Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinna tasoitti otteuvoitot - LP Viesti otti johdon

25.03.2019

Naisten Mestaruusliigan välierissä maanantaina Hämeenlinnan Lentopallokerho venytti voitollaan finaalipaikkataiston viidenteen, torstaina Elenia Areenassa pelattavaan ratkaisevaan otteluun Pölkky Kuusamoa vastaan. LP Viesti puolestaan otti voitollaan 2-1 -johdon toisessa sarjassa OrPoa vastaan.

Hämeenlinna tasoitti voitot - ratkaisu torstaina

Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinnan Lentiskerho pelasivat jälleen maanantaina melko tasaisia taistelueriä, joista vierasjoukkue otti 3-1 - voiton kotijoukkuetta tasaisemmalla suorituksella. Välieräsarjan ratkaisu siirtyi torstaille Hämeenlinnaan. Illan ottelussa pelattiin muutamia maukkaita palloralleja.

Ottelutilastot olivat varsin tasaiset: hyökkäysprosentit 35-34 kotijoukkueelle, torjunnat 11-7 ja ässäsyötöt 7-10. Suvi Kokkonen nousi Lentiskerhon ykköstykiksi 20/+9 saaliillaan.

Mia Swanegan, Pölkky:

- Tasaista kamppailua ja hyvä peli molemmilta joukkueilta. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen ja positiivisella asenteella jatketaan. Jännittävä peli on tulossa ja lähdemme laittamaan kaiken peliin.

Suvi Kokkonen, Hämeenlinna:

- Lähdimme täysillä peliin ja hyvä peli meiltä. Olen tyytyväinen omaan pelaamiseen vaikka olen ollutkin kipeänä viimeiset päivät. Toivottavasti olemme kaikki pelikuntoisia seuraavassa pelissä ja lähdemme totta kait täysillä pelaamaan.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:

- Onnittelut vastustajalle voitosta. Molemmilla oli notkahduksia, mutta Hämeenlinnalla kumminkin meitä tasaisempaa pelaamista. Sarjan ratkaisu siirtyi viidenteen peliin ja lähdemme taas sarjan suhteen uudelle alueelle.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Hämeenlinna:

- Sanoin ennen peliä, että lähdetään katsomaan kuinka käy. Jos vastustaja on parempi niin sitten on, mutta saimme voiton tänään. Muutamilla pelaajilla on ollut ongelmia terveyden sekä energian suhteen ja olen tyytyväinen, että pystyimme silti pelaamaan tällä tasolla.

Parhaat pelaajat:
Swanegan Pölkky, Kokkonen Hämeenlinna

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3
22-25, 25-22, 20-25, 21-25
Pölkky: Swanegan 18/+10, Kjelstrup 16/+8, Lambert 13/+3
Lentiskerho: Kokkonen 20/+9, Orle 14/+4, Green 12/+3

Ottelutilasto

LP Viesti ei ottanut OrPoa kyytiin

LP Viesti vei kolmannen välierän OrPoa vastaan luvuin 3-0 (25-13, 25-20, 25-22) ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon. Finaalipaikka on siis katkolla Viestille keskiviikon ottelussa Orivedellä.

Avauserä oli täyttä LP Viestin hallintaa. Anna Czakanin syöttövuorolla kotijoukkue pääsi karkumatkalle ja OrPo avitti eroa tekemällä kahdeksan hyökkäysvirhettä avauserään. LP Viesti vei erän selkeästi 25-13.

Myös toista erää edettiin kotijoukkueen tahtiin. OrPo pääsi erässä muutaman kerran iholle parin pisteen päähän Viestin virheiden avittamana, mutta kotijoukkue vastasi omalla pisteputkellaan. Viesti antoi omilla virheillään vastustajalle peräti 14 pistettä, mutta vei silti erän luvuin 25-20.

Kolmanteen erään OrPo tuli kentälle uudella ilmeellä ja johti pitkään erää muutamalla pisteellä. Viesti kuroi johtoa kiinni ja lähti karkumatkalle Lena Lymareva-Flinkin ja Kertu Laakin johdolla. OrPo oli erän lopussa vielä muutaman pisteen päässä, mutta kiri tyssäsi joukkueen kahteen perättäiseen syöttövirheeseen.

Netta Rekola, OrPo:

- Peliin lähdettäessä oli hyvä fiilis ja tankki täynnä energiaa, mutta jotenkin ensimmäisessä erässä peli ei lähtenyt niin kuin ajattelimme. Toinenkaan erä ei sujunut, jostain syystä hyydyimme. Emme saaneet vastaanottoa kuntoon emmekä päässeet sen kautta rakentamaan peliä, jotta olisimme voineet rikkoa vastustajan torjuntaa. Tauolla puhuimme, että lähdemme peliin uudella ilmeellä ja niin teimme. Se ei ihan riittänyt, mutta kotipelissä on jälleen näytettävää.

Kertu Laak, LP Viesti:

- Teimme pelissä liikaa virheitä ja sitä kautta annoimme vastustajalle mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Meillä oli onnea, että voitimme tällaisella peliesityksellä. Oma syötti puri tänään, joskus se toimii ja joskus ei. Meidän täytyy tehdä vielä töitä, jotta pystymme pitämään hyvön tasomme läpi ottelun. Parhaan tasomme löytäminen ja sen pitäminen koko pelin on tavoite seuraavaan otteluun.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut LP Viestille hyvästä esityksestä. Kun pelaat LP Viestin tasoista joukkuetta vastaan ja et pysty murtamaan heidän vastaanottoaan, et pysty voittamaan. Viestin hyvä vastaanotto näkyy myös heidän hyökkäysprosentissa. LP Viestillä on hyvä puolustus ja tässä näkyi suuri ero tänään. Emme pystyneet painostamaan heitä tarpeeksi syötöllämme ja hyökkäyksellä. Unohdamme tämän ottelun ja keskitymme keskiviikon otteluun. Pudotuspeleissä pitää pystyä pelaaman paremmin kuin kaudella ja mikäli pystymme pelaamaan omilla rajoillamme keskiviikkona, voimme voittaa erän tai kaksi ja jopa koko ottelun niin kuin viime torstaina.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Aloitimme hyvin ja ensimmäinen erä oli meiltä loistava. Sen jälkeen teimme paljon virheitä. Toisesa erässä annoimme vastustajalle 14 pistettä virheillä ja heidän piti tehdä itse vain kuusi. Myös viimeisessä erässä teimme kymmenen virhettä. Silti onnistuimme voittamaan tänään. Tänään tapoimme palloja, mutta usein myös oman joukkueemme tappioksi. Vastaanottoon olen tyytyväinen, Erityisesti Lena Lymareva-Flinkin vastaanotto 71% on loistava lukema yleispelaajalle.

LP Viesti - OrPo 3-0
25-13, 25-20, 25-22
LP Viesti: Laak 18/+12, Lymareva-Flink 13/+10, Czakan 9/+8
OrPo: Dockery 11/+3, Dugan 8/-1, Handley 6/+5

Ottelutilasto

Salon Seudun Sanomien pelijuttu

Kuvat:
Sinikka Makkonen, Markus Moiso / LP Viesti
Jouni Ronkainen / Pölkky

Tulevat välieräottelut
Ke 27.3. 18:30 OrPo - LP Viesti, Oriveden liikuntahalli
To 28.3. 18.30 Hämeenlinnan Lentopallokerho - Pölkky Kuusamo, Elenia Areena
Tarvittaessa:
Pe 29.3. 18:30 LP Viesti - OrPo, Salohalli

  Takaisin