Seuraa meitä somessa:

Helsinki palasi erävoitolla liigakartalle - LP Viesti vei voiton 3-1

23.09.2021

Töölön kisahallissa oli tunnelmaa, kun Helsinki Volley pääsi pelaamaan kauan odotettua ensimmäistä Mestaruusliigaotteluaan. Vastassa oli edellisen kauden mestari LP Viesti. Ottelu päättyi salolalaisten voitoksi erin 1-3 (erät 22-25, 25-23, 12-25, 13-25).

LP Viestin ottelukokoonpanossa ei ollut passari Viktoriia Tuchashviliä eikä Arita Ternavaa ja Nea Haataista.

Ensimmäinen erä aloitettiin lievällä LP Viestin vedolla. Helsinki Volley pääsi kuitenkin jo puolessa välissä ensimmäistä erää LP Viestin rinnalle. Etenkin kotijoukkueen yleispelaajat esittivät vakuuttavaa hyökkäys- ja torjuntapeliä alkuerän jälkeen.

Toisessa erässä LP Viesti aloitti ottamalla 4-0 kaulan. Kotijoukkue nousi tässäkin erässä rinnalle ja lopulta johtoon, joka piti loppuun saakka. Kotijoukkueen yleispelaajat saivat tapettua palloa etenkin vastustajan torjunnan käsistä, myös torjuntoja nähtiin. Helsinki Volleyn Mestaruusliigan ensimmäistä erävoittoa juhlittiin toisessa erässä LP Viestin syöttövirheen jälkeen.

Kolmas erä alkoi kahden ensimmäisen erän tavoin LP Viestin vedolla. Erä LP Viestille hyvän syöttöpelin ansiosta.

Neljännessä erässä vierasjoukkue näytti vahvaa hyökkäyspeliä ja kun LP Viestin puolustuskin toimi, oli otteluvoitto siinä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kaksi ensimmäistä erää oltiin vaikeuksissa. Helsinki Volleyn osalta nähtiin hyvää peliä varsinkin yleispelaajilta. Plussatilasto oli parempi heidän kuin meidän yleispelaajilla. Juteltiin kopissa, että pelin on käännyttävä meille ja kahdessa viimeisessä erässä sitten Jessica Kosonen ja Elena Becheva paransivat, plussatilastot muuttuivat totaalisesti. Kun pääsimme johtoon, peli kääntyi rennoksi . Viktoriia Tuchashvilin pelilupa ei ollutkunnossa ja hänellä on ollut jalkavamma. Ensi viikolla hän on varmasti mukana, on ollut jo harjoituksissa.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

- Kaksi ekaa erää oltiin aika unessa, ei saatu oikein mitään aikaiseksi. Torjunta-puolustuspeli oli meiltä aika heikkoa. Sitten kahteen viimeiseen erään saatiin se paremmaksi ja pystyimme enemmän nauttimaan pelaamisesta. Oli hienoa päästä jälleen pelaamaan.

Dirk Sauermann, Helsinki Volley:

- Onnittelut LP Viestille, toivottavasti pystyimme antamaan kovan vastuksen. Se oli tavoitteemme. Pelin edetessä näkyi, että vastustajan pelaajat kokeneempia. Olemme tyytyväisiä ensimmäiseen peliimme. Jatkamme harjoittelua. On kiva, että on kolme kotiottelua peräkkäin tähän kauden alkuun. Toivottavasti yleisön nälkä nähdä lisää pelejä kasvoi, kun näytimme näin hyvää peliä.

Janica Helenius, Helsinki Volley:

- Pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvää peliä. Pelasimme aggressiivista ja röyhkeää peliä. Harmittaa, että kolmannessa erässä alkoi näkyä vastustajan kokemus. Peli tuntui hyvältä ja pelin alku oli positiivista tekemistä meiltä.

Helsinki Volley - LP Viesti 1-3
22-25, 25-23, 12-25, 13-25
Koti:Jäärni 15/+6,Helenius 11/+6,Kokko 6/+4
Vieras:Andrikopou 17/+7,Czakan 16/+11,Kosonen 14/+7
Ässät 2-10, syöttövirheet 8-21, torjunnat 9-5, hyökkäys% 29-50, vastaanotto% 36-58Parhaat pelaajat:
Janica Helenius, Helsinki Volley
Netta Laaksonen, LP Viesti

PROlibero-pelaaja
Netta Laaksonen


Ottelutilasto

  Takaisin