Seuraa meitä somessa:

Helsinki Volleylle ensimmäinen liigavoitto - Pölkky ja LP Kangasala vierasvoittoihin

18.12.2021

Helsinki Volley otti Ismo Tuomisen johdolla ensimmäisen liigavoittonsa, kun se yrityksellä numero 19 kaatoi vierailleen WoVon. Pölkky Kuusamo oli parempi Kuopiossa ja LP Kangasala naapurissa Orivedellä.

Kiitos kaveruudelle yhteispeli päättyi Pölkky Kuusamon selvään 0-3 voittoon

Puijo Wolley marssitti aloitukseen Kuopiohallin parketille passari Courtney Bakerin, hakkuri Natasha Calkinsin, liberoista vastaanottavana oli Petra Sahlberg ja puolustavana Henna Minkkinen, yleispelaajat Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä ja keskitorjujat Eveliina Smolander sekä Pilvi Kettunen.

Pölkky Kuusamosta aloitti kokoonpanolla passari Jalissa Trotter, hakkuri Julie Lengweiler, libero Sanna Häkkinen, yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Adeja Lambert ja keskellä liigataipaleensa Puijo Wolleyssa aloittanut Ella Autere sekä Linda Andersson.

Ensimmäinen erä oli odotetun vahvaa vierasjoukkue Pölkyltä. Vastustajan syöttö aiheutti haasteita Puijon vastaanotolle ja taas syötöllä ei saatu riittävää painetta luotua vahvasti hyökkäävälle joukkueelle. Erässä Pölkyn uusin vahvistus Molly Lohman Ella Autereen paikalle. Pölkyn puolustus hoiteli palloja peliin kerta toisensa jälkeen ja päätteli hyökkäyksiä kotijoukkuetta paremmin tehoin. Kotijoukkueelta useita vaihtoja, mutta ei parannusta otteisiin. Ei epäselvyyttä voittajasta, erä Pölkylle 15-25.

Toiseen erään sama aloitus, Pölkky Kuusamolta toisen keskarin paikalla aloitti ensimmäisessä erässä kentälle tullut Molly Lohman. Erä oli ensimmäisen kaltainen, eikä kotijoukkueen hyökkäyspuoli ottanut parantuakseen. Passarin ja hyökkääjien välinen yhteistyö ei toiminut toivotulla tavalla, eikä tässäkään erässä kotijoukkueen vaihdot auttaneet. Erä edellistäkin selvemmin Pölkylle 12-25.

Kolmanteen erään Sanni Määttä Emilia Käännän paikalle. Muutaman hyvän alkupallon jälkeen Pölkky repi huomattavan eron Carlyle Nusbaumin syöttövuorolla. Emilia Kääntä Sanni Määtän paikalle. Muutamia hyviä taistelupalloja lukuunottamatta erä 15-25 ja peli suoraan 0-3 Pölkky Kuusamon heiniä.

Peli oli hyvin selkeää Pölkky Kuusamon hallintaa jokaisella osa-alueella. Iso halli oli tänään haastavampi varsinkin kotijoukkueen vastaanotolle, josta kertoo kolmeen erään Pölkyn hurjat 18 ässää. Vieraat olivat selvästi parempia, eikä Puijon naiset onnistuneet oikein missään pelin osa-alueella ja pettymys oli kova. Pelin parhaana palkittiin kotijoukkueen keskitorjuja Eveliina Smolander ja Pölkyltä yleispelaaja Carlyle Nusbaum.

Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo

- Keskityimme tänään pitämään hauskaa ennen taukoa. Pelasimme joukkueena pelisuunnitelman mukaisesti. Syöttö ja vastaanotto olivat tänään parasta peliämme. Yritimme välttää virheitä niin paljon kuin mahdollista.

Eveliina Smolander, Puijo Wolley

- Häjyn oloinen peli, aika monta ässää nuo sai tehtyä meille. Tiedettiin kyllä, että meillä on kova porukka vastassa, ja meidän olisi pitänyt itse pelata tosi agressiivisesti. Eipä tuosta pajoa jäänyt sanottavaa. Vahvemmat voitti tänään,18 ässää on aika bruaali lukema. Vähän kaikenlaaasta pitää joulutauolla parantaa. Tästä pelistä otetaan mukaan hyviä asioita - mitä ne sitten olikaan...

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo

-Sanon vain muutaman asian itse pelistä ja sitten hieman muusta.. Mielestäni hallitsimme ottelua alusta loppuun. Haluan sanoa jotain siitä mitä tunnen nyt: Tunnen itseni helpottuneeksi, kun olen nyt saanut karistettua stressiä hartioiltani. Meillä on ollut raskasta; neljä peliä seitsemän päivän aikana. Olemme matkustaneet tässä kuussa, ja tällä viikolla tuhansia kilometrejä. Emme valittaneet asiasta, ja keskityimme peliin. Meidän on kuitenkin joskus osoitettava suurempaa kunnioitusta pelaajia kohtaan, sillä jos menetämme heidät, se ei ole hyvä asia lentopallolle. Toivotan kaikille terveyttä, lepoa ja hyvää joulua!

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Tänään oli vastakkain kaksi eri tason joukkuetta, ei ole paljoa sanottavaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä hävittiin hyökkäyspeli 100 - 0, ja viimeisessä kun hyökkäyksessä oltiin suunnilleen samalla tasolla, ja niin agressiivisia kuin tuollaista joukkuetta vastaan pitää olla, niin sitten vastaanotto petti ihan täydellisesti. Siinäpä se lyhykäisyydessään. Valmistautuminen oli kunnossa, mutta tänään nähtiin se, ettei helpot pallot jää kenttään. Pitää olla röyhkeä kun mennään kentälle. Joukkueen henki ja yhdessä viihtyminen on hyvällä tasolla, ja olen pitänyt sitä aina tärkeänä. Tänään peli jäi aika monesta muusta osa-alueesta kiinni. Minä toivon, ja minä uskon, että tällaisen selkäsaunan jälkeen joukkueelle tulee nälkää, eikä kukaan ajattele että olemme niin huonoja kuin tänään olimme.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä

Puijo Wolley - Pölkky Kuusamo
0-3 (15-25, 12-25, 15-25)
Puijo Wolley: Calkins 11/+5, Smolander 5/+4, Kettunen 3/+1
Pölkky Kuusamo: Nusbaum 15/+5, Lengweiler 11/+9, Lohman 11/+11
Ässät 3-18, syöttövirheet 7-5, torjunnat 7-3, hyökkäys% 28-44, vastaanotto% 32-44

Joukkueiden MVP:t
Eveliina Smolander, Puijo Wolley
Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky Kuusamo

Otteluisäntä TiliHilmat Oy

Yleisöä 150.

Ottelutilasto

Voittotili auki - historiaa Kisahallissa

Sarjanousija Helsinki Volley otti ensimmäiset kolme pistettä naisten Lentopallon Mestaruusliigassa Töölön kisahallissa 18.12.2021. Helsinki Volley voitti Woman Volleyn Rovaniemeltä 3-1 (27-25, 20-25, 25-21, 25-16). Ottelussa Helsinki Volleyllä oli painava syöttö, joka vaikeutti Woman Volleyn vastaanottoa ja lisäksi kotijoukkueen puolustuspeli toimi mainiosti.

Ottelun ensimmäistä erää edettiin WoVon hallinnassa aina tilanteeseen 13-18 saakka. Tämän jälkeen Helsinki Volley alkoi saada syötöllä rikki WoVon vastaanottoa ja samalla kotijoukkueen verkkopeliin tuli myös tarvittavaa aggressiivisuutta. Ero kapeni yhteen pisteeseen tilanteessa 20-21. Tällöin WoVo teki tuplavaihdon: passariksi Sashiko Sanayn tilalle tuli Petra Salmela ja hakkuriksi Saana Lindgrenin tilalle Nelli Rantanen. Erän lähestyessä loppuaan Helsinki Volleyn yleispelaaja Johanna Oikari ja hakkuri Sanni Vallin tekivät molemmat kaksi pistettä hyökkäyksissään: ensin Oikari hyödynsi vierasjoukkueen torjunnan käsiä ja Vallin löysi hyökätessään tyhjät paikat vierasjoukkueen kentästä. Ensimmäinen erä eteni jatkopalloille ja päättyi Helsinki Volleyn keskitorjuja Tiia Heikkisen torjuntaan.

Toisessa erässä molempien joukkueiden pelissä oli latausta. Erä eteni tasapisteissä ja vuoroin molemmat joukkueet ottivat parin pisteen johdon. Lopulta WoVo kuitenkin sai pidettyä hankkimansa piste-eron. Erän lopulla Helsinki Volleyn pelissä oli hermostuneisuutta, joka näkyi muutamien helpohkojen virheiden muodossa. Erässä kotijoukkueen tehokkain oli keskitorjuja Mona Kokko. Vierasjoukkueessa tehokkaasti jatkoi hakkuri Saana Lindgren, joka loisti etenkin erän loppuvaiheilla. Hän otti ensin torjunnan ja pian sen jälkeen viimeisteli erän hyökkäykseen ja tämän jälkeen ässäsyöttöön.

Helsinki Volley otti kolmannessa erässä johdon heti alusta alkaen. Erän alussa vahvasti esiintyi etenkin kotijoukkueen passari Irina Melnichuk, joka otti torjunnan, syötti ässän ja sijoitti pallon vastustajan kenttään toisesta kosketuksesta. WoVo teki erän alkupuolella puolestaan useita syöttövirheitä. Vierasjoukkue teki erässä muutamia vaihtoja, mutta peli ei näistä riittävästi piristynyt.

Helsinki Volley jatkoi etumatkaansa ja aloitti neljännen erän murskaavasti. Kotijoukkue otti jo 8-1 johdon, jonka jälkeen passari Irina Melnichukin pitkä syöttövuoro päättyi vasta verkkosyöttöön. Tätä ennen vierasjoukkue oli ottanut aikalisän ja vaihtanut keskitorjuja Miia-Maria Mäkikyrön tilalle Assi Vainikan. Helsinki Volleyn vastaanotot ja puolustukset nousivat hyvin, joten passari Irina Melnichuk pääsi pyörittämään peliä vaivatta. Erän edetessä WoVon Martina Konecna yritti kahdella ässäsyötöllä ja Anny Caroliny Ramos tehokkailla keskihyökkäyksillään häiritä kotijoukkueen hurmosta, mutta johto oli liian suuri. Ottelun päätti Tiia Heikkisen ässäsyöttö.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:

- Alussa oltiin ihan ookoosti mukana, sitten johdettiin muutamalla pisteellä ja alettiin löysäillä. Kaveri syötti koko pelin hyvin. Siihen ei oikein saatu lääkkeitä. Pikkuhiljaa ne tuli siinä ekassa erässä ohi ja hukattiin oma momentum siinä. Sen jälkeen kaveri vei peliä, puolusti paremmin kuin me. Se oli isoin tekijä tänään. Siinä se oli, syöttö ja parempi puolustus kuin meillä. Seuraaviin peleihin otetaan oppi mukaan koko syksystä, ei vain tästä pelistä. Otetaan iso peili eteen ja lähdetään arvioimaan omaa tekemistä, että minkälaisia lääkkeitä löytyy vuodenvaihteen jälkeen. Viikko tässä huilataan, ehtii vähän kasata ajatuksia, että mitä valmennuksellisia ratkaisuja lähdetään tekemään.

WoVon MVP, hakkuri Saana Lindgren:

- Oli hyviä hetkiä ja oli huonoja hetkiä. Huonot hetket kestivät tänään pidempään. Hyvää oli se, että saatiin nyt meidän ulkomaalaista keskipelaajaa paremmin mukaan. Kun vastaanotto tökki, niin vaikea siinä sitten oli passareiden laittaa hyvää passia. Jatkossa omana tavoitteena on pitää oma taso ja kehittyä eteenpäin. Otetaan ilo irti.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Pitkä pätkä meni, että voitti naisten liigapelin; taisi mennä yli 580 peliä mennä ja nyt sain tällaisenkin kokea. Hieno tilanne. Olemme me hyviä eriä pelanneet tähänkin saakka, mutta peli ei ole oikein pysynyt kasassa. Aika helppojakin lapsuksia on peleissä tullut. Niitä tuli tänäänkin toisessa erässä vähän. Joukkue kasasi itsensä hyvin; tänään hyvä tekeminen kesti tarvittavat kolme erää. Jostain piti tämänkin joukkueen liigataipaleen voitot aloittaa. Täytyy kehua meidän passaria, Irinaa, hän on ottanut muutaman viikon ottanut harppauksia eteenpäin. Hän pelasi tänään huikean pelin. Tempo on nopeutunut ja löytyy niitä kuumia pelaajia. Nyt hän on ottanut itselleen sen roolin, jota passarilta vaaditaankin. Irinan lisäksi on vielä 11 muuta palasta, kaikkia pelaajia vahvistetaan ja pelin eri osa-alueita viedään eteenpäin. Oppina jatkoon on, että tänään otettiin 60 puolustuspalloa, näitä otetaan ja niistä saadaan jatkossakin tehtyä jotain.

Helsinki Volleyn MVP, yleispelaaja Johanna Oikari:

- Meillä oli joukkueen kesken tiivis yhteistyö, joka säilyi koko ajan. Oli uskoa siihen, että voimme voittaa tämän pelin. Oli kiva pelata. Hienoa, että tuli kolme pistettä. Jatketaan työntekoa ja hankitaan lisää sarjapisteitä. Tästä pelistä jäi peli-ilo.

Helsinki Volley - WoVo
3-1 (27-25, 20-25, 25-21, 25-16)
Koti:Oikari 17/+5,Vallin 12/+4,Helenius 11/+7
Vieras:Lindgren 16/+6,Alves Ramos 11/+7,Viljanen 8/+0

Joukkueiden MVP:t
Johanna Oikari, Helsinki Volley
Saana Lindgren, WoVo

PROlibero
Sini Eerola

Katsojia:

Ottelutilasto

LP Kangasala ei antanut OrPon yllättää

OrPo-LP Kangasala 0-3 (22-25,17-25,15-25)

LP Kangasala tuli edellisen pelin suututtamana kovalla asenteella. OrPo taisteli erinomaisesti ensimmäisen erän, joka kääntyi lopussa Kangasalalle 22-25. Tiukka ottelurytmi näkyi seuraavissa erissä, jotka menivät hyvin pelanneelle Kangasalalle 17-25 ja 15-25.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Ei ollut helppo peli. Eka erä piti tehdä tosissaan töitä. OrPo puolusti hyvin tänään. Oli kiva pelata ja hyvä saada tällainen onnistuminen joulutauolle, edellisen huonomman pelin jälkeen.
Tuloksellisesti kausi on ollut ok. Ei olla ihan siellä, mihin tavoiteltiin. On saatu parannettua alkusyksystä.

Emilia Putkisaari, OrPo:

- Kova pelirytmi, 6 peliä kahteen viikkoon. Eka erä jaksettiin taistella, mutta sitten loppuivat voimat. Kangasala pelasi hyvin ja tiedettiin, että he tulevat kovaa edellisen epäonnistumisen jälkeen. Meillä tuloksellisesti kausi on mennyt hyvin, ollaan neljänsiä. Kärki on kova ja niitä haastetaan. Parannettu tosi paljon asioita, mutta vielä on parannettavaa.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

'- Saa olla tyytyväinen siihen, miten tänään tultiin ja pelattiin. Erät oli puoliväliin sellaisia, että kumpi vaan olisi ne voinut viedä. Keskiviikon jälkeen moni nosti tasoaan. Olen tyytyväinen. Kauden alku oli pelillisesti nihkeä. Sitten tuli pitkä hyvä putki. Saatiin kierrätettyä pelaajia. Nyt sairastelut vaikuttaneet. Yhteenkään peliin ei ole kaudella voinut lähteä, että olisi tiennyt voittajan etukäteen. Se on liigan kannalta hyvä. OrPo on ollut suurin onnistuja tällä kaudella.

Nikolaos Gitzekos, OrPo:

- Onnittelun Kangasalalle. Olen hieman pettynyt tämän päivän peliin, mutta 6 peliä kahdessa viikossa ei ole helppo asia. Tämä kausi on ollut OrPolle hyvä, koska olemme neljänsiä.

OrPo - LP Kangasala
0-3 (22-25, 17-25, 15-25)
Koti:Rinta-Tass 9/+1,Pirv 9/+0,Aronen 7/+1
Vieras:Da Silva 19/+8,Laakkonen 8/+4,Riikilä 7/+1

Joukkueiden MVP:t
Ariana Pirv OrPo
Katja Kylmäaho LP Kangasala

Otteluisäntä Apupapu Oy

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Katsojia: 247

Ottelutilasto

  Takaisin