Seuraa meitä somessa:

HPK ja LP Viesti tarrasivat finaalipaikkoihin

05.11.2014

Naisten Suomen Cupin ensimmäiset välierät menivät suoraan kolmessa erässä suosikeille, HPK:lle Pihtiputaalla ja LP Viestille kotona OrPoa vastaan.

LP Viestille kiinnitys cupin finaalipeliin

LP Viesti otti puoli askelta kohti Suomen cupin finaalia voitettuaan ensimmäisen osaottelun välierässä OrPoa vastaan 3-0 (25-13, 25-21, 25-22).

Joukkueiden parhaina palkitut Agnes Pallaq (OrPo) ja Laura Pihlajamäki käsittelivät peliä samalla kaavalla:

- Yritettiin ja päästiinkin lähemmäs LP Viestin tasoa, mutta ei vielä riittänyt. Lauantaina Orivedellä on uusi tilanne ja kokonaan uusi peli, siinä on meidän mahdollisuutemme, kiteytti Pallaq.

- Tämä peli on ohi ja tulos meidän kannalta odotettu ja toivottu. Mutta tämä pitää unohtaa ja lauantaina tosiaan on edessä uusi peli, siitäkin tarvitaan voitto ennen finaalia, muistutti Pihlajamäki.

OrPon tulisieluinen valmentaja Laszlo Hollosy harmitteli muutamia helppoja virheitä.

- Muutamassa tilanteessa menetettiin piste turhiin, helppoihin virheisiin, mutta muuten voin olla jopa hiukan tyytyväinen, taas lähestyttiin LP Viestin tasoa, Hollosy tuumi.

Kari Raatikainen antoi myös tunnustusta vastustajalle.

- Kolmannessa erässä heidän pelinsä parani ja olimme hiukan ahdingossa. No, lopputulos kuitenkin tyydyttää, totesi Raatikainen.

Kotijoukkueen parhaita pistepelaajia olivat Laura Pihlajamäki 13/+10, Anu Ennok 10/+5 ja Kaisa Jokinen 9/+8. OrPon ykkösen Agnes Pallaqin tehot olivat 11/+6.

Pelin katkaisi toisen erän tilanteessa 15-12 Salohallin valojen sammuminen. Tuomariston ja valmentajien yhteisellä päätöksellä pitkää erätaukoa aikaistettiin ja sen jälkeen pelattiin toinen erä loppuun.

Toinen osaottelu pelataan lauantaina Orivedellä. Otteluvoittojen ollessa tasan finaalipaikan ratkaisisi ns. kultainen erä.

Ottelutilasto

Cupin ensimmäinen välierä HPK:lle

HPK:n vahvempi verkkopeli ratkaisi voiton Suomen Cupin ensimmäisessä välieräpelissä Pihtiputaalla. Vierasvoitto HPK:lle irtosi LiigaPlokista erin 0-3 (12-25,23-25,24-26)

Ottelu lähti käyntiin tasaväkisesti, mutta ensimmäisen erän ratkaisi Lexi Erwinin pitkä syöttöputki. Hetken näytti siltä, että ottelu kääntyy vierasjoukkueen näytökseen.

Toisessa erässäLiigaPloki paransi otteitaan ja johti vielä 22-19, mutta HPK:n kovuus erän lopussa käänsi orastaneen tasoituksen hämeenlinnalaisten erävoitoksi.

Kolmannessa erässä HPK karkasi jo 16-21 johtoon, mutta LiigaPloki teki erän lopusta tiukan. Muutama virhe ja pehmeä suoritus käänsi tämänkin erän vieraille.

Teemu Oksanen, LiigaPloki

- Laadukas peli, vähän virheitä, meidän parhaiten pelaajien tulee olla kovia myös näissä peleissä. Myös jatkopalloihin jäi parantamisen varaa.

Bruno Napolitano, HPK:

- Olen tyytyväinen voittoon, LiigaPloki on hyvä joukkue. Nuori joukkueemme kehittyy, vaikka viime aikoina on tullut muutoksia loukkaantumisten takia. Tämän viikon kolme peliä on raskas viikko. Tämä oli ensimmäinen osaottelu, perjantaina on seuraava cupin peli. Kaksi viimeistä erää tulivat meille vain kahden pisteen erolla, eli tiukkaa oli.

Parhaat pelaajat:
Anni Sorvoja 11/+9 LiigaPloki
Lex Erwin 17/+12, HPK

Toinen osaottelu pelataan Hämeenlinnassa perjantaina 7.11. kello 18:30. Otteluvoittojen ollessa tasan finaalipaikan ratkaisisi ns. kultainen erä.

Ottelutilasto

Kuvat: Jari Kotka

  Takaisin