Etta VaLePan vastustajaksi finaaleihin

26.03.2019

Etta ja Hurrikaani järjestivät kuudennesta välierästä uskomattoman viisieräisen jännitysnäytelmän, viidennessä erässä ottelu ratkesi Ettalle 20-18 ja juhlat olivat valmiit alkamaan. Erät 3-2 ja eräpisteet 25-21, 25-18, 19-25, 16-25, 20-18.

Etta selviytyi nyt ensimmäisen kerran seurahistoriansa aikana finaaleihin. Seuran paras sijoitus tähän mennessä oli neljäs tila 2011. Käynnissä on seuran 16. Liigakausi ja välierävaiheeseen se on yltanyt nyt kaksi kertaa. Oulussa Sun Volley voitti mestaruuden 2010.

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Väisänen. Liberona Hakala.
Hurrikaanin avaus: West, Rumpunen, Toiviainen, Ropponen, Oivanen, Porkka. Liberona Mäntylä.

Hurrikaani tuli ottelun alkuun vahvasti ja karkasi heti 2-6-johtoon, mutta Etta tuli kuitenkin tasoihin jo kymmenessä pisteessä ja otti heti kahden pisteen johdon. Tässä vaiheessa Hurrikaani-käskijä Jussi Heino vaihtoi Tomi Rumpusen Kasimir Vuoriseen. Loppuerässä Eemeli Kouki tuli takakenttäkierrokselle Tapio Toiviaisen tilalle. Etta kuitenkin jatkoi vahvoja esityksiään ja otti ensimmäisen erän 25-18.

Toisessa erässä alku edettiin tasaisissa merkeissä kymmenen pisteen tienoille, minkä jälkeen Etta otti erän komentoonsa. Hurrikaanilauma osoitti hieman epätoivon merkkejä ja Etta käytti tilanteen hyväksi. Ensimmäinen eräpallo nähtiin tilanteessa 24-15. Hurrikaani hoiteli kolme eräpalloa, mutta Etta käytti neljännen. Erä Ettalle 25-18.

Pitkä erätauko kuitenkin kaiken muuttaa voi. Kentälle asteli sisuuntunut ja ärsytetty Hurrikaani, jolla ei ollut enää mitään hävittävää. Vierailijat karkasivat heti viiden pisteen johtoon. Erästä oli muodostumassa edellisessä ottelussa Loimaalla nähty ”ohipelierä”. Etta heräsi taisteluun, mutta liian myöhään. Erä vieraille 19-25.

Neljännen erän alku oli tasainen, mutta sen jälkeen Hurrikaani jatkoi vahvaa peliään. Tapio Toiviaisen syöttöputkella Hurrikaani karkasi jo 10-20- johtoasemaan. Etta ei tästä noussut ja erä Hurrikaanille 16-25. Edessä oli ottelusarjalle tyypillisesti viides erä, neljännen kerran.

Etta aloitti pisteiden teon, minkä jälkeen Hurrikaani teki kaksi seuraavaa. Antti Ropposen ässäsyöttö vei Hurrikaanin 5-7- johtoon. Etta tasoitti erän tilanteeseen 8-8. Ottelun lopusta muodostui trilleri. Hurrikaani pääsi katkaisemaan ottelua viiden ottelupallon verran, mutta niistä ei tulosta syntynyt. Ottelu päättyi Joonas Jokelan lyötyä pallon kenttään ja Ettan matkattua finaaliin.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Samalla linjalla jatkettiin, kuin viisi ensimmäistä, tasaista oli. Tänään tosin taso heitteli neljä ensimmäistä erää. Parempi meni jatkoon paras seitsemästä-sarjassa. Kaksi ottelupalloa pääsimme hyökkäämään ja toisen vielä tyhjiltä. Ei onnistuttu, eikä ansaittu täten voittoa. Harmittaa.

Olli Kuoksa, Etta:

- No aika hienolta tuntuu! En ala hirveästi fiilistelemään, että pysyn kasassa. Jos joku jäi hallissa kylmäksi, ihmettelen. Kiitos Hurrikaanille reilusta ottelusarjasta, ei tullut mitään sikailuja. Ollaan tällä kaudella kohdattu paljon vaikeuksia ja oltiin niistä valmiita toipumaan ehkä kaveria paremmin.

Etta - Hurrikaani 3-2
25-21, 25-18, 19-25, 16-25, 20-18
Etta: Pennanen 20/+12, Ronkainen 17/+6, Jokela 11/+1
Hurrikaani: Ropponen 21/+10, Toiviainen 19/+9, Oivanen 14/+9
Yleisö: 984

Finaalien aikataulu

PE 5.4. 18:30 VaLePa Sastamala Tampere - Etta, Kauppi Center Tampere (Ruutu)
SU 7.4. 18:00 Etta - VaLePa Sastamala Tampere, Kastellin lukio Oulu (Ruutu + Yle mahdollisesti)
KE 10.4. 18:15 VaLePa Sastamala Tampere - Etta, Tampere Areena (Ruutu + Yle)
KE 17.4. 18:15 Etta - VaLePa Sastamala Tampere, Ouluhalli (Ruutu + Yle)