Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinnan haki voiton Kuusamosta

12.01.2019

Lauantaina naisten Mestaruusliigassa voittajiksi pelasivat Hämeenlinnan Lentopallokerho, Oriveden Ponnistus sekä LP Kangasala.

Hämeenlinna Pölkkyä vahvempi erien lopussa

Hämeenlinnan Lentopallokerho käytti tilaisuutensa erien lopussa ja väänsi 3-1 voiton Pölkky Kuusamosta. Hämeenlinna on liigakakkosena pisteen LP Viestin perässä kaksi peliä enemmän pelanneena.

Kotijoukkue oli useassa erässä pitkään kuskin paikalla, mutta antoi vastustajalle runsaasti tasoitusta omilla virheillä. Silti kentällä nähtiin kunnon taistelua ja hallitseva mestari oli ajoittain tukalasti pihdeissä.

Pölkyn vastuuvalmentajana toimi Ismo Paananen, mutta ottelupaikalle hieman muuta joukkuetta myöhemmin ehtinyt Tuomas Alatalo totesi Paanasen selvinneen hyvin tehtävässään, eikä se Alatalon mielestä vaikuttanut mitenkään ottelun lopputulokseen.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Hämeenlinna:

- Molemmat joukkueet ovat erittäin vahvoja ja mielestäni kuuluvat liigan top neljään.
- Kuusamo syötti hyvin vaikka tekivätkin paljon syöttövirheitä. He antoivat kovan paineen vastaanottajillemme emmekä päässeet keskeltä hyökkäämään kuten olisimme halunneet. Se helpotti myös Kuusamon torjuntaa ja puolustusta.
- Olen ylpeä joukkueesta ja että kuinka pelaajat jaksavat taistella. Eilen oli Rovaniemell vaikeita hetkia, samoin tänään, mutta jaksoimme nousta niistä ylös.

Ismo Paananen, valmentaja Pölkky:

- Tappio harmittaa. Johdimme kaikkia eriä kahdeksassa pisteessä ja kolmea viimeistä vielä 16 pisteessäkin. Hämeenlinna oli erien lopussa kovempi ja on siksi ollutkin mestaruusjoukkue.
- Torjunnat tasan 10/10, vastaanotossa olimme hieman parempia, samoin hyökkäyksessä. Syöttövirheissä hävisimme 17/6, mutta pyrimme syöttämään hankalia syöttöjä. Uskomme, että se alkaa keväällä tuottaa tulosta.
- Harjoituksissa on ollut hyvä työmoraali ja tytöt palasivat tauolta innostuneina. Harjoitukset alkavat näkyä jo puolustuspelaamisessa. Hankalia palloja kaivettiin peliin.
- Katseet suunnataan nyt tulevaan viikkoon, jossa on todella tärkeitä pelejä tulossa.

Pauline Martin, Hämeenlinna

- Kuuma peli, molemmat pelasivat hyvää lentopallo. Eilinen peli ehkä vaikutti ja olimme hieman väsyneitä. Erien lopussa olimme vahvempia ja nousimme voittoon.

Kristen Moncks, Pölkky

- Pystyimme nostamaan tasoamme syyskaudesta. Hävisimme syötössä ja vastustaja pelasi hieman meitä paremmin. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja pelimme parantamista.

Parhaat pelaajat:
Moncks Pölkky
Martin Hämeenlinna

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinna 1-3
21-25, 25-19, 21-25, 21-25
Pölkky: Kjelstrup 22/+11, swanegan 16/+11, Wasserfaller 13/+9
Hämeenlinna: Kokkonen 19/+9, Riikilä 14/+6, Kalchenko 13/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Martin Hämeenlinna
2 Kokkonen Hämeenlinna
1 Moncks Pölkky

PRO Libero
Porsanger, Hämeenlinna

Ottelutilasto

OrPo ei antanut LP-Vampulalle armoa

OrPo ei antanut vierasjoukkue LP-Vampulalle erääkään, vaan kuittasi voiton 3-0 (25-23, 25-19, 25-22). Näin joukkueiden voitot ovat nyt 1-1 tältä kaudelta. LP-Vampula on kuitenkin edelleen kuusi pistettä OrPon edellä viidennellä tilalla OrPon ollessa kuudentena.

Voitto oli OrPon seurahistorian 499:s pääsarrjatasolla.

LP-Vampula johti ensimmäistä erää alusta alkaen, mutta erä kääntyi lopulta OrPolle. Toisessa erässä pelattiin pitkään piste pisteestä, kunnes OrPo onnistui ottamaan johdon. Kolmannessa erässä kotijoukkue hallitsi läpi erän

Kia Bright, LP-Vampula:

- Yritimme muutamaa eri taktiikkaa pelin aikana päihittääksemme Orpon, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Kokonaisuudessaan tähän peliin ei voi olla tyytyväinen.

Nelli Rantanen, OrPo:

- Oli hieno palata joulu- ja maajoukkuetauolta ja huomata, kuinka hyvällä fiiliksellä koko joukkue oli. Loma oli tehnyt meille hyvää, ja uusi pelaaja toi joukkueeseen lisää virtaa. Suuri yleisömäärä ja kannustus lisäsivät peli-iloa. Lähdimme tekemään parhaamme, ja tällä kertaa se tuotti tulosta. Omaan pistesaldooni en voi olla kuin tyytyväinen.

Dorko Dobreskov, LP-Vampulan päävalmentaja:

- Peli ei ollut huono, OrPo oli tällä kertaa vahvempi. Ensimmäinen erä oli voitettavissa, mutta OrPolla oli suurempi halu voittaa. Toivoin pelaajiltani hiukan enemmän energiaa ja motivaatiota, mutta tilanne varmasti korjaantuu seuraavaan peliin. OrPo pelasi kokonaisuudessaan hyvän ja vahvan pelin.

Apostolous Oikonomou, OrPon päävalmentaja:

- Odotin mielenkiinnolla, mitä joulutauon jälkeen tapahtuu. Vampula on kova joukkue eikä peli ollut helppo, joten olen erittäin ylpeä pelaajistani, että ylsivät voittoon. Tilastollisesti ja älyllisesti tämä oli paras peli joukkueelta koko kaudella. VAmpula ei pelannut huonosti, mutta me pelasimme erittäin hyvin. Uusi pelaajamme on asettunut hyvin joukkueeseen. Olemme harjoitelleet kymmenen päivää kovaa, ja se tuotti tulosta. Toivottavasti pystymme jättämään tästä pelistä voittajafiiliksen keskiviikon cup-välierään.

OrPo - LP-Vampula 3-0
25-23, 25-19, 25-22
OrPo: Nelli Rantanen 22/+18, Shannon Dugan 12/+8, Tiana Docker 12/+3
LP-Vampula: Kia Bright 14/+9, Iina Andrikopoulou 11/+5, Claire Felix 9/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Rantanen OrPo
2 Bright Vampula
1 Dugan OrPo

PRO Libero
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

LP Kangasala avasi uuden vuoden voitolla Nurmosta

Pitkän pelitauon jälkeen LP Kangasalan kausi jatkui kotiottelulla Nurmon Jymyä vastaan.Ensimmäinen erä oli Kangasalan komennossa alusta alkaen, varsinkin Viron maajoukkueessa menneellä viikolla EM-kisapaikan varmistanut Nette Peit oli hyvällä pelipäällä ja erä kotijoukkueelle 25-15.

Toinen erä alkoi Jymyn hallinnassa, ja koko ottelussa hyvin toiminut vierasjoukkueen torjuntapeli piti erän tasaisena.Lopussa kuitenkin Kangasalan hyökkäysrutiini oli sen verran vahva että se vei erän 25-20.

Pitkän tauon jälkeen vierailjat tulivat kentälle sisuuntuneena ja se veikin kolmannen erän 21-25.Myös neljännen erän alku oli lievää Jymyn hallintaa aina erän puoleen väliin asti kunnes Kangasalan Nikki Taylor katkaisi vierailjoiden selkärangan pitkällä syöttöputkellaan ja erä lopulta kotijoukkueelle 25-15 ja koko ottelu siis 3-1.

Hilkka Hujanen, NJ :

– Hyvä fiilis oli pelissä vaikka tappio tulikin, virheet kun saadaan muutettua hyökkäystehoksi niin voittojakin tulee.

Kari Tuomela, NJ :

– Kolmas erä oli hyvä, samoin neljännen alku. Kangasalla on rutinoiteneemmat pallonhakkaajat jotka saavat pisteet tehtyä.

Nette Peit , LP:

– Meillä oli hyvä vastaanotto tänään, oma peli ei ihan parasta koska olin kolme viikkoa Viron maajoukkueen matkassa, Pääsy EM-kisoihin oli virossa iso juttu.

Arttu Keränen, LP :

– Ehkä paras tunnetila puuttui tänään, kuitenkin saatiin vaikean kolmannen erän jälkeen vielä kelkka kääntymään.

LP Kangasala - Nurmon Jymy 3-1
25-15, 25-20, 21-25, 25-15
Kangasala: Taylor 21/+10, Peit 15/+6, Riikonen 11/+6
Jymy: Malloy 15/+3, Krljic 13/+5, Hujanen 6/0

LähiTapiolan pisteet
3 Peit Kangasala
2 Uiato Kangasala
1 Taylor Kangasala

PRO Libero
Sievänen Kangasala

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / Kangasala
Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin