Seuraa meitä somessa:

Eveliina Smolander palaa OrPoon

05.06.2019

Neljä kautta aiemmin OrPon liigajoukkueessa keskitorjujana pelannut Eveliina Smolander, 26-184, tekee paluun OrPoon kahden välikauden jälkeen. Sopimus on yksivuotinen.

Smolander valmistui luokanopettajaksi viime talvena. Hän muuttaa Orivedelle asumaan ja etsii opettajan sijaisuuksia lähiseudulta. Hän onkin jo kolmas OrPon liigapelaaja, joka asettuu Orivedelle asumaan ja maksaa veronsa paikkakunnalle.

-Oriveden ajoilta minulla on upeita, hienoja muistoja, on mahtavaa palata takaisin OrPoon, kehui Smolander. -OrPon ase on ollut yhdessä tekemisen taito. Se vei viime talvena Suomen Cupin mestariksi. Arvostan sitä korkealle. Hieman hirvittää joidenkin joukkueiden suuri ammattipelaajien, ulkomaalaisvahvistusten määrä. Omalla yhteispelillä voidaan kuitata heidän ammattilaisuutta, analysoi Eveliina.

-Olkapääni reistaili viime talvena. Kevään pienempi peliaika tarjosi hyvän mahdollisuuden kuntouttaa olkapää. Nyt se on kunnossa ja syyhy harjoitussaleille kasvaa. Uskon, että OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis vie treenit ammattimaiseen suuntaan. Olen jo kokenut pelaaja. Tiedän, missä menee kehittävän valmentautumisen rajat. Lepo pitää muistaa, ruoti Smolander.

Eveliinan mitalisaldo on yksi kulta, kolme SM-hopeaa ja neljä SM-pronssia sekä kaksi mestaruutta Suomen Cupissa. Lapualta lähtöisin oleva Smolander on edustanut liigatasolla Vanajaa (Hämeenlinna), LP Kangasalaa, HLK:ta ja OrPoa. Hänen mitalisaavutuksensa jakautuvat kaikkien näiden kesken. Maaotteluedustuksia on kuusi.

Annika Kivioja OrPoon

Oululainen Annika Kivioja, 26-181, teki OrPon kanssa yhden kauden kattavan sopimuksen. Hän on joukkueen kolmas keskitorjuja, joten torjujaosasto on täysi. Annika muuttaa Orivedelle asumaan. Hän on tuore luokanopettaja ja etsii työpaikkaa lähitienoolta. Hän on Oulun NMKY:n kasvatti. Liigapelit alkoivat LP Kangasalla 2011. Heti ensimmäinen kausi toi Suomen Cupin mestaruuden.

Kolmas kausi meni HPK:ssa seurauksena jalkapohjissa rasitusmurtuma. Liigasta on saavutuksena yksi hopea ja kaksi pronssia.
Lentopallon pelaaminen keskeytyi neljäksi vuodeksi. Häntä hoitanut lääkäri ehdotti jo tossujen naulaan laittamista. Annika ei lannistunut, hän etsi apua vielä fysioterapeutilta. Hoito tepsi ja Annika pystyi pelaamaan terveenä ykkössarjaa kokonaisen kauden. Neljän kauden jälkeen tervehtyminen tuntuu ihmeparantumiselta.

- Nyt olen treenannut hyvin. Pelaajat ovat tykänneet OrPosta. Haluan itsekin kokea tämän. Voitosta lähdetään taistelemaan. Omasta mielestäni paterihyökkäys on minulla vahvempi alue, arvioi Kivioja.

  Takaisin