Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinna ja LP Kangasala pistejakoon - OrPolle tärkeät pisteet Nurmosta

28.02.2024

Hämeenlinnan Lentopallo ja LP Kangasala päätyivät pistejakoon monivaiheisen illan päätteeksi vieraiden vietyä niitä yhden kotijoukkuetta enemmän. Nurmossa OrPo haki pudotuspelipaikan varmistamisen suhteen tärkeät kolme pistettä JymyVolleylta nousten jopa kuudennelle tilalle sarjataulukossa.

OrPo haki Nurmohallilta tärkeät pisteet

Tiukasti paikasta playoff-peleissä taisteleva Oriveden Ponnistus haki keskiviikon ottelussa tärkeät kolme pistettä Nurmohallilta voittaessaan kotijoukkueen eri 1-3 (25-23, 19-25, 22-25, 19-25). Emännät eivät antaneet voittoa helpolla, ja vieraat saivat tehdä täyden työn hyvään kevätkuntoon päässeen kotijoukkueen kanssa.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti, mutta emäntien kuitenkin johtaessa pisteellä tai parilla koko ajan. Annika Koivuniemi löi rohkeasti torjunnan yläkäsien kautta palloa kenttään, Jada Burse aloitti pistetehtailun ja myös Deja Robinson sai onnistumisia. Vaikka hyökkäys toimi, ei syöttö kuitenkaan kulkenut, ja emännät tekivät ensimmäiseen erään peräti kahdeksan syöttövirhettä.

Toista erää vieraat johtivat koko ajan. Jukka Tuovinen haki uutta iskua peliin vaihtamalla passarina aloittaneen Julia Junilan tilalle Veda Mansikkaviidan, mutta vaihto ei tuonut riittävästi tehoja, jotta erä olisi voitettu. OrPo löysi torjunnan, ja teki viisi torjuntapistettä, toisaalta myös syöttövirheitä tuli saman verran. Kotijoukkueen hyökkäystehot laskivat ensimmäisestä erästä.

Kolmatta erää emännät johtivat jo luvuin 9-3. OrPon parhaasta pistesaldosta vastannut Milka Stijepic löysi hyvän vireen, eikä säälinyt kättään iskiessään palloa emäntien kenttää. Myös peipit torjunnan taakse löysivät paikkansa hyvin. Vieraat johtivat jo 16-23, mutta emännät saivat Emilia Tyynismaan ”hybridisyötöillä” kurottua eroa kiinni. Loppuun saakka eivät kotijoukkueen tehot kuitenkaan riittäneet.

Neljättä erää emännät veivät aina puoleen väliin saakka, mutta sen jälkeen tuli OrPo laidoilta kovaa. Vieraat vaihtoivat kentälle Nea Suboticin, joka lunasti paikkansa tehokkaasti. Milla Haapaniemi lisäsi emäntien tuskaa syöttämällä putkeen kolme ässää.

Jada Burse rikkoi ottelussa 400 tehdyn pisteen rajan tällä kaudella.

Emilia Tyynismaa, JymyVolley:

- Pelissä tuli aika paljon omia hyökkäysvirheitä, mitä meillä ei itellä normaalisti ole. Myös syöttövirheitä tehtiin muutamia. Tänään ei saatu aikaan fiilistä kentälle, se vain katosi johonkin. Oma peli oli ihan jees. Toki siellä oli muutama typerä virhe, ja syötössäkin oli alkuun hakemista, mutta se parani loppua kohti.

Jukka Tuovinen, JymyVolley:

- Ottelu ratkesi tänään OrPon sitkeyteen. Meidän oma syöttö toimi suunnitellusti, jos jätetään pelin alku pois. Päästiin aika vaatimattomille tehoille, mutta OrPon hyökkäyspeli oli kontrolloitua. He hakivat maltilla paikkoja, mistä lyödään kovaa ja mistä tehdään puolitehoista hyökkäystä, ja meille tuli hyökkäyspelin kanssa pikkasen kiire. Meille epätyypillisesti otettiin neljätoista suoraa hyökkäysvirhettä, ja kolmetoista torjuntalyöntiä. Meillä oli kuitenkin hyvä kolmannen erän alku ja neljättä hallittiin, mutta aika nopeasti johtoasemat ajettiin kiinni. Se oli tietysti paljolti vastustajan hyvyyttä, ja nyt katsotaan, mitä me voimme tehdä jatkossa toisin

Jenna Ylivainio, OrPo:

- Ehkä me pysyttiin erien lopuissa olemaan tänään tiukempina. Ensimmäinen erä ei ollut parasta peliä meiltä, siinä tehtiin liikaa omia virheitä. Jymykin teki virheitä, mutta me emme saaneet otettua niistä hyötyä. Lopuissa saatiin pidettyä oma peli kasassa. Toki Jymylle tuli pitkiä syöttöputkia, jotka olisi pitänyt katkaista aiemmin, mutta kokonaisuudessaan voi olla tyytyväinen. Oma peli oli ehkä kokonaisuudessa ihan ok. Laiturit tappoivat palloa hyvin, ja Milkaakin (Stipejic) käytettiin hyvin takakentältä.

Fabio Menta, OrPo:

- Erittäin tärkeät pisteet meille tänään. Kohdistimme hyökkäystä (Annika) Koivuniemeen, jotta saisimme väsytettyä hänet, ja kun tiesimme, että peli kulkee pitkälti (Jada) Bursen kautta, yritimme eristää hänet. Se toimikin hetkittäin hyvin. Me valmistauduimme otteluun hyvin. Passasimme hyvin, ja saimme eristettyä Bursen. Ensimmäisessä erässä teimme muutamia virheitä, sitten puolustus parani ja pelasimme maltillisesti, kuten olemme opetelleet.


JymyVolley - OrPo 1-3
25–23, 19–25, 22–25, 19–25
Koti:Burse 26/+13, Robinson 11/+4, Koivuniemi 8/-3
Vieras:Stijepic 23/+17, Aronen 12/+3, Ylivainio 8/+6

MVP:t
Jada Bursem JymyVolley
Jenna Ylivainio OrPo

PROlibero
Emmi Riikilä, JymyVolley

Katsojia 382

Ottelukuvat

Ottelutilasto

otteluraportti tulossa...

LP Kangasalan 19-vuotias Neea-Maria Joki löi uransa 1000. liigapisteen kolmannessa erässä. Iltaan kuului myös Joen 100. liigatorjunta.

Lehdistötilaisuus


Hämeenlinna - LP Kangasala 2-3
17–25, 26–24, 25–18, 17–25, 9–15
Koti:Kilpinen 23/+10, Kovanen 15/+2, Muukkonen 13/+11
Vieras:Ahtola 23/+16, Joki 20/+0, Rekola 16/+10

MVP:t

Elisa Muukkonen, Hämeenlinna
Heini Ahtola, LP Kangasala

PROlibero
Laura Penttilä, LP Kangasala

Katsojia 528

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin