Hämeenlinna vei naisten kärkipelin Salossa

23.02.2019

Naisten kärkiottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerho haki 3-1 -voiton LP Viestistä, Pölkky löi viisieräisessä OrPon ja LP Kangasala kolmieräisessä LP-Vampulan.

Pölkky ja OrPo pelasivat toistamiseen viisieräisen

Pölkky ja OrPo pelasivat toistamiseen viikko edellisestä pelistä rästiottelun merkeissä. Pölkky tuli hyvällä sykkeellä ottelun ensimmäiseen erään vieden sen selkeästi 25-12. Toinen erä meni lähes yhtä ylivoimaisesti vierailijalle 15-25. Kolmannessa ja neljännessä erässä ei saatu vielä paremmuudesta selvyyttä (25-21, 21-25) ja ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

Vierasjoukkue otti viidennen erän ensimmäisen aikalisän Trine Kjelstrupin ässäsyötön jälkeen tilanteessa 5-2. Apostolos Oikonomou kutsui joukkonsa uudelleen kentän reunan neuvonpitoon pari palloa myöhemmin Shannon Duganin jäädessä Pölkyn torjuntaan lukemissa 7-2. Hakkuri Kjelstrupin jäädessä vuorostaan torjuntaan ja Netta Rekolan ässäsyötön jälkeen Zvonko Nikolic otti aikalisän tulostaulun näyttäessä lukemat 7-5. Kahden pisteen ero pysyi vielä lukemiin 12-10, jonka jälkeen OrPo teki pahassa paikassa syöttövirheen ja loppu olikin Pölkyn Kjelstrupin näytöstä kahdella hyökkäyspisteellä. Erä päättyi 15-11 ja Pölkky kuittasi viime lauantain viisieräisen tappion. Jos joukkueet kohtaavat puolivälierässä odotettavissa on tosi tasainen taistelu pääsystä mitalipeleihin.

Adeja Lambert, Pölkky:

- Olen tyytyväinen lopputulokseen, voittaminen on aina mukavaa. Ottelussa oli playoffs-meininkiä. Samoin olen tyytyväinen puolustuspelaamiseemme (torjunnat 19-12).

Tiana Docker, OrPo:

- Hyvä lentopallo-ottelu molemmilta joukkueilta, kovaa taistelua. Yritimme tulla kovaa alusta sillä tiedämme vastustajan hyväksi joukkueeksi. Ottelussa oli tunnetta mukana, mutta lopputulokseen ei voi olla täysin tyytyväinen. Alamme valmistautumaan taas seuraavaan otteluun.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:

- Molemmilta hyvä peli. Meillä viides peli 16 päivään ja se syö paljon energiaa. Ottelussa oli sekä hyvää että parannettavaa.

Apostolos Oikonomou, päävalmentaja OrPo:

- Matkustaminen vaikuttaa pelaamiseen ja hävisimme tänään energiassa. Pelasimme silti hyvän ottelun, mutta tuomareiden joistakin ratkaisuista olin eri mieltä.

- Ei ole väliä mikä joukkue tulee vastaan pudotuspeleihin - Kuusamo, Kangasala vai Vampula. Tärkeintä on saada oma peli kuntoon.

Runkosarjan mestaruus ei ratkennut vielä - Hämeenlinna voiti LP Viestin

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti 1-3 (25–20, 18–25, 23–25, 22–25) vierasvoiton lauantain kärkiottelussa Salossa. Hämeenlinna nousi voitollaan kahden pisteen päähän LP Viestistä, jolla on kuitenkin edelleen vahva ote runkosarjan voitosta.

Hämeenlinnan on saatava viimeisessä ottelussaan kolmen pisteen voitto LP-Vampulaa vastaan ja tämänkin jälkeen LP Viestille riittää vain kaksi pistettä vieraskiertueeltaan, jossa se kohtaa Pölkky Kuusamon ja Woman Volleyn Rovaniemellä.

Avauserä alkoi odotetun tasaisena ja molemmat joukkueet kävivät vuorollaan johtoasemassa. LP Viesti pääsi kolmen pisteen johtoon erän puolivälissä, jonka Hämeenlinna kiri kiinni Maeva Orlén ässäsyötöillä. Loppuerässä Anna Czakan ja Lena Prokopenko olivat tehokkaina verkolla ja Viesti pääsi jälleen karkuun ja vei avauserän 25-21.

Toista erää edettiin Hämeenlinnan komennossa ja tilanteessa 5-10 LP Viesti haki uutta virtaa vaihdosta ottamalla Saana Lindgrenin hakkurin paikalle ja Lotta Piesasen Lena Prokopenkon tilalle toiseksi yleispelaajaksi. Piesanen tulikin pirteästi kentälle tehden neljä hyökkäyspistettä. Hämeenlinna teki tuhojaan erityisesti syöttöruudussa ja vei erän selkeästi 18-25.

Kolmannen erän alussa Hämeenlinna jatkoi siitä mihin toisessa erässä jäi. Tehokkaan syöttö-ja hyökkäyspelin vieraat pääsivät jälleen viiden pisteen karkumatkalle. LP Viesti haki jälleen muutoksia kentälliseensä, ja tällä kertaa Kertu Laakin tilalle hakkuriksi vaihdettiin Lena Prokopenko. Kotijoukkue kiri piste pisteeltä johtoa kiinni ja Lotta Piesasen syöttövuorolla pääsi tasoihin. Hämeenlinna oli loppuerässä kovempi ja vei sen Orlén ja Kokkosen johdolla 23-25.

Neljättä erää LP Viesti johti 13-9, jonka jälkeen Hämeenlinna otti aikalisän. Tämän jälkeen tahti erässä muuttui - vieraat kirivät johtoa kiinni ja siirtyivät jälleen tehokkaan syöttönsä turvin viiden pisteen johtoon. Hämeenlinna piti johtonsa erän loppuun asti ja kuittasi näin 1-3 vierasvoiton Salosta.

Maeva Orlé, Hämeenlinna:

-Mielenkiintoinen peli ja hyvää taistelua molemmilta joukkueilta. Meidän piti tehdä töitä joka pisteen eteen ja olimme iloisia kun saimme täydet pisteet. Varmistimme runkosarjan toisen sijan jo viime pelissä ja nyt meidän täytyy tehdä töitä playoffeja varten. Salohalli on hyvä paikka pelata, iso halli ja yleisö joka pitää ääntä, tykkään pelata tällaisissa paikoissa. Olisi tietenkin mukava palata tänne finaaleissa.

Lena Lymareva-Flink, LP Viesti:

-Meidän osalta peli ei ollut kovin hyvä. Vastaanottomme ei toiminut ja meidän pitäisi parantaa myös torjunta-puolustuspeliämme, emme nouodattaneet sovittua taktiikkaa. Se on syy miksi hävisimme tänään.

LP Kangasala antanut erääkään LP-Vampulalle

LP Kangasala voitti runkosarja toiseksi viimeisessä kotiottelussaan LP-Vampulan suoraan erin 3-0. Mikään läpihuutojuttu peli ei kuitenkaan ollut vaan kaikki erät olivat tasaisia alusta loppuun.

Avauserässä Kangasala onnistui laajalla rintamalla ja hallitsi erää ihan loppumetreille asti kunnes pieni notkahdus avitti vieraat tasatilanteeseen 23-23. Kotijoukkue käytti kuitenkin heti ensimmäisen eräpallotilanteensa ja voitti erän 25-23.

Toinen erä mentiin tasatahtiin aina 16-17 tilanteeseen asti kunnes Kangasalan valmentaja Arttu Keräsen osoitti pelisilmänsä pätevyyden vaihtamalla syöttöruutuun muuten tänään vaihdossa olleen Jutta Riikosen jonka hyvä syöttöpeli johdattikin erän lopussa kotijoukkueen tarvittavalle karkumatkalle ja erä lopulta kotijoukkueelle 25-22.

Kolmas erä oli liki aikaisempien toisinto, tasainen alku joka loppupuolella kääntyi Kangasalan eduksi, varsinkin Kayla Haneline ja koko ajan parantava Nikki Taylor olivat ratkaisuhetkillä elementissään ja erä kotijoukkueelle 25-21.

Iina Andrikopoulou, Vampula:

– Yllättävän hyvä fiilis vaikka hävittiinkin. Meillä on loukkaantumishuolia ja siihen nähden hyvä esitys.

Darko Dobreskov, Vampula :

– Oli onni että saimme edes joukkueen kasaan tänään, meillä oli suurin piirtein yksi täysin terve pelaaja tänään kentällä, siihen nähden hyvä esitys.

Vilma Ruuska, Kangasala:

– Torjutiin hyvin, syötettiin vähän riskillä jonka takia tuli jonkin verran syöttövirheitä.

Arttu Keränen, Kangasala:

– 3-0 on aina 3-0. 13 Torjuntaa kolmeen erään on hyvä saldo, vähän saattoi joukkueella olla asennevaikeuksia kun huomattiin että vastustajan kuusikko oli hieman erilainen mitä odotettiin.