edun erän puoli välin paikkeille, jolloin raisiolaiset johtivat parhaimmillaan jo 18-15. Etta kuitenkin sai hurmoksessa olleen kotiyleisön edessä Juuso Kontion syöttövuorolla kurottua takaa-ajoaseman kiinni ja marssi erävoittoon äärimmäisen hienon loppueränsä ansiosta.

Neljäs erä alkoi taisesti, joskin edellisestä erästä sisuuntunut kotijoukkue näytti erinomaisia taistelun merkkejä. Vähän ennen erän
puolta väliä Etta kaivoi palloja hyvällä prosentilla peliin ja tappoi palloja kenttään kerta toisensa jälkeen, Loimun pelatessa
ailahtelevasti. Lopullinen niitti oli jälleen Kontion syöttövuoro, jossa Etta karkasi jo seitsemän pisteen karkumatkalle voittaen erän ja
koko ottelun lukemin 3-1.

Kaksi ensimmäistä peliä on ollut molemmilta joukkueilta äärimmäisen hyvää puolustuspelaamista, joten yleisöä nämä pelit ei ole varmasti jättänyt kylmäksi. Ottelusarja jatkuu Raisiossa tulevana sunnuntaina ja maanantaina. Ettan fyysinen kovuus alkaa näkymään, kun hirmu vedossa ollut Ronkainen totesi ottelun jälkeen ”voisi pelata heti perään vaikka kolmannen pelin.”

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Tänään ei käytetty omaa tilaisuuttamme paketoida ottelua. Kolmannessa erässä meillä oli paikka, mutta Etta käytti sen meidän puolesta.

Antti Ronkainen, Etta:

- Kolmas erä käänsi tämän pelin. Kontion syötöllä päästiin takas peliin. Neljännessä erässä hyökkäys toimi hyvin. Hyökkäystä pitää parantaa että saadaan palloa kuolemaan.

Christophe Achten, Loimu:

- Tämä on ihan kolikonheittoa, näistä ei kannata vetoa lyödä. Eilen me oltiin parempi joukkue ja tänään Etta oli parempi. Olemme hyvin tasainen ottelupari, pitää olla kärsivällinen.

Olli Kuoksa, Etta:

- Putosi sellainen televisiotalon kokoinen apina selästä. Ei olla varmaan kahdeksaan vuoteen voitettu playoff-peliä. Nyt pystytään varmaan palamaan normaaliin pelaamiseen, kiitos Kontion Juuson. Hyvin syttyi joukkue pelaamaan kolmannessa erässä.

Etta - Loimu 3-1
22-25, 25-21, 25-22, 25-18
Etta: Ronkainen 26/+18, Jokela 13/+5, Pennanen 11/+5
Loimu: Lindberg 17/+5, Rumpunen 16/+7, Marquez 14/+3
Ottelusarja 1-1

Ottelutilasto

Tulevat:
Su 10.3. 17:00 Loimu – Etta, Kerttulan Liikuntahalli, Raisio RUUTU
Ma 11.3. 18:30 Loimu – Etta, Kerttulan Liikuntahalli, Raisio
Tarvittaessa
To 14.3. 18:00 Etta – Loimu, Oulun Urheilutalo

Kuvat:
Tapio Hartikainen / Savo
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin