Hämeenlinnan vuoro tuntea LP Kangasalan kovuus

23.01.2021

LP Kangasala otti jo kahdennentoista perättäisen liigavoittonsa kaatamalla lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja osoitti olevansa tällä hetkellä naisten Mestaruusliigan valtias. LP Viesti kuittasi Pihtiputaalla aiemman kärsimänsä kotitappion ja LP-Vampula taisteli 3-2 -vierasvoiton Puijo Wolleysta.

LP Kangasala vei hyvätasoisen kärkikamppailun

Koko kauden vakuuttavsti pelannut Lp Kangasala kesti haasteen jonka viime aikoina voitosta voittoon pelannut Hämeenlinna sille asetti Lauantain kärkikamppailussa Kangasalla, Kangasala on koko kaudella kärsinyt vain yhden tappion ja sen juurikin tämän illan vastustaja Hämeenlinnaa vastaan mutta nyt se palautti marssijärjestyksen palaamalla liigan kärkipaikalle. Lisäväriä otteluun toi myös Kangasalan päävalmentaja Arttu Keräsen äkillinen sairastuminen vatsatautiin ja tämän vuoksi kotijoukkueen peliä johti apuvalmentaja Jani Huoponen.

Ottelutapahtumat

Ottelun alku oli koko ottelun tavoin erittäin hyvää lentopalloa,alkua hallitsi kotijoukkue ja johti jo 14-7 mutta Hämeenlinna kiristi tahtia ja nousi erän loppupuolella liki tasoihin vaihdettuaan passari Erica De Maulon hyvin onnistuneeseen Jenni Ylivainioon mutta erä kuitenkin kotijoukkueelle 25-23.

Toinen erä alkoi tasaisesti mutta pikkuhiljaa vain yhden virheen virheen tilastoon koko erässä merkkauttanut Hämeenlinna otti kuskin paikan ja erässä todella tehokkaasgti hyökänneen Olena Leonenkon johdolla se voitti erän 25-21.

Kolmannen erän Kangasala aloitti vahvasti ja pakotti myös Hämeenlinnan tekemään virheitä , Kentän hahmoja olivat koko ottelun tutun tehokkaasti pelannut Jody Larson ja varsinkin erän loppuhetkillä painavasti palloa kenttään lyönyt Ronja Heikkiniemi.Erä Kangasalle 25-17.

Neljäs erä noudatteli kolmannen erän suuntaviivoja ja Kangasala ei päästänyt vierailijaa missään vaiheessa paria pistettä lähemmäksi, ja tasoltaan hyvän ottelun ratkissut erä kotijoukkueelle 25-18 ja koko ottelu siis 3-1.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Daniela Öhman, Hämeenlinna :

– Ei saatu samaa virettä kuin edellisessä kohtaamisessa jonka voitimme. Nämä kärkipelit ovat hienoja tapahtumia, harmi kun yleisö ei pääse niitä nyt katsomaan.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna :

– Viimeksi kun olimme täällä emme olleet vielä löytäneet omaa peli-identitteettiä ja olin silloin todella pettynyt ja annoin jopa liaankin jyrkkiä lausuntoja. Nyt olemme löytäneet sen, mutta Kangasalan tasoista joukkuetta vastaan täytyy onnistua koko ottelu mitä ei tänään tapahtunut.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

– Todellinen tunteiden taisto, molemmat joukkueet halusivat voittaa todella paljon. Nämä ovat upeita juttujam kun voitto tuntuu koko kropassa.

Jani Huoponen, LP Kangasala

– Olen toidella ylpeä joukkueesta, vaikea paikka tällaisissa muuttuvissa olosuhteissa valmennuksen suhteen ei näkynyt lainkaan meidän otteissa.

Ottelun tilastonostoja
* Roosa Heikkiniemelle 100. liigaottelu
* LP Kangasalalla 12 voitto perättäin, ainoa tappio Hämeenlinnalle 21.10.
* LP Kangasala tappioton ja ilman pistemenetyksiä kotonaan tällä kaudella (10-0)
* Edellinen kotitappion LP Kangasalla 24 peliä sitten 5.10.2019 LiigaPlokille
* Hämeenlinnalla kuusi voittoa alla ennen tätä tappiota
* Kauden edelliset kohtaamiset kotivoittoja: 10.10. Kangasalla 3-0 ja 21.10. Hämeenlinnassa 3-2
* Edelliset 20 kohtaamista 13-6 Hämeenlinnalle
* Yasmine Madsen (388) viiden pisteen päässä pistetilaston kärkipaikasta, Lena Leonenko (311) kolmas 300 pisteen ylittäjä tällä kaudella.
* Hämeenlinnan Yasmine Madsenille viisi torjuntaa

LP Kangasala - Hämeenlinna 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 25-18)
Kangasala: Larson 22/+16,Heikkiniemi 17/+10,Laakkonen 13/+8
Hämeenlinna: Leonenko 19/+8,Madsen 19/+13,Riikilä 15/+7
Ässät 5-4, syöttövirheet 8-3, torjunnat 6-10, hyökkäys% 47-38, vastaanotto% 48-47

Puijo Wolley ja LP-Vampula vieraiden voittamaan pistejakoon

Puijo Wolley ja LP-Vampula väänsivät täydet viisi erään Kuopiossa lauantaina paremmuuden ratkaistakseen. Lopulta kaksi sarjapistettä ja voitto matkasivat vieraiden mukana kotijoukkueen jouduttua tyytymään yhteen pisteeseen: Puijo Wolley - LP Vampula 2-3 (25-17, 17-25, 25-21, 14-25, 9-15)

Puijo lähti lauantaihin mielenkiintoisista asetelmista, kun joukkueen keskitorjuja Pilvi Kettunen sairastui, nuori Malinen oli junnuturnauksessa ja Smolander oli vielä toipilaana. Joukkueen kapteeni Hujanen otti vastuuta, ja lähti otteluun vieraammalta pelipaikalta keskitorjujana. Toisena sentterinä Pohjola, muu rosteri Toivonen, Hänninen, Kääntä, Määttä ja Sahlberg. LP-Vampulalta kentälle Viljanen, Milton, Hämäläinen, Riikonen, Lofton, Petrovic ja Niemelä. Kotijoukkue lähti iltaan rohkealla pelillä ja ensimmäisessä erässä vastustaja sai shokkihoitoa, kun Puijon naisten erikoisempi rosteri marssi kentälle. Vastustajan vastaanotto oli vaikeuksissa Puijon kovan syötön ääressä ja Vampulan hyökkäyspeli oli tukossa. Puijo oli erässä parempi jokaisella osa-alueella ja lukemat 25-17 tauluun.

Toiseen erään samat kokoonpanot. Vampula oli toipunut ensimmäisen erän järkytyksestä ja kokosi rivinsä etenkin puolustus ja hyökkäyspelissä, vaikka vaikeudet jatkuivat vastaanottopuolella. Puijo avusti virheilyllä ja vastustaja pääsi selkeälle karkumatkalle jo erän puolessa välissä, jonka se piti erän loppuun saakka ja päätti sen lukemiin 17-25.

Kolmas erä, eikä muutoksia kokoonpanoihin. Vuoristoratamainen peli sai jatkoa, kun kotijoukkue petrasi taas otettaan. Hyvä syöttöpeli sai jatkoa ja vastustaja oli vaikeuksissa. Erässä päästiin hyvässä vaiheessa turvalliseen johtoasemaan. Ässiä ja torjuntoja erässä kotijoukkueelle tuplaten kahteen ensimmäiseen erään verrattuna ja vielä hyvän monipuolisen hyökkäyspelin siivittämänä erävoitto lukemin 25-21. Myös Vampulan hyökkäsi erässä hyvin keskareiden ja neloslaidan kautta, mutta hakkuripeli oli synkissä lukemissa.

Neljäs erä oli edellisiä tasaisempaaa peliä erän puoleen väliin saakka. Virheitä kotijoukkueelle tuli erän alusta asti runsaammin. Hyökkäyspelissä rohkea tekeminen kostautui virheinä hankalissa paikoissa ja erässä enemmän sekoilua. Vampula vähillä virheillä selvään johtoon erän lopussa ja Jantunen syöttämään. Kovia syöttöjä ja 3 ässää päätti erän selvästi Vampulalle 14-25 lukemin. Puijo antoi erän täysin omilla virheillä, lukemat 9/-7 eivät jätä jossiteltavaa, kun Vampula pelaa kärsivällisemmin.

Viides ja ratkaiseva erä. Erä lähti vierailta käyntiin siitä mihin se oli edellisen lopettanut, tehokkaampaa syöttämistä ja parempaa puolustuspelaamista. Vampula päätti puolustuksen jälkeiset pallot kovin tehoin, eikä kotijoukkueenkaan hyvät hyökkäyksetkään jääneet Vampulan puoliskolle. Taistelu oli kovaa, mutta ei riittänyt, sillä Vampula vei erän 9-15 ja otteluvoiton 2-3.

Kotjoukkueen lähtökohdat huomioon ottaen sen saama piste oli illalle saavutus, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa. Harmitus on kova, koska joukkue taisteli hienosti nimenomaan joukkueena uudessa tilanteessa. Kuten aikaisemminkin kaudella liialliset virheet kostautuivat loppupeleissä. Vastaanotto- hyökkäys oli kokonaisuudessaan hyvällä tasolla ja vastaanotto vastustajaa parempaa, kuitenkin pari vastaanotto virhettä enemmän ja pari syöttö/hyökkäysvirhe ratkaisi pelin Vampulalle, joka jaksoi pelin lopussa kärsivällisemmin jauhaa, ja käytti hyökkäyspaikkansa paremmilla prosenteilla hyödykseen. Pelin parhaana Puijolta Sanni Määttä ja Vampulalta passari Mila Viljanen. Kotijoukkueen pelistä on nostettava hattua koko joukkueelle, mutta erityisesti nostettava esiin kapteeni Hilkka Hujanen, joka hienosti pelasi uudella pelipaikalla joukkueen hyväksi, ja ahersi niin verkolla kuin poikkeuksellisesti keskitorjujan paikalla takakentälläkin hienon iltapuhteen. Myös keskitorjuja Pihla Pohjola on ottanut huimia kehitysaskelia ja nappasi illassa 6 torjuntaa. Ensi viikon Puijo saa treenata rauhassa, ja matkaa sunnuntaina tärkeään kohtaamiseen Nurmon Jymyä vastaan.

Jukka Lehtonen, PuWo

- Mielestäni erittäin hyvä peli meiltä. Olen ylpeä siinäkin mielessä, että tällaisella ryhmityksellä ei ole reenattu kertaakaan. Ensimmäisessä ja toisessa erässä vähän testattiin, mikä on kaikkein paras systeemi, ja pelaajat adaptoituivat siihen pirun hyvin ihan alusta asti. Hilkalle erikoismaininta siitä, että jos sille sanoo aamulla, että pelaat tänään passarina, niin vastaus on että JOO! Jos sille sanotaan, että tänään pelaat keskarina, niin vastaus on että OKEI! Meillä oli hyökkays ja syöttö erittäin hyviä kolme ensimmäistä erää. Kun peli kulkee ja on hauskaa, niin on helppo tehdä myös riskisyöttöjä. Jos näin ei ole, homma heti vaikeutuu, kun pitää mennä syöttäruutuun. Meillä oli muutama virhe huonoon paikkaa. Kokonaisuudessaan kuitenkin tosi hyvä peli, ja harmittaa, ettei joukkue saanut tästä isompaa palkintoa.

Darko Dobreskov, LP Vampula

- Oli hyvä, että hitaan alun jälkeen löysimme tavan parantaa peliä ja voittaa. Löytäisimme monta syytä huonoon peliin, mutta tärkeätä on, että kun etenimme tosi pahasta paikasta pahaan paikkaan, pystyimme kuitenkin parantamaan peliämme.

Sanna Määttä, PuWo

- Lähtökohdat eivät olleet helpoimmat, mutta tulimme hyvällä sykkeellä peliin. Tosi tiukkaa vääntöä, mutta pienten asioiden ratkaistaessa emme saaneet voittoa. Meillä oli hyvä syöttö ja puolustus toimi. Pienestä jäi kiinni. Peli olisi ollut otettavissa meille ennen viidettä erää.

Mila Viljanen, LP Vampula

- Puijo pelasi tänään tosi hyvin. Oma peli ei meinannut toimia joukkueella eikä henkilökohtaisesti. Oli loistavaa nähdä, miten saimme pelin käyntiin, ja olenkin tyytyväinen lopputulokseen. Peli ratkesi rohkeuteen ja agressiivisuuteen viidennessä erässä.

* LP-Vampula voittanut neljä viimeisestä viidestä pelistä
* Kauden ensimmäinen kohtaaminen 1.11. Huittisissa LP-Vampulalle 3-0
* Puijo ei ole voittanut liigassa LP-Vampulaa, voitot 5-0
* Puijon Pihla Pohjolalle kuusi torjuntaa
* LP-Vampulan Jenni Jantuselle ja Jutta Riikoselle molemmille neljä ässää

Puijo Wolley - LP-Vampula 2-3 (25-17, 17-25, 25-21, 14-25, 9-15)

TI 26.1. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - LP-Vampula

LP Viesti vakuuttavaan voittoon cupvälierän "esiottelussa"

LP Viesti kuittasi puhtaasti lauantaina aiemmin kotonaan kärsimän 0-3 tappion LiigaPlokille ottamalla voiton Pihtiputaalla samoin lukemin. Ottelu oli samalla esimakua ensi perjantain Finnish Teknikum Cupin välierään, jossa joukkueet kohtaavat Tampereella

Vaisusti kotisalissaan esiintynyt LiigaPloki jäi LP Viestin jyrän alle. Ottelun alku näytti siltä, että kamppailusta tulee tasainen. Kotijoukkue johti vielä tilanteessa 12-11. LP Viesti pystyi vähentämään virheitään ja karkasi helpohkoon erävoittoon LiigaPlokin tuskaillessa varsinkin vastaanottopelinsä kanssa.

Toisessa erässä kotijoukkue vaihtoi Sofia Lehdon tilalle passariksi Taija Kaukorannan. Vaikka vastaanottovirheet vähenivät ensimmäisen erän kuudesta yhteen, hyökkäyspeliin ei päästy kiinni, vaan viisi suoraa hyökkäysvirhettä veivät mahdollisuuden. taistella erävoitosta. Lauren Matias piti ajoittain kotijoukkueen hentoja toiveita yllä vahvoilla hyökkäyksillä. Jemina Pasanen korvasi toisessa erässä liberon tontilla Ingrid Kiiskin ja esittikin hyvällä peli-ilmeellä lupauksia antavia otteita. LP Viestin hakkuri Iina Andrikopolou oli huikealla pelipäällä takoen pisteitä kovilla tehoilla. Kuvaavaa oli toisen erän hyökkäyssaldo 5 tappoa kuudesta passista.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue johti jo 14-19, mutta kotijoukkue sai pelin juonesta hetkeksi kiinni ja nousi pisteen jo päähän 18-19. Kirin pääarkkitehtina oli kaksi ensimmäistä erää lähes työttömänä olllut Jaelyn Keene, joka kiitti saadessaan lyötäviä passeja. Erään tehdyt 6 (+6) eivät kuitenkaan vieneet joukkuetta pidemmälle.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

-LP Viesti oli tänään yhtenäinen, iloinen ja räiskyvä joukkue. Me olimme paikoittain suorastaan veteliä. Meille ei jäänyt mitään käteen, vaikka tämä piti olla kenraali ensi viikon Suomen Cupin välierää varten. Taisi mennä yli keskittyminen, ilme, millä pelaamme pitää muuttua!

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Tänään pelasimme tasapainoisen pelin. Meille ei tullut omia pitkiä virheputkia. Pelasimme laajalla rintamalla ja pystyimme parantamaan hävitystä keskiviikon Kangasalan pelistä. Tämä peli oli kopio syksyn pelistä toisinpäin. Suurin ero tuli meidän eduksi tuli aloituksissa (10-1 ässät) ja vastaanotossa (60%-46%) .

Jemina Pasanen, LiigaPloki:

-Meidän pelissä oli liikaa häslinkiä. Emme olleet aina valmiina ja odotimme usein vastustajan tekemiä virheitä, vaikka olisi tehdä omia pisteitä.