Seuraa meitä somessa:

FINAALIT 2022: Tekikö legendan päähänpisto Sanna Häkkisen lentisuralle ison palveluksen?

09.04.2022

Naisten tiistaina Kuusamossa käynnistyvän finaalisarjan kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Pölkyn libero Sanna Häkkinen pääsee nyt 15,5 vuotta sitten käynnistyneellä liigaurallaan ensimmäisen kerran fiilistelemään finaalien tunnelmaa. Cupmestaruuksia on taskussa kaksi, joista jälkimmäinen tuoreena tammikuulta.

Debytoit liigassa 15 ja puoli vuotta sitten syyskuisena iltana Pieksämäki Volleyn paidassa LiigaEuraa vastaan. Tiistaina sitten debytoit liigafinaaleissa Kuusamossa LP Kangasalaa vastaan. Matka on ollut todellakin komea ja monimuotoinen. Mitkä ovat olleet sen tärkeimmät käännekohdat tähän saavutukseen mennessä?

- Muutto yksin Pieksämäelle ja liigaympyröihin mukaan pääseminen kehityspelaajana oli 16-vuotiaalle kova juttu ja antoi suuren kipinän tulevalle uralle. Neljännellä liigakaudellani Pihtiputaalla itseluottamus alkoi kasvaa, kun pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan aloittavana liberona. 6. ja 7. liigakauden jälkeen ei joukkuetta löytynyt, joten päätin keskittyä opiskeluun ja hakea vauhtia ykkössarjasta. Onnistuneiden Mesto-kausien jälkeen sain uuden mahdollisuuden Orposta ja käytin sen paremmin hyväkseni. Unelma mestaruudesta sai lopulta pakkaamaan laukut ja suuntaamaan Kuusamoon.

Olet ollut juhlimassa Suomen Cupin mestaruutta kaksi kertaa, joten ns. mestaruusmakuun olet jo päässyt. Miltä se mestaruus oikein ”maistuu”?

- Hedelmäinen ja viipyilevä! Tehty työ ja saavutettu tulos säilyvät pitkään muistoissa!

Pölkky on kuudes liigaseura jonka riveissä olet urallasi pelannut. Kerrataanhan mikä on ollut parasta kussakin edellisessä seurassasi: Pieksämäki Volleyssa, Pislaplokissa, OrPossa, HPK:ssa ja Mestossa?

No niin, ei niin kovin helppoja kysymyksiä! Taidan vastata, mikä hyvä muisto tulee ensimmäisenä mieleen:
-Pieksämäki Volley: Urskin legendaariden tunnelma
-PislaPloki: Kotiyleisö ja hyvä Rytmi
-OrPo: Umpimähkän tiimi
-HPK: Tuija ja Olli, huoltotiimin aatelia
-Mesto: Haapasen Askon vitsit

Kaksoissiskosi Sini pelasi oman uransa laitapelaajana, mutta sinä olet ollut tehnyt liigaurasi liberona. Mikä on tarina peliroolisi takana?

- Aloitin liigaurani yleispelaajana, mutta rooli vaihtui jo alkuvuosina liberoksi johtuen varmaan pituuteni ja ponnistusvoimani tuottamasta yhtälöstä. Syynä saattoi olla myös joku Kososen Rennen päähänpisto, tai sitten hän näki että vahvin osa-alueeni lentiskentillä on puolustaminen.

Pirkanmaa vaihtui vuosikymmenen jälkeen täksi kaudeksi Koilismaahan. Mikä on parasta Kuusamossa ja sen seutukunnassa juuri sinun näkökulmasta vajaan vuoden kokemuksella?

- Ehdottomasti Kuusamon vertaansa vailla oleva luonto, kiireettömyys ja iloiset ihmiset! Ja porot!

Mitä suomalaisesta kulttuurista olet saanut opetettua parhaiten ulkolaisille joukkuetovereillesi?

- Ollaan käyty palautumispäivinä avantouinnilla ja saunomassa porukalla.

Ja takaisin kentälle, LP Kangasala vastustajana, millainen porukka ja onko vastustajissa ketään entistä joukkuekaveriasi?

- Hankala vastustaja. Sen lisäksi että he pelaavat kovatasoista lentopalloa, he ovat erittäin yhtenäinen joukkue. Se tarkoittaa kentällä sitä, että he eivät luovuta herkästi eikä joukkoa saa helpolla rakoilemaan. Olen pelannut yhden pronssisen kauden Hämeenlinnassa Katjan kanssa!

Ja loppuun vielä kiitokset omille junnuvalmentajille…kenelle kuuluu suurimmat kiitokset Sanna Häkkisen olemisesta nyt pelaamassa SM-kullasta?

- Kun oltiin 8-vuotiaita, äiti kysyi siskoltani ja minulta, että halutaanko me pelata lentopalloa? Siitä päivästä aina lukio-ikäiseksi asti suurimmat valmennuskiitokset kuuluu siis äidillemme, Saarijärven Pullistuksen juniorivalmentajalle, Katja Honkoselle.

Toni Flink
Kuvat: Jouni Ronkainen, Pölkky Kuusamo

  Takaisin