Seuraa meitä somessa:

FINAALIT 2022: Hiljaisempi "yhtiömies" Räsänen haluaa pelata kultamitalin Lelulle ja Sillille

08.04.2022

Yhdeksi miesten finaalien ennakkoon mielenkiintoisemmaksi pelaajaksi on noussut Savo Volleyn Mikko Räsänen, jonka päävalmentaja Dole Tolvanen voi heittää useampaan erilaiseen rooliin. Räsänen on Outokummun kasvatteja, mutta tunnustautuu savolaiseksi. Ainakin osoittain.

21-vuotias Mikko Räsänen sai lentopallon alkeista mainiot opit Outokummun Partiossa, jossa pelasi aina C-junioreihin asti. Tämän jälkeen suunnaksi tuli Pielavesi, jossa pelit jatkuivat mm. paikallisten 2000-syntyneiden Fedor Ivanovin ja Severi Savonsalmen kanssa Sammon paidassa. Lukioon Räsänen meni Joensuuhun, jossa Susiraja Volleyn ja Karelian Hurmoksen paidassa meni kevääseen 2020 asti. Räsänen oli nostamassa Hurmosta liigaan ja siellä myös ensimmäisen liigakautensa 2019-2020 pelasi. Nyt menossa on toinen kausi Savo Volleyssa. Tärkeimmiksi valmentajikseen juniorivuosinaan Mikko nostaa Jouko Huovisen ja Sergey Ivanovin.

Olet syntynyt Kuopiossa, mutta saanut lentisoppisi Pohjois-Karjalassa. Oletko siis savolainen vai karjalainen?

- Savoon päin on aina veri vetänyt, mutta Outokummussa Karjalassa on tullut nuoruus vietettyä. Pitäiskö tähän sanoa että, saatan olla savolainen tai karjalainen, vaikee männä sanomaan, vastuu jää kuitenkin nyt lukijan harteille.

Viime vuonna olitte jo finaaleissa, mutta aivan ei riittänyt mestaruuteen asti. Mitä päällimmäisenä mielessä noista peleistä?

- Vaikka olisi yhden pelin päässä mestaruudesta se ei riitä. Ja yhden kerran finaaleissa häviäminen riittää, hopeamitali ei tunnu kovin hyvältä. Sen tunteen voimalla nyt uusiin finaaleihin. Tänä vuonna yritetään joukkueena antaa Sillin ja Lelun uralle kultainen lopetus, se on kovin motivaattori tänä vuonna meidän koko joukkueella.



Teidän riveissä riittää äänekkäitä ja ns. tilaa vaativia persoonia. Miten kuvailisit omaa rooliasi joukkueessa ja mitkä sun vahvuudet siellä on?

- Annan niiden pitää showta, jotka siitä tykkäävät. Itse tykkään pysyä vähän sivummalla ja katsoa jätkien tekemisiä. Tykkään enemmän keskustella pelaajien kanssa pienemmässä porukassa. Oma vahvuus tälläkaudella Savossa on ollut varmasti monipuolisuus, pystyy pelaamaan kahta eri paikkaa.

Niin, olet pelannut kahta pelipaikkaa tällä kaudella ihan pudotuspeleissäkin. Miten näet pelaamisen erilailaisuuden oletko sitten hakkurina tai yleispelaajana ja kummalle paikalle itse itsesi mielummin laittaisit?

- Omasta mielestä on vain hyvä asia että pystyy pelaamaan kahta eripaikkaa hyvin, uskon että tulevaisuudessa tulen pelaamaan kummallakin pelipaikalla niin hyvä pitää niitä mukana. Yleispelaajana keskittyy paljon muihinkin asioihin kuin lyömiseen, hakkurina tulee yleensä aika paljon keskityttyä pallon lyömiseen ja syöttämiseen. Laittaisin itseni siihen paikalle kumpi auttaa enemmän joukkuetta.

Missä sinun tähtäimesi on lentopallossa vuoden ja missä viiden vuoden sisällä?

Vuoden päästä on vielä vaikea sanoa, siihen vaikuttaa jo sekin, että missä pelaan ensi kaudella. Mutta vuoden päästä toivon että on hyvä kausi alla ja että olen kehittynyt lentopallossa. Viiden vuoden sisällä tähtäimessäni on, että olen pelannut jo monta vuotta ulkomailla ja olen maajoukkueen vakiopelaaja.



Kuka on VaLePasta tutuin pelaaja ja kerrohan hänestä jotain herkullista?

- Varmaan se on Severi Savonsalmi, sen kanssa on kuitenkin tullut pelattua ensiksi samoissa junnuporukoissa monta vuotta ja viime vuonna samassa liigajoukkueessa. Ei kehtaa suolata kaveria, kannattaa kysyä häneltä itseltään, sieltä tulee vähän liikaakin tarinaa…

Finaalivastustaja VaLePan vahvimmat ominaisuudet?

Ehdottomasti Mikko Esko ja yleispelaajien yhteys. Finaalisarjan isoin juttu on se saadaanko sitä akselia kuriin, jos saadaan voi käydä hyvin, jos ei saada ei välttämättä käy ihan niin hyvin. Heillä on myös muutamia hyviä syöttäjiä, joiden kanssa pitää olla varuillaan.

Toni Flink
Kuvat: Savo Volley, Tapio Hartikainen

  Takaisin