Greisen johdatti Puijo Wolleyn avausvoittoon

30.03.2019

Naisten Mestaruusliigan karsinta käynnistyi lauantaina Joensuun urheilutalolla 384 katsojan edessä Karelian Hurmoksen ja kuopiolaisen Puijo Wolley kohtaamisella. Erittäin tasokas 1-sarjajoukkueiden ottelu päättyi erälukemin 2-3 (17-25, 19-25, 25-20, 25-18, 10-15)

PuWo oli kahdessa ensimmäisessä erässä valovuosia edellä melko hermostuneesti kentällä esiintynyttä kotijoukkuetta. Pitkän erätauon jälkeen tahti muuttui. Hurmos löysi rohkeutensa. Kotijoukkue jatkoi neljännessä erässä hurmostaan ja näin ratkaisu venyi viidenteen erään. Siinä savolaiset olivat koko ajan hienoisesti niskan päällä ja erä vieraille pistein 15-10.

-Kaksi erää pelasimme kuten olimme sopineet. Kolmannen erän alussa teimme virheitä ja kotijoukkue pääsi fiilikseen, yleisöä kehunut ja kiitellyt PuWo-luotsi Elina Salomäki kertasi.

-Hirveästi jäi hampaankoloon, Salomäki jatkoi.

Hurmoksen joukkueesta valmennusvastuun runkosarjan lopussa ottanut Marko Räsänen myönsi, että Puijon kokemus kovista karsintapeleistä näkyi alussa.

-Hävisimme alussa syöttöviivan takana. Viidennessä teimme viisi omaa virhettä ja kaveri vain yhden, se on paljon näin pienten marginaalien pelissä, Räsänen harmitteli.

Tasaisen kotijoukkueen parhaana palkittiin Nea Hämäläinen (16). Loukkaantumisista kärsinyt yleispelaaja pelasi kauden parhaan pelinsä.

-Se tietysti lämmittää, mutta kun hävitään, niin ei siihen voi olla koskaan tyytyväinen. Kahden erän jälkeen kasasimme joukot hienosti, Hämäläinen kertoi.

Koko kentän vieraiden ylivoimainen ykkönen oli Reann Greisen (26/+17).

-Etenkin kolmannen ja neljännen erän olisimme voineet pelata paremminkin, mutta taistelimme voiton, erittäin kovaa kättään väläytellyt jenkkipelaaja summasi.

Kotijoukkueesta yli kymmenen pisteen pääsivät myös Hanna Härkänen (17) ja Elli-Noora Hiltunen (22). Vieraista toiseksi tehokkain oli ex-joensuulainen Elina Heiskanen (14).

Karsinta jatkuu sunnuntaina Joensuussa Hurmoksen ja rovaniemeläisen Woman Volleyn kohtaamisella. Seuraavana sunnuntaina WoVo emännöi Puijoa, mutta Hurmosta vastaan rovaniemeläisten kotiottelun päivämäärä on vielä auki.

Kolmen joukkueen karsinta päättyy Kuopiossa pelattavaan turnaukseen 13.-14.4. Kahdella parhaalla joukkueella on oikeus anoa paikkaa Mestaruusliigaan kaudelle 2019-2020.

Karelian Hurmos - Puijo Wolley 2-3
17-25, 19-25, 25-20, 25-18, 10-15
Hurmos: Hiltunen 22/+8, Hämäläinen 18/+12, Härkänen 17/+15
Puijo: Greisen 26/+17, Heiskanen 14/+6, Puruskainen 10/+6