Ford Store Levoranta Sastamalalle jäi luu käteen Minskissä

06.11.2019

Lentopallon miesten Mestarien liigan lohkovaiheen paikan hakeminen ei alkanut hallitsevalta Suomen mestarilta, Ford Store Levoranta Sastamala -nimellä Eurokentillä pelaavalta VaLePalta, lainkaan toivotusti. Kotijoukkue Shakhtior Sologorsk otti avauskierroksen ensimmäisestä osaottelusta voiton suoraan kolmessa erässä 3-0 (29-27, 25-22, 25-13).

Toinen osaottelu pelataan Sastamalassa 14.11. ja toiselle kierrokselle päästäkseen FSLS:n on voitettava valkovenäläisjoukkue 3-0 tai 3-1 ja sen perään hoidettava myös ns. kultainen erä.

Avauserä kääntyi FSLS:n hallinnasta aivan loppuvaiheessa isännille. Vierailla oli jo kaksi perättäistä eräpalloa (22-24), mutta niistä ei Oivasen hyvistä hyökkäyspaikoista huolimatta saatu erää katkaistua. Lopulta Shakhtior kuittasi erän neljännellä eräpallollaan 29-27, kun edelliset kolme libero Aleksi Mutka oli vielä vastaanottanut upeasti pelattavaksi ja voitettavaksi. Parhaillaan suomalaisjoukkue johti erää viidellä pisteellä (20-15).

Toisessa erässä kotijoukkue oli pienen ”askeleen” edellä lähes koko ajan kuitaten erän 25-22.

Kolmas erä oli puolestaan FSLS:lta todella heikkoa ja isännät veivät sen rennosti pelaten peräti 25-13.

Kotijoukkue vei torjunnat ottelussa nimiinsä 12-4 ja hyökkäystehotkin olivat selkeästi lopulta suomalaisjoukkuetta paremmat 52%-43%. Mikko Oivanen teki 14/+10, David Pettersson 12/+9 ja Erik Sundberg 10/0. Shakhtiorin tehokkaimmat olivat viidesti torjunut ja 9/10 palloa tappanut keskipelaaja Maksim Shkredau 15/+13 ja hakkuri Andrei Radziuk 13/+11.

Hakkuri Mikko Oivanen:

- Muuten ihan hyvin mukana, mutta jatkopalloja ja isoja palloja ei saatu kuolemaan. Torjunta-puolustuspelissä pystytään kyllä parantamaan. Tässä vastustaja vei pisteet. Kotona syöttö-vastaanotto toimii varmasti paremmin.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko:

- Aloitettiin peli hyvin ja tehtiin asioita, joita oltiin sovittu. Syöttö toimi läpi ottelun hyvin. Päästiin torjunta puolustustilanteisiin hyvin kiinni, mutta jatkopallojen tappamisessa on vielä tehtävää. Vastustaja jatkopalloissa parempi. Kovan tason pitäminen riittävän pitkään tarvitaan jatkossa. Omaa hyökkäämistä pitää parantaa ja puolustus- jatkopallopelaamista kehitetään.

Tämän otteluparin voittaja kohtaa 2. kierroksella voittajan otteluparista C.S. Municipal Arcada Galati (Romania) - Vojvodina NS Seme Novi Sad (Serbia). Romanialaisjoukkue voitti kotonaan avausosa keskiviikkona 3-0 (25-23, 25-17, 25-21). Otteluparin häviäjä puolestaan siirtyy pelaamaan CEV cupia kohdaten siellä Saksan liigassa pelaavan itävaltalaisjoukkueen Hypo Tirol AlpenVolleys Hachingin, jonka paidassa esiintyy mm. maajoukkuemiehemme Tommi Siirilä.

Yle Areena näyttää 14.11. pelattavan toisen osaottelun suorana lähetyksenä.