Seuraa meitä somessa:

FLASHBACK 2: Hurrikaani ja LP Kangasala parhaat kotijoukkueet - VaLePa ja Pölkky viihtyivät vieraissa

23.03.2020

Hurrikaani-Loimaa ja LP Kangasala olivat päättyneen Mestaruusliigan kauden parhaat kotijoukkueet, kun taas vieraista parhaat pistesaaliit keräsivät VaLePa Sastamala Tampere sekä Pölkky Kuusamo.

Miesten puolellahan runkosarjasta jäi pelaamatta neljä ottelua, kun taas naisten runkosarja saatiin pelattua päätökseen. Naisilla koti- ja vierasotteluissa on yhden heittoa, koska sarja pelattiin kolminkertaisena.

Hurrikaani-Loimaa otti parhaan miesten kotijoukkueen tottelin 16-2 -tilillään kerättyään 47 sarjapistettä eli 2,61 pistettä ottelua kohden. Loimaalaiset pystyivät voittamaan kauden 11 ensimmäistä kotipeliään perättäin ennen tappiota ValePalle. Myös toinen kotitappio tuli VaLePalle runkosarjan loppuun.

Toiseksi paras kotijoukkue oli Savo Volley 14-3, jolla jäi yksi kotiottelu pelaamatta. Pistekeskiarvo savolaisilla oli 2,53. VaLePa 14-4 oli kotijoukkueiden kolmonen 2,33 pisteellä.

Heikoin miesten kotijoukkue oli vain kertaalleen voittanut Team Lakkapää 1-16, jonka seitsemän sarjapistettä tiesivät 0,41 pinnaa ottelua kohden. Karelian Hurmos 8-9 oli toiseksi heikoin, 1,29 pinnalla. Positiiviselle rekordille kotonaan pääsi puolet joukkueista.

VaLePa ja Hurrikaani saivat molemmat vieraskentällä 14-4 saldon, mutta VaLePa keräsi kaksi sarjapistettä enemmän. Kaksikon pistekeskiarvot olivat 2,33 ja 2,22. Savo Volley ja Akaa-Volley päätyivät molemmat 13-5 saaliiseen 2,22 ja 2,06 pistekeskiarvoilla.

Team Lakkapää ei saanut ainoatakaan voittoa vieraissa ja pisteitäkin tuli vain yksi Hurmokselta, näin 0-18 tilillä pistekeskiarvo oli 0,06. Etta 2-14 jäi toiseksi heikoimmaksi vierasjoukkueeksi viidellä pisteellä (0,31). Neljä joukkuetta sai positiivisen vierassaldon ja kaikki nämä todella selvän sellaisen.

Akaa-Volley keräsi vieraista jopa pisteen enemmän kuin kotoaan (pelasi yhden vieraspelin enemmän) ja VaLePa yhtä monta pistettä kotoa kuin vieraista. Suurin ero oli Ettalla, joka sai kasaan kotonaan 21 pistettä vieraskenttiä enemmän (pelasi kaksi kotipeliä enemmän kuin vieraspelejä).

Naisissa kolme joukkuetta hävisi vain yhden pelin kotonaan: LP Kangasala, Pölkky Kuusamo ja LiigaPloki. Nämä joukkueen keräsivät 2,87, 2,71 ja 2,5 pistettä ottelua kohden. LP Kangasalan pistekeskiarvo oli kotonaan 2,87.

Heikoin kotijoukkue oli Puijo Wolley, joka keräsi kahden voittonsa johdolla kuusi pistettä, 0,43 ottelua kohden. JymyVolley oli kotonaan toiseksi heikoin, 1,2 pisteellä ottelua kohden. Kaikki muut kahdeksan joukkuetta saivat positiivisen rekordin kotonaan.

Vieraskentällä naisissa kolme joukkuetta voitti enemmän kuin hävisi: Pölkky Kuusamo 10-4, LP Kangasala 8-5 ja LiigaPloki 8-6. LiigaPlokin edelle pisteissä kiilasi kuitenkin kolmoseksi LP Viesti. Kärkikolmikon pistekeskiarvot olivat 2,14, 1,85 ja 1,43.

Vieraissa Puijo Wolley oli yhdellä pisteellä (0,07) heikoin vierasjoukkue ja yhden kerran voittanut WoVo Rovaniemi (0,36) toiseksi heikoin.

Naisten puolella koti- ja vieraspistesaaliiden ero oli selkeästi isompi kuin miehissä. LP-Vampula jäi vieraissa peräti 20 pistettä kotisaaliistaan ja LP Kangasalakin 19 pistettä.

FLASHBACK -juttusarjassa palataan erilaisista näkökulmista päättyneeseen kauteen ja Mestaruusliigan historiaan. Juttuideoita voi laittaa tulemaan toni.flink(at)gmail.com

  Takaisin