FINAALIT 2022: Siltala nosti Savo Volley takaisin taistoon - Savo Volley kavensi finaalivoitot

14.04.2022

Kaksi muutosta aloitusseitsikkoonsa tehnyt Savo Volley voitti torstaina pelatun kolmannen miesten finaalin puhtaasti 3-0 ja kavensi finaalisarjan otteluvoitot 1-2:een VaLePaa vastaan. Uransa viimeisiä pelejä pelaavat Antti Siltala ja Lelu Ojansivu olivat savolaisten "X-factoreita" kotiedun palauttamisessa keltapaidoille.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 0-3 (26-28, 20-25, 22-25)

Savo Volley otti kolmanteen finaalipeliin aloitukseen Antti Siltalan ja Lelu Ojasivun. Heidän tulonsa toi savolaisten peliin itseluottamusta, joita heidän onnistumisensa vielä ruokkivat. Vaikutus oli päinvastainen VaLePan joukkueessa, peli meni varovaiseksi. Katsomo oli lähes täynnä, 1183 katsojaa sai todistaa Savo Volleyn selkeää voittoa ja finaalisarja on nyt VaLePalle 2-1. Seuraavat kaksi peliä pelataan Kuopiossa 17. ja 18.4. Mestaruuteen tarvitaan neljä otteluvoittoa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Rösler, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L
Savo Volley: Ivanov, Kovac, Jauhiainen, Raadik, Siltala, Ojansivu, Sho L

Essi Leppäkosken laulaman Maamme-laulun jälkeen peli pääsi käyntiin. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti loppumetreille, vaikka VaLePa teki 9 syöttövirhettä ja 3 suoraa hyökkäysvirhettä. Antti Siltalalla oli tässä erässä vaikeuksia vastaanotossa, mutta hän hoiti hyökkäyspaikat kunnialla. Loppuerä oli Matias Tihumäen ja Siltalan kaksinkamppailu, mutta Siltalan ässäsyöttö päätti erän.

Toisessa erässä vastaanotossa osat vaihtuivat. Savo Volley nosti pallot hyvin Fedor Ivanoville ja hän jakoi tasaisesti vastuuta. Sen seurauksena Savo Volleyn tehokkain oli keskipelaaja Jakub Kovac 5/+4. VaLePasta edelleen Tihumäki, ässä ja 4 hyökkäyspistettä.

Sebastian Röslerillä oli vaikeuksia päättää hyökkäyksiä eikä aloitussyöttökään oikein toiminut. Toisen erän puolivälissä Mikko Karjarinta tuli peliin ja toi uhkan keskihyökkäyksiin. Se ei riittänyt Ivanov pääsi hyvistä vastaanotoista rakentamaan monipuolisia hyökkäyspaikkoja. Erän tehokkain Miki Jauhiainen, 2 hyökkäyspistettä ja torjuntaa.

Savo Volleyn Ivanov jakoi hyvät hyökkäyspaikat. Siltala hoiti oman tonttinsa mallikkaasti. Lelu Ojansivu sai vain 10 passia, mutta hoiti ne erinomaisesti. VaLePan keskitorjujat saivat enemmän passeja, mutta Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac olivat tehokkaampia ja vahvoja torjuntapelissä.

Pukkipaitojen pelissä oli lievää hermostuneisuutta ja monta helppoa palloa putoili omalle kenttäpuoliskolle. Erityisesti Siltalan veivaukset tuottivat kenttäpuolustukselle vaikeuksia. VaLePan selkeästi tehokkain oli Matias Tihumäki ja hän hoiti hienosti monta hankalaa hyökkäyspaikkaa ja otti 2 torjuntaakin. Mikko Karjarinta toi piristystä keskihyökkäykseen.

Toimitsijapöydän tytöt ja VaLePan pitkäaikaiset talkoolaiset Jaana Viitanen ja Satu Savola muistivat pelin jälkeen Antti Siltalaa ja Lelu Ojansivua, jotka päättävät peliuransa tämän kauden jälkeen. Alan miehet palkitsi Niko Ostrovskin johdolla positiivisimpana pelaajana Savo Volleyn Fedor Ivanovin.

Otteluisäntä Sastamalan elinkeinopalveluiden elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru palkitsi parhaat pelaajat.
Matias Tihumäki VaLePa
Antti Siltala Savo Volley

Antti Siltala:

- Ihan hyvä lataus tänään ja pelattiin loppuun asti kaikki erät. Eilen jäi vajaaksi, mutta tänään pelattiin hyvin ja meidän vuoro oli tänään.

Matias Tihumäki:

- Tänään oltiin pelkääjän paikalla ja ei lähdetty vetämään peliä missään kohtaa omin ohjaksin. Täytyy keksiä Kuopiossa ensimmäiseen erään jotakin, jotta saadaan peli heti käyntiin.

Timo Tolvanen:

- Laitoin yöllä Lelulle viestiä, että miten se aamulla lähtis? Ja kaveri kun ilmesty aamulla aamupalalle niin ajattelin, että ei kun kentälle vain. Jokainen paransi tekemistään ja meidän keskarit pelasivat omalla tasollaan. Kiitos joukkueelle, tivoli siirtyy Savonmaalle.

Janne Kangaskokko:

- Tiukkaa oli. ensimmäinen erä sytyttiin vähän liian myöhään. Savo paransi omaa peliään ja me vastaavasti sukellettiin. Vaihtopenkiltä Karjarinta tuli kentälle. Pilli kun soi niin aloitettiin valmistautuminen seuraavaan peliin.

VaLePa - Savo Volley 0-3
26-28, 20-25, 22-25
Koti:Tihumäki 17/+10, Mäkinen 12/-1, Hänninen 10/+4
Vieras:Siltala 13/+7, Raadik 13/+4, Kovac 11/+6

Otteluvoitot 2-1 VaLePalle, mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa