Seuraa meitä somessa:

Hillaelina Hämäläinen ja Olli Kunnari äänestettiin viime vuosikymmenen liigapelaajiksi

26.02.2020

Hillaelina Hämäläinen, 31, ja Olli Kunnari, 38, on valittu viime vuosikymmenen (2010-luku) lentopallon Mestaruusliigan parhaiksi pelaajiksi. Molempien valinta oli varsin selvä.

Kaikkiaan ääniä annettin tammi-helmikuun aikana Mestaruusliigan sosiaalisessa mediassa ja nettisivuillaan järjestämässä äänestyksessä 7468 kappaletta.

Kunnarille 15 mitalin vuosikymmen

Miesten voittaja Olli Kunnari sai kaikkiaan annetuista 3766 äänestä 24 prosenttia. Vuosikymmenen toikseksi parhaaksi liigapelaajaksi äänestettiin Kunnari tapaan edelleen VaLePa Sastamala Tampereen riveissä liigauraansa jatkava Mikko Esko 15 prosentin ääniosuudella. Kolmas äänestyksessä oli Lelu Ojansivu (12%), neljäs Matti Oivanen (11 %) ja viides Anssi Hakala (8%). Kaikkiaan äänestyksessä oli mukana kymmenen miespelaajaa.

Olli Kunnari palasi seitsemän vuoden Euroopan kiertueeltaan Mestaruusliigaan 2011. Paipaikaksi valikoitui VaLePa ja se on myös miehen seurana säilynyt nyt yhdeksättä kautta.

Kunnarin tulo seuraan avasi myös seuran mitalihanat ja päättynyt vuosikymmen toi mitalin jokaisena vuotena miehen saavuttua: viisi kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Lisäksi kaulaan pujotettiin viisi cupkultaa ja kaksi hopeaa.
Liigan tähdistöön ”Kunu” valittiin kuudesti ja kauden liigapelaajaksi peräti neljästi. Näillä meriiteillä voisi helposit sanoa Ollin dominoineen Mestaruusliigan kenttilä 2011-2014 miehen olleen koko ajanjakson liigan paras.

”Hiltsu” ihastutti takakentällä läpi vuosikymmenen

Viime kauteen liigauransa päättänyt Hillaelina Hämäläinen sai naisten 3700 äänestä 704 eli 19 prosenttia. Äänestyksen kakkoseksi tuli Pauliina Vilponen (14%) ja kolmanneksi Kaisa Nyman (os. Jokinen) (11%) niukasti ennen Roosa Koskeloa (11%). Piia Korhonen, Dubravka Rakic (os. Stojanovic) ja Maria Laine (os. Tuominen) saivat kaikki 7 % ääniosuuden. Kaikkiaan äänestyksessä oli mukana kymmenen naispelaajaa.

Hillaelina Hämäläinen pelasi Mestaruusliigassa koko vuosikymmenen poislukien tämän kauden alkupuolikkaan ja kauden 2013-2014. Pelejä kertyi LP Viestin, OrPon ja LP-Vampulan paidassa reilut 270 kappaletta tuona aikana.

”Hiltsu” voitti LP Viestissä peräti kuusi SM-kultaa ja kertaalleen tilille tuli hopeaa. OrPon riveissä tuli lisäksi yksi SM-pronssi. Suomen Cupin voittoja kertyi vuosikymmenen aikana kolme ja hopeita yksi. Liigan tähdistöön hänet valittiin kuusi kertaa ja kauden naisliigapelaajaksi 2012. Lisäksi Hiltsu oli kauden paras lentopalloilija 2017.

  Takaisin